Επικαιροτητα

Μαζική προσέλευση στις εκλογές και της 19ης Νοεμβρίου ! Να επαναλάβουμε το θρίαμβο της πρώτης Κυριακής ! Να αποδείξουμε ότι η κοινωνία τολμά & μας εμπιστεύεται !!!

Written by

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στις 12 Νοεμβρίου ήταν μια μεγάλη πρώτη νίκη της νέας προοδευτικής παράταξης.
Το εισπράττουν οι 210.000 πολίτες – συνιδρυτές του νέου φορέα. Το αποδεικνύουν  όλες οι αναλύσεις των ΜΜΕ. Το επιβεβαιώνουν οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Κυβέρνησης, του Μαξίμου, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αμήχανη στάση της ΝΔ.
Οι απρόσφορες απόπειρες όλων των άσπονδων φίλων αυτής της προσπάθειας, αυτής της παράταξης, που από την πρώτη στιγμή επιχειρούν να υποβαθμίσουν, να υποσκάψουν και να λοιδωρίσουν αυτό το ελπιδοφόρο εγχείρημα.
 Πριν τις εκλογές της πρώτης Κυριακής με αστειάκια ότι ουδείς ασχολείται μαζί μας. Μετά την Κυριακή 12/11 με επιχειρήματα περί του ότι ψήφισαν πολύ λιγότεροι από τους ψηφοφόρους των κομμάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα ή ότι είναι υπόθεση ΠΑΣΟΚ και δεν αφορά την ευρύτερη κοινωνία και τη χώρα.
Οι παροικούντες όμως την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Διαισθάνονται και αντιλαμβάνονται πλήρως ότι τίποτε πια στην Ελληνική πολιτική σκηνή δεν θάναι όπως χθες.
Η εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, το ιδρυτικό συνέδριο που θα ακολουθήσει με την ίδρυση του νέου φορέα και τη διαμόρφωση της νέας ηγετικής ομάδας αλλάζουν όλα τα δεδομένα.
Για τη ΔΗΜΑΡ οι εξελίξεις αυτές αποτελούν δικαίωση της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2015 με τη συγκρότηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.  Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία 11 σημείων και άνοιξαν το δρόμο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Το εγχείρημα με δυσκολίες μετά από δύο χρόνια παίρνει σάρκα και οστά και με όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου του προοδευτικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας να συμμετέχουν.
Και αυτό το πιστώνονται οι πρωτεργάτες αυτής της υπόθεσης που με σχέδιο, οργάνωση και διπλωματία κατάφεραν να φέρουν στο ίδιο τραπέζι όλους, να οδηγήσουν τις εξελίξεις στο θρίαμβο της πρώτης Κυριακής, στη συμμετοχή 210.000 συμπολιτών μας για την εκλογή ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.
Η Φώφη Γεννηματά ως Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πιστώνεται την επιτυχία αυτής της επίπονης και μακράς προσπάθειας και οι πολίτες της το αναγνώρισαν δίδοντάς της σαφές προβάδισμα.
Την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου όλοι οι πολίτες που ψηφίσαμε την πρώτη Κυριακή μπορούμε και οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Να συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία. Ψηφίζοντας για την ανάδειξη ως επικεφαλής τον υποψήφιο που θεωρούμε ότι μπορεί να αντιπροσωπεύσει καλύτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία τον προοδευτικό χώρο – την Κεντροαριστερά και να βοηθήσει την Κοινωνία και τη Χώρα.

  Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ  Δράμας της ΔΗΜΑΡ