Επικαιροτητα

Πόλη+ Ζωή: Άκυρη ακόμη μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Written by

Δυστυχώς, το βαρέλι δεν έχει πάτο!
Οι Δραμινοί και οι Δραμινές βλέπουν, ακούν και δεν πιστεύουν στα μάτια τους και στα αυτιά τους με αυτά που γίνονται στον Δήμο Δράμας.
Ακυρώθηκε ακόμη μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.
Είναι μία ακόμη από τις πολλές αποφάσεις που παίρνει η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου, γράφοντας στα παλιά της παπούτσια τους νόμους και τις διατάξεις.
Είναι μία ακόμη από τις πολλές φορές που επιλέγει να μην ακολουθεί τον δρόμο της νομιμότητας.
Αυτή τη φορά, με την ΑΠ 16981/31-10-2017 (ΑΔΑ 7Η3ΡΩΟΡ1Υ-Μ31) απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακυρώνει την 412/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εξαίρεσαν από την δημοπράτηση χωράφι που περιήλθε στο Δήμο όταν μεταφέρθηκε στους Δήμους η ακίνητη περιουσία των σχολείων. Η μεταφορά της περιουσίας έγινε με τον περιορισμό τα έσοδα να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τα σχολεία. Επομένως κάθε χρήση που δεν θα αποφέρει έσοδα για τα σχολεία δεν είναι νόμιμη. Το επισημάναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας, αλλά σεβόμενοι τον σκοπό για τον οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί το χωράφι (δημιουργία Πράσινου Σημείου για την ανακύκλωση απορριμμάτων) ψηφίσαμε την πρόταση με επιφύλαξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την συζήτηση του θέματος σύσσωμη η ‘σοφή’ συμπολίτευση απέρριψε τα επιχειρήματά μας, χρεώνοντάς μας ακόμη και άγνοια του θέματος!!!
Έλεος!!!
Το αποτέλεσμα;
Χάθηκε ακόμη περισσότερος χρόνος για την δημιουργία Πράσινου Σημείου και για την ανακύκλωση απορριμμάτων, που θα μπορούσε να αποφευχθεί, αφού υπήρχαν και άλλοι χώροι που μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
Έπρεπε, όμως να γνωρίζουν και όχι να κάνουν πως γνωρίζουν (ως συνήθως) ή να φρόντιζαν να μάθουν αυτά που πρέπει να γνωρίζουν ή τουλάχιστον να έβαζαν στο περιθώριο την αλαζονεία τους και να έμπαιναν στον κόπο να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που τους δίνουμε.
Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις.
Το χειρότερο είναι να μην γνωρίζεις ότι δεν γνωρίζεις ή να μην θέλεις να μάθεις.
Και εμείς, δυστυχώς, έχουμε την χειρότερη Δημοτική Αρχή, που
ούτε γνωρίζει,
ούτε γνωρίζει ότι δεν γνωρίζει,
ούτε θέλει να μάθει.