Επικαιροτητα

Πόλη + Ζωή : «Πολύ κατώτερη των περιστάσεων, των αναγκών και των δυνατοτήτων του Δήμου Δράμας η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου»

Written by

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου είναι η χειρότερη μετά την Μεταπολίτευση, ανίκανη, χωρίς όραμα, χωρίς διάθεση για προσφορά, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ημετέρων, φίλων και κολλητών, και οδηγεί τη Δράμα στον κατήφορο.
Θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της δίμηνης καθυστέρησης της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και αντί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σολάκης να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, πρόβαλε απαράδεκτες δικαιολογίες, εμπαίζοντας τους μαθητές και τους γονείς που αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής. Αυτές τις απαντήσεις νομίζετε ότι πρέπει να δίνουν Αντιδήμαρχοι που λαμβάνουν χωρίς καμιά καθυστέρηση την αντιμισθία τους και θα αποχωρήσουν από τον Δήμο με περίπου 100.000 € έσοδα;  

Το σημαντικότερο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η έγκριση του Προγράμματος Έργων του 2018. Της τελευταίας χρονιάς της θητείας αυτής, της χειρότερης, Δημοτικής Αρχής. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα πρόχειρο, φτωχό και αντιαναπτυξιακό, που θυμίζει πρόγραμμα Κοινότητας της δεκαετίας του 1970, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος το χαρακτήρισε εύσχημα ‘ρεαλιστικό’. Ένα πρόγραμμα λίγο μεγαλύτερο από 1.500.000 €, από το οποίο η Δράμα με τα Προάστια και τους Συνοικισμούς παίρνει μόνο 600.000 € και περιλαμβάνει κυρίως: οδοποιίες, παιδικές χαρές και ηλεκτροφωτισμό. Προβλέπει και 91.000 για δημιουργία ανοιχτού χώρου άθλησης στον Κορύλοβο. Τους θυμίζουμε ότι στον Κορύλοβο υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος άθλησης που εμείς δημιουργήσαμε, καθώς και ένας ακόμη στην ανάπλαση. Και οι δύο δεν στοίχισαν ούτε το 1/10 του ποσού που θα δαπανήσουν. Περιμένουμε να δούμε που θα πάνε τα λεφτά, αν και πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν ούτε αυτό το έργο.

Μπροστά στην αδυναμία να υποστηρίξει ένα τέτοιο πρόγραμμα, ο κ. Παπαδόπουλος κατέφυγε στη δημαγωγία και μας θύμισε ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή τριών ετών δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε όλα όσα είχαμε οραματιστεί και υποσχεθεί. Εμείς δεν περιμένουμε την λεκτική αναγνώριση του κ. Παπαδόπουλου. Έμπρακτα αναδεικνύουν τα έργα μας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ στα εγκαίνια που οργανώνουν.
Τρία ακόμη θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που χρήζουν δημοσιότητας είναι:

1. Η ανετοιμότητα για την υποβολής αίτησης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα βελτίωσης των αγροτικών δρόμων. Δυστυχώς, ενώ η προθεσμία ξεκίνησε στις 4-9-2017 και λήγει στις 1-11-2017 το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25-10-2017 και χωρίς έτοιμες μελέτες, χωρίς να αναφέρονται τουλάχιστον οι δρόμοι που θα βελτιωθούν. Μάλλον άλλη μια χαμένη ευκαιρία. Ευχόμαστε την ανικανότητα να μην την πληρώσουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Δράμας.

2. Η έγκριση δαπάνης 25.000 € (χωρίς να υπάρχει το σχέδιο της σύμβασης που είναι υποχρεωτικό για την έγκριση) για να αναθέσει ο Δήμος Δράμας στο ΤΕΕ τον πρωτοβάθμιο (μόνο οπτικό) έλεγχο αντισεισμικότητας των δημοτικών κτηρίων. Θεωρούμε ότι η εργασία μπορούσε να γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία με λιγότερους υπαλλήλους (5 υπάλληλοι προσλήφθηκαν κατ’ εξαίρεση από εμάς στο τέλος της θητείας μας) πραγματοποιούσε έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ και παράλληλα πολλές μελέτες και όλη την καθημερινή δουλειά. Επίσης, θυμίζουμε ότι μετά από καταγγελία μας ναυάγησε η συμφωνία του κ. Μαμσάκου και του ΔΣ των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων για έμμεση χρηματοδότησή τους για κάλυψη αναγκών τους. Συνδέονται τα δύο θέματα;

3. Τέλος, αποφασίστηκε η πρόσθετη χρηματοδότηση της ΔΕΚΠΟΤΑ με 40.000 € για να πληρωθούν οι ημέτεροι και οι κολλητοί που θα εμπλακούν φέτος στην Ονειρούπολη, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το κόστος.
Αυτά είναι τα Έργα και οι Ημέρες του κ. Μαμσάκου!!!