Επικαιροτητα

Πόλη + Ζωή: Επιστροφή στην αμαρτωλή πραγματικότητα του παρελθόντος στην Ονειρούπολη

Written by

Αδιαφάνεια – Κακοδιαχείριση – Υπέρογκα έξοδα – Αναθέσεις σε κολλητούς

Αύξηση των εξόδων με «χρυσές» πληρωμές για την εμπλοκή φίλων και ημετέρων με ανάθεση εργασιών που θα μπορούσαν να γίνουν από τις υπηρεσίες του Δήμου ή εθελοντικά. Θυμίζουμε την ‘εθελοντική’ συμμετοχή παλιότερα αυτών που και τώρα αμείβονται αδρά, καθώς και τον ‘αγώνα’ τους για την προώθηση του εθελοντισμού. Θυμίζουμε τα υπέρογκα χρέη που άφησαν σε πολλούς προμηθευτές αυτοί που διαχειρίζονταν την Ονειρούπολη πριν το 2011 (αιρετοί και ‘εθελοντές’) και τρομάζουμε στην σκέψη τι θα αφήσουν και πάλι φεύγοντας το 2019.
Σήμερα και πάλι συνάντηση της αδιαφάνειας και των αδικαιολόγητων επιπλέον δαπανών στον δρόμο της Ονειρούπολης.
Με όλα αυτά ανεβάζουν κατακόρυφα τα έξοδα:
    δαπάνη 24.500€ για αμοιβή εταιρίας  δημιουργίας και οργάνωσης Ονειρούπολης (ακόμη μια φορά πληρώνουμε πολύ ακριβά την ανικανότητα οργάνωσης της Δημοτικής Αρχής),
    δαπάνη 5.000€ για χωροταξική μελέτη, η οποία ανατέθηκε και πραγματοποιήθηκε πολύ πριν αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο,
    δαπάνη 10.000€ για εργασίες γραφικού σχεδιασμού,
    δαπάνη 5.500€ για υπηρεσίες συντονισμού λειτουργίας,
    θυμίζουμε και τις 24.000€ ετήσια δαπάνη (πέρυσι) για ενοικίαση οθόνης προβολής διαφημίσεων στο παλιό Δημαρχείο.
Όλα τα παραπάνω ποσά (59.000€) δαπανώνται για αναθέσεις σε κολλητούς και ημετέρους, πρόκειται για δαπάνες που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, μπαίνουν για να μείνουν όσο ακόμη θα υπάρχει η ανίκανη αυτή Δημοτική Αρχή και φυσικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Παράλληλα, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζει να λαμβάνει σωρεία ακυρωτέων αποφάσεων, οι οποίες φέρνουν σε δύσκολη θέση τους αρμόδιους για τον έλεγχο υπαλλήλους, αφού πλέον είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν πιστά τα προβλεπόμενα από τους σχετικούς νόμους, μετά από τις καταγγελίες που έγιναν πέρυσι προς τη δικαιοσύνη από ανθρώπους της ίδιας της παράταξης του κ. Μαμσάκου, οι οποίοι μάλλον δεν μπόρεσαν να αντέξουν το βάρος της αδιαφάνειας και της παρανομίας που έβλεπαν στο Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ.
Ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου συνέβησαν γεγονότα που ξεπερνούν τις δυνατότητες της ανθρώπινης λογικής και της επιστήμης.
ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ (δεύτερη φορά σε ένα μήνα) τον ίδιο δήθεν Κανονισμό της Ονειρούπολης, του οποίου η έγκριση από την πρώτη ψήφιση εκκρεμεί ακόμη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έτσι έχουμε διπλο-ψηφισμένο έναν άκυρο Κανονισμό. Ποιος Κανονισμός ισχύει; Ο πρώτος που δεν ακυρώθηκε ή ο δεύτερος που εννοείται ότι τον ακυρώνει; Ή μήπως και οι δύο; Η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑΣ, γιατί ήδη παραδέχθηκαν ότι είναι άκυρος και γι αυτό δεν προχωρούν στην εφαρμογή του. Θα τον ΞΑΝΑ-διορθώσουν το 2018 και θα τον θέσουν σε εφαρμογή στο μακρινό μέλλον.
Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ως δισυπόστατοι και τρισυπόστατοι διαδοχικά ψήφιζαν συντεταγμένα αποφάσεις που η επόμενη ακύρωνε την προηγούμενη, αλλά θέλουν να ισχύουν και οι δύο. Η εικόνα θύμιζε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μαμσάκου ζουν σε κάποια άλλη, άγνωστη σε εμάς τους κοινούς θνητούς, διάσταση του σύμπαντος.
Έργα και Ημέρες Δημοτικής Αρχής κ. Μαμσάκου!!!!  
Η παράταξή μας ‘πόλη και ζωή’ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να επιμηκυνθεί ο χρόνος λειτουργίας της αγοράς, αλλά δυστυχώς δεν έγιναν δεκτές από τον κ. Μαμσάκο, παρά την έκκληση του παρόντα προέδρου των επαγγελματιών να γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας για να μην μπουν σε περιπέτεια οι επαγγελματίες. Αιτία η στενομυαλιά και η αποκρυπτόμενη σκοπιμότητα να μην μπορέσει να λειτουργήσει και να καταργηθεί η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, για την λειτουργία της οποίας Αντιδήμαρχος ήδη εκδήλωσε τη δυσφορία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά την απόρριψη της πρότασής μας και τη λήψη της σχετικής απόφασης από την Δημοτική Αρχή, οι επαγγελματίες της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς θα πάρουν άδεια μόνο για 15 ημέρες, ενώ η Ονειρούπολη θα λειτουργεί περισσότερες από 30.
Τι θα γίνει με τη λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς τις υπόλοιπες ημέρες;
Ποιος θα φέρει την ευθύνη για ό,τι πάει στραβά;
Η δική μας προσπάθεια να μπει η Ονειρούπολη σε δρόμο νομιμότητας και διαφάνειας τελείωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου.
Κάναμε ό,τι μπορούσαμε.
Συναντήσαμε εγωισμούς, στενομυαλιά και αδιαφορία για τις συνέπειες.
Κι ας μην επιχειρήσουν να αποδώσουν τις ευθύνες σε κανέναν άλλο.
Ούτε στους δικούς τους ανθρώπους που έκαναν το λάθος να τους υποστηρίξουν και αναγκάστηκαν να κρατήσουν αποστάσεις και να προχωρήσουν σε καταγγελίες όταν είδαν από κοντά τι γίνεται σχετικά με τη διαφάνεια και την τήρηση της νομιμότητας.
Την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί την έχουν αυτοί που επέλεξαν το δρόμο της ανομίας και της αδιαφάνειας.
Είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαμσάκου και το όνομα και την ταυτότητά τους τα κατέθεσαν στην ονομαστική ψηφοφορία που ζητήσαμε να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Θεός βοηθός!!!