Επικαιροτητα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή

Written by

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,   διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο (ΔΠΣ) στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 αντιστοίχως. Το θέμα του Συνεδρίου θα είναι: «Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή ανάπτυξη - ευκαιρίες και προκλήσεις για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Οι εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κομοτηνής την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 θα περιλαμβάνουν:

-Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο απευθυνόμενο στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και τάξεων, τους επαγγελματίες, τα στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους φοιτητές, μαθητές, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ευρύτερα τους πολίτες. Στόχος του συνεδρίου η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων για τις πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθώς και το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ, σε συνάρτηση με τις προτεραιότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

- Ενημερωτικό Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους του περιφερειακού και τοπικού Τύπου και των ΜΜΕ.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, θα λάβει χώρα αντίστοιχη εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου στην Αλεξανδρούπολη.

Πέρα από όλες τις προαναφερθείσες εκδηλώσεις, την  Κυριακή 15η Οκτωβρίου θα γίνει μία δράση για την υποστήριξη των Αγώνων Βουνού που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Παρανεστίου (Virgin Forest Trail), όπου θα συμμετάσχει ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών, αθλητών και ΜΚΟ. Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί υλικό του ΕΚ και της ΕΕ, θα γίνουν κάποιες ομιλίες και θα παραστούν εκπρόσωποι στην τελετή απονομής των βραβείων προς τους νικητές.
Στο ΔΠΣ θα κληθούν να συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, εμπειρογνώμονες και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα αποτελούσε τιμή για εμάς εάν υποστηρίξετε τις δράσεις αυτές και τιμήσετε με την παρουσία σας το Συνέδριο. Το site για την εγγραφή σας είναι το www.rdf-makthrak.gr