Επικαιροτητα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δράμας

Written by

Επίσκεψη στο Δημαρχείο
Την Πέμπτη 27-7-2017 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, στο Δημαρχείο της Δράμας παρουσία Βουλευτών, πρώην Υπουργών και Βουλευτών, υποψηφίων Βουλευτών, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου, Δημάρχων του Νομού, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δράμας, Προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Δράμας, θεσμικών παραγόντων και φορέων της Δράμας. Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τη δραμινή κοινωνία και την ανάπτυξη της περιοχής. Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, όπως η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, η δημιουργία Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών, η λειτουργία του Νοσοκομείου της Δράμας και των δομών υγείας, ανέλυσε ως Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης τις εργασίες που γίνονται, ενώ παρουσίασε και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Δράμας. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ευχαρίστησε για την υποδοχή, αναφέρθηκε με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια στην περιοχή, την οποία είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν, τόνισε τις προοπτικές εξέλιξης της Δράμας και ανέλυσε διεξοδικά την πολιτική κατάσταση που επικρατεί. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά του Δημάρχου στον Πρόεδρο της Ν.Δ. ενός αναμνηστικού δώρου.

DSC 0153

Στο Επιμελητήριο Δράμας
Την Πέμπτη 27-7-2017 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Δράμας  όπου σε μια ανοικτή συνάντηση συνομίλησαν με εκπροσώπους επιχειρηματικών & επιστημονικών φορέων καθώς και επιχειρήσεων της Δράμας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης, ο Περιφερειάρχης  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος και ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δ. Δαλακάκης.

DSC 0174

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις μέλη του ενώ πρόβαλε τους ισχυρούς κλάδους οικονομίας της περιοχής καθώς και τα πλεονεκτήματα της. Μίλησε για την σημαντική αύξηση των εξαγωγών της Δράμας, κυρίως από την εξόρυξη μαρμάρου, των αγροτοδιατροφικών προϊόντων και των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε ανάλογο υπόμνημα συνοδευόμενο και από την επικαιροποιημένη μελέτη (2016) αποτύπωσης της οικονομίας της Δράμας. Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται οι προτάσεις και επισημάνσεις για το φορολογικό , τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων, οι παλιές οφειλές στον ΟΑΕΕ και οι νέες εισφορές του ΕΦΚΑ, τα ερωτήματα για την εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, τα δάνεια με τις εγγυήσεις του ΕΔ, τις οφειλές του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις (4% & 12%),  τα προγράμματα του ΕΣΠΑ & ο αναπτυξιακός νόμος, τον ρόλο των Τραπεζών και τις χρεώσεις που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις,  τις εξαγωγικές πιστώσεις, το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις, την αντίθεση στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, στο νόμο για τα Πνευματικά δικαιώματα, σε θέματα που αφορούν τον κλάδο εστίασης, τουρισμού και αναψυχής. Επίσης δόθηκε ξεχωριστό υπόμνημα με τις αναπτυξιακές προτάσεις και αναγκαίες παρεμβάσεις υποδομών στην ΠΕ Δράμας με πρωτεύων αίτημα τους οδικούς άξονες και την Σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Οι προτάσεις στηρίζονται στον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την ΠΕ Δράμας και αφορούν οδικούς άξονες, σιδηρόδρομο, χωρική διάρθρωση, πρωτογενή τομέα, Μεταποίηση, Ενέργεια, Τριτογενή τομέα & Τουρισμό, Παιδεία, Έρευνα & Καινοτομία .
Ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αφού άκουσε τους φορείς, αναφερόμενος στα θέματα που τέθηκαν αναγνώρισε την αναγκαιότητα κατασκευής των αξόνων για την σύνδεση με την Εγνατία οδό και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το έργο. Επίσης σε θέματα που αφορούν το φορολογικό τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας και την αναγκαιότητα για μια σειρά από διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την προσέλκυση επενδύσεων ενώ για τον κλάδο του μαρμάρου ανέφερε ότι αρκετά από τα ζητήματα που δημιουργούν πρόβλημα στις επιχειρήσεις, μπορούν να επιλυθούν εύκολα και απλά, με στοχευμένες ενέργειες.