Επικαιροτητα

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας

Written by

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας με θέμα την αντισεισμική προστασία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, κ. Λιθηρόπουλος Χρήστος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Χουβαρδάς Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μαμαρίκας Χρήστος, η Δήμαρχος Παρανεστίου κα.Σωτηριάδου Αλίκη, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ.Δαλακάκης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δράμας κ.Τσεπίλης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δοξάτου κ.Ζεκερίδης Χαράλαμπος, εκπρόσωποι των Δήμων Προσοτσάνης και Κ.Νευροκοπίου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας και του στρατού, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών οργανώσεων και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, προκειμένου να υπάρξει η αποτελεσματικότερη δυνατή κινητοποίηση μετά από ενδεχόμενο σεισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό για τη διενέργεια προσεισμικού έλεγχου σε δημόσια και κοινωφελούς χρήσης κτίρια, στην μέριμνα για τον προσδιορισμό και έλεγχο των χώρων καταφυγής και καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού, καθώς και σε ζητήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας.