Επικαιροτητα

Ο κ. Στ. Παπαδοπουλος στη ΔΗΜΤΟ

Written by

FullSizeRender 2

Στα πλαίσια της σειράς επαφών και συζητήσεων με στελέχη και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας σήμερα είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ τον κύριο Σταύρο Παπαδοπούλου, πρώην βουλευτή Νέας Δημοκρατίας για το νομό Δράμας την περίοδο 1996-2004. Προλογίζοντάς τον ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δράμας κύριος Λευτέρης Γεωργιάδης είπε ότι πρόκειται για έναν καλό και παλιό φίλο και για έναν γνήσιο μαχητή της παράταξης ο οποίος συνεχίζει ακάματος και ασταμάτητος τον αγώνα του όλα αυτα τα χρόνια και μετά τη βουλευτική του θητεία για το κόμμα και την ιδεολογία του.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι έρχεται σε επαφή και αφουγκράζεται καθημερινά τον πόνο και το αδιέξοδο που βιώνουν οι κάτοικοι του νομού μας, αδιέξοδο που είναι οικονομικό αλλά και κοινωνικό. Ανάφερε με έμφαση ότι με τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης αλλά και με λάθος πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων φτάσαμε από τις 116.000 κατοίκους του 2001 να φτάσει σήμερα ο νομος μας να έχει μόνο 90.000 κατοίκους και οι θάνατοι να ξεπερνούν κατά πολύ τις γεννήσεις. Αυτό είναι απόρροια όχι μόνο της οικονομικής κρίσης αλλά και της παράλογης πολιτικής να μην υποστηρίζεται η οικογένεια και η τεκνογονία, αντίθετα να φτάσουν τα παιδιά να θεωρούνται τεκμήριο. Και αυτό μάλιστα να εντάσσεται μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο άδικης φορολογίας μέσω πλασματικών κατά το πλείστον τεκμαρτών εισοδημάτων. Όλα αυτά πρέπει να υπάρξει πίεση από τους εκπροσώπους του νομού να αλλάξουν. Και σε αυτή τη μάχη είναι διατεθειμένος να συμβάλει και να πρωτοστατήσει ο κύριος Παπαδόπουλος, όπως είπε.
Ακόμα επανέφερε την πρόταση του, όλοι οι εκπρόσωποι της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας να αποδεχτούν περιστολή έως και κατά το ήμισυ των αποζημιώσεων – εισοδημάτων τους, ώστε πρώτοι αυτοί να δώσουν το καλό παράδειγμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σε ερώτημα αν θα αποδεχτούν όλοι αυτοί οι δημόσιοι λειτουργοί και εκπρόσωποι του εθνους αυτό το δραστικό μετρό περιστολής των εισοδημάτων τους, ανάφερε ότι θα πρέπει αυτό να γίνει με τόλμη και αρετή από μέρους τους, για να δοθεί το ανάλογο μήνυμα φιλοπατρίας και συμμετοχής στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης προς τους απλους πολίτες οι οποίοι ήδη υποφέρουν τα πάνδεινα.

IMG 3477

Σε άλλη ερώτηση, γιατί πολλά από τα ανωτέρω δεν έγιναν κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αυτό μεν ήταν λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί, αλλά και ότι τότε οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολύ έντονες, ακόμα και για ελάσσονα ζητήματα πολιτικών διευθετήσεων. Αν, ανέφερε χαρακτηριστικά, μέτρα όχι όμοια αλλά ελαφρώς παραπλήσια σε σκληρότητα με αυτά που εφαρμόζει τωρα ο ΣυΡιζΑ εφαρμόζονταν τότε από τη Νέα Δημοκρατία, η χώρα όλη θα φλεγόταν και δε θα έμενε πέτρα πάνω στην πέτρα.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι ο νομός για να επανακτήσει την ευημερία του θα πρέπει να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα, όπως είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με αναδιάρθρωση των καλλιεργιών, με πραγματική όχι καταναλωτική αξιοποίηση των ανάλογων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η ανάπτυξη του τουρισμού και η αξιοποίηση του ορεινού όγκου από τουριστικής αλλά και υλοτομικής πλευράς, η βελτίωση των υποδομών με την κατασκευή επιτέλους των αυτοκινητοδρόμων θα συνδέουν αξιοπρεπώς τη Δράμα με την υπόλοιπη χώρα, όπως επίσης και με την τουριστική ανάδειξη των σπηλαίων της περιοχής αλλά και της λίμνης Λευκογείων.
Στη συζήτηση που ακολούθησε και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του Δημοσίου με δυνατότητα μετάθεσης των υπαλλήλων σε θέσεις όπου είναι αναγκαίοι και με απομάκρυνσή τους από θέσεις όπου πλεονάζουν. Έτσι θα επιτευχθεί η μείωση του κόστους παροχής υπηρεσιών από το κράτος αλλά και θα πάψει επιτέλους η ψηφοθηρική πολιτική του βολέματος των ημετέρων.

Τέλος σε σχετική ερώτηση για το θέμα της ηλικίας, ο κύριος Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος διεκδικεί όπως είπαμε ξανά το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτού για το νομό Δράμας, και επομένως του εκπροσώπου του λαού της Δράμας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ανέφερε ότι τάσσεται αναφανδόν κατά του "ρατσισμού της ηλικίας", όπως τον περιέγραψε. Η αξιοσύνη αλλά και το πάθος για προσφορά και συνεισφορά δεν είναι συνάρτηση της ηλικίας, αλλά ακριβώς της καταλληλότητας, του δυναμισμού, της εμπειρίας και της γενικής επάρκειας του κάθε προσώπου για να διαδραματίσει το ρόλο αυτό, του εκπροσώπου του λαού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Σταύρο Παπαδόπουλο για τη συμμετοχή του στον πολιτικό διάλογο που ξεκινήσαμε και για τις ιδέες/απόψεις του που κατάθεσε σε αυτόν και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ευγενείς επιδιώξεις του.

Ο πρόεδρος
Γεωργιάδης Ελευθέριος

Για το Γραφείο Τύπου
Γκαρέλας Κωνσταντίνος