Επικαιροτητα

Δράσεις της λέσχης LIONS Δράμας το μήνα Μάρτιο 2016

Written by

IMG 1272

Η λέσχη Lions Δράμας συνέχισε και τον μήνα Μάρτιο να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις πολλές και πρωτότυπες προσφορές της.

Όλο την μήνα μέλη της λέσχης , ειδικευμένα στην χρήση του φορητού διαθλασίμετρου που έχει η λέσχη, επισκέφτηκαν 10 Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά  Σχολεία του νομού μας και μέτρησαν την  διαθλαστική ικανότητα των ματιών των  230 παιδιών.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δόθηκαν, με την υπόδειξη του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, σε διαφόρους οφθαλμιάτρους της πόλης μας , οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι 35 παιδιά  παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στην όραση τους  και πρέπει να επισκεφθούν άμεσα έναν οφθαλμίατρο  της αρεσκείας τους η το Νοσοκομείο για πιο λεπτομερείς  οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Γίνεται φανερή πλέον η σπουδαιότητα του προγράμματος αυτού και για τον λόγο αυτό όλο και περισσότερα Νηπιαγωγεία,  Παιδικοί Σταθμοί  κλπ φορείς ζητούν την βοήθεια της λέσχης των Lions για  να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.
(Περισσότερες πληροφορίες  για το πρόγραμμα μέτρησης της διαθλαστικής ικανότητας των ματιών παιδιών προσχολικής ηλικίας, στον υπεύθυνο του Προγράμματος  Βασίλη Φλαμούρη: κιν. 6973558625)

Από την πρώτη μέρα που οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας, οι  Lions Δράμας στάθηκαν στο πλευρό τους και κυρίως βοήθησαν τα παιδιά. Προσέφεραν πολλά παιχνίδια, τους διασκέδασαν με προβολή ταινιών κινουμένων σχεδίων ενώ κατασκεύασαν και έναν μεγάλο πίνακα Σχολείου για να έχουν την δυνατότητα να τους γίνονται μαθήματα από διάφορους εθελοντές.