Επικαιροτητα

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δράμας- Τμήμα Αγροτικής Πολίτικης: «Μια οφειλόμενη απάντηση σε αυτόκλητους δραμάρχες»

Written by

Στις 7-3-2015 με πρωτοβουλία της Ν.Ε. και του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη σε διευρυμένη σύσκεψη στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Δράμας και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και όλων των ΤΟΕΒ του Νομού, οι Δήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Δράμας και όλων των  Δήμων έγινε η πρώτη καταγραφή των προβλημάτων των αρδευτικών δικτύων του Νομού.

Στις 22-6-2015 τη Δράμα επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος αφού στις 10:00 το πρωί ξεναγήθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στην Προσοτσάνη εν συνεχεία μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας σε κτηνοτρόφους του Νομού. Το μεσημέρι είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Δράμας. Αφού στο ενδιάμεσο επισκέφθηκε το Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας το απόγευμα συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη τους Δημάρχους και παραγωγικούς φορείς.

Στις 18-6-2016 επισκέφθηκε τη Δράμα ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης που και αυτός με τη σειρά του είχε διαδοχικές συναντήσεις με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους και τους τοπικούς άρχοντες ενώ επισκέφτηκε και παραγωγικές μονάδες του νομού.

Στις 5-2-2017 με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Δράμας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Δράμας με θέμα την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος Leader του ΠΑΑ σε έργα υποδομής στον πρωτογενή τομέα.

Τέλος στις  9-3-2017 επισκέφθηκε το Νομό μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος αφού ξεναγήθηκε το πρωί στο οχυρό «ΛΙΣΣΕ» στις 10:00 π.μ. μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων του Λεκανοπεδίου στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νευροκοπίου.  Στη συνέχεια συναντήθηκε διαδοχικά στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, αγροτών και μελισσοκόμων, τον δ/ντη του κέντρου γενετικής βελτίωσης Δράμας, τον Αντιπεριφερειάρχη τους Δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Δράμας.

Ως «ΔΡΑΜΙΝΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ», όπως υποτιμητικά μας αναφέρετε σε διάφορα άρθρα,  σίγουρα δεν έχουμε ούτε την πείρα ούτε τις γνώσεις των «ΔΡΑΜΑΡΧΩΝ» που τα τελευταία 40 χρόνια είχαμε την τύχη να κυβερνούν τον τόπο μας. Γι’ αυτό επιλέγουμε να συναντιόμαστε καθημερινά με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, να προσκαλούμε τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης στη Δράμα και να προκαλούμε τέτοιου τύπου συσκέψεις.

Ευτυχώς όμως όλοι εσείς οι «ΔΡΑΜΑΡΧΕΣ» τα κάνατε τόσο καλά τα προηγούμενα 40 χρόνια ώστε το έργο μας πλέον είναι πολύ εύκολο.
Αξιοποιήσατε όλους τους διαθέσιμους κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και κατασκευάσατε σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα. Εκτός των ΤΟΕΒ Ρέμβης και Κουδουνίων που είναι από τη δεκαετία του 1960, της Βοϊράνης που καθαρά για «ανθρωπιστικούς» λόγους αφήσατε να καταληστέψουν τον εξοπλισμό από τα αντλιοστάσια, του Καλού Αγρού που ποτίζουν από τα στραγγιστικά, το κλειστό δίκτυο του Φωτολείβους που δεν παραλείφθηκε ποτέ, της Καλλιφύτου που δε δούλεψε ποτέ, και όλα τα υπόλοιπα, πλην Νευροκοπίου, που λόγω των στοχευμένων παρεμβάσεών σας λειτουργούν άψογα.

Αξιοποιήσατε στο έπακρο το ΤΕΙ Δασοπονίας της Δράμας και όλα τα έργα που υλοποιήσατε για τους κτηνοτρόφους ήταν βασισμένα σε μελέτες που εκπόνησε για λογαριασμό σας. Όλοι οι κτηνοτρόφοι έχουν ρεύμα και ασφαλτοστρωμένους δρόμους στα μαντριά τους, μέσα σε οργανωμένα κτηνοτροφικά πάρκα. Υπάρχουν ποτίστρες και ομβροδεξαμενές ως και στο πιο απομακρυσμένο βοσκοτόπι.
Επειδή το μέλλον της Δράμας αλλά και της χώρας μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον πρωτογενή τομέα και στην παραγωγική ανασυγκρότηση, αφήστε μας να τη σχεδιάσουμε σε συνεργασία με αυτούς που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους μας. Τους ίδιους τους παραγωγούς.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ