Επικαιροτητα

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ: «Όποιος τον αγώνα δε μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα».

Written by

 PAME 3

Απεργιακή  συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ στις 11:00 το πρωί στη Δράμα . Στο κάλεσμα της  Γραμματείας του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι από  τους χώρους του δημοσίου και από τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας.
Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, μέλος της Γραμματείας Δράμας του ΠΑΜΕ, του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ του Σωματείου του Νοσοκομείου, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα επίθεση που συντονισμένα κυβέρνηση, κουαρτέτο, επιχειρηματικοί όμιλοι εξαπολύουν σε όποια εργασιακά  δικαιώματα έχουν απομείνει.
Εντείνουν τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, με ομαδικές απολύσεις, τον υποκατώτατο μισθό, το λοκ άουτ, με νέους φόρους και χαράτσια, με πλειστηριασμούς και φέρνοντας περιορισμό ή και απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Στο στόχαστρο τους ουσιαστικά βάζουν το ταξικό κίνημα μιας και τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τις έχουν ενσωματωμένες και συμβιβασμένες στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου, να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, απογοητεύοντας τον εργατόκοσμο, μακριά από το δρόμο της ταξικής πάλης. Αυτό αποδεικνύεται και από τη στάση της πλειοψηφίας του τοπικού νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Οι συνδικαλιστές της οποίας όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία της απεργίας, καλλιεργούσαν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Είναι πλέον δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τους έχουν γυρίσει την πλάτη, αυτό φαίνεται και από την παρωδία συγκέντρωση τους.
Την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Η γραμματεία Δράμας καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση του αγώνα για την απεργία στις 8 Δεκεμβρίου. Πρέπει οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους κόντρα σε κυβερνήσεις, επιχειρηματικούς ομίλους και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Να βγάλουν συμπεράσματα από τη πρωτοφανή απόφαση να διασπαστεί το εργατικό κίνημα και να απεργήσει άλλη μέρα ο ιδιωτικός από τον δημόσιο τομέα για τα ίδια αντεργατικά μέτρα.

PAME 1
Υπάρχει ελπίδα στο δρόμο του αγώνα.
Όλοι οι εργαζόμενοι να έχουμε κατά νου τους στίχους του Μπρεχτ
«Όποιος τον αγώνα δε μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα».