ατζεντα

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετέχει στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα

Written by

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τίτλο Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…, προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο Δήμος Καβάλας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από τις 5 έως τις 9 Μαΐου 2018. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
Το Μουσικό Σχολείο Δράμας εκπροσωπούν δύο Βυζαντινοί Χοροί, η Χορωδία και η Ορχήστρα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1)    Οι Βυζαντινοί Χοροί θα ψάλουν κατά τη Θεία Λειτουργία το πρωί, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, πλαισιώνοντας τα δύο αναλόγια. Ο δεξιός Χορός με υπεύθυνο καθηγητή τον Άρχοντα Υμνωδό τ.Μ.τ.Χ. (της Μεγάλης του Χριστού)  Εκκλησίας, Κωνσταντίνο Παυλίδη και ο αριστερός Χορός με υπεύθυνο καθηγητή τον  Άρχοντα Μαΐστωρα τ.Μ.τ.Χ. (της Μεγάλης του Χριστού)  Εκκλησίας Νικόλαο Στεφανάκη.
2)    Η Χορωδία και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30, στην Πλατεία Ελευθερίας, θα συμπράξει με τα Μουσικά Σχολεία Αγρινίου, Πτολεμαΐδας  και Τρίπολης, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του καθηγητή, Νικόλαου Στεφανάκη.
3)    Όλα τα Μουσικά Σύνολα θα συμπράξουν τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με τα άλλα δεκαπέντε συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία, σε μία αποχαιρετιστήρια συναυλία με ύμνους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης, έργα της Συμφωνικής Μουσικής και της Ελληνικής Παράδοσης.