πολιτισμος
Rena Triantafullidou

Rena Triantafullidou

Οι δράστες κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση

2

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2017) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή του Παρανεστίου Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 44 49, 50, 51, 53 και 70 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασαρχείου Δράμας, εντόπισαν τους δράστες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού – θησαυρού, με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού – εργαλείων.

Πλησίον του χώρου ανασκαφής, βρέθηκαν σκηνές και ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα, τα οποία είχαν εγκαταστήσει – κατασκευάσει οι δράστες για τη διαμονή τους και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία, χρησιμοποιώντας τα ξύλα για την τοποθέτηση υποστυλωμάτων στο όρυγμα, καθώς και για καύση.

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
•    πλήθος σκαπτικών και διαφόρων άλλων εργαλείων (τσεκούρια, φτυάρια, αλυσοπρίονο, πριόνια κ.λ.π.)
•    1 βενζινοκίνητη γεννήτρια
•    3 ηλεκτρικά εργαλεία
•    3 ζευγάρια γάντια εργασίας
•    7 φακοί
•    4 προβολείς
•    2 δοχεία με βενζίνη
•    είδη κατασκήνωσης
•    7 κινητά τηλέφωνα
•    4 συσκευές επικοινωνίας
•    1 κυνηγετικό όπλο
•    8 κυνηγετικά φυσίγγια

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    Στην οικία του 50χρονου, ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων και ένα (1) οξειδωμένο νόμισμα, το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση στην αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων.
•    Στην οικία του 44χρονου, ένα (1) κυνηγετικό όπλο και 130 κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

3

4

20217109 340347216432885 1362710992 n

Γνωρίζεται ότι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας πραγματοποίησε Τακτική Συνεδρίαση [10.00΄-13.00΄] στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. Ακολουθώντας τη πάγια τακτική του να βρίσκεται κοντά στα κατά τόπους μέλη σε όλο το γεωγραφικό εύρος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, το Δ.Σ κατέγραψε τα τοπικά υπηρεσιακά ζητήματα των μελών, καθώς και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενες υπηρεσίες της Δ.Α Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στη κοινή συνάντηση του Δ.Σ. που ακολούθησε με τον Διευθυντή Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχο κ. ΓΚΡΑΝΑ Γεώργιο, τον Υποδ/ντη-βοηθό Δ/ντή της Δ.Α Καβάλας Α/Υ κ.ΣΙΜΟΥΔΗ Κων/νο, τον Υπασπιστή Α/Α΄ κ.ΚΟΨΙΔΑ Αθανάσιο και τον συνεργάτη αυτού Υ/Α΄ κ.ΚΑΡΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα, τον Διοικητή Τροχαίας Καβάλας Α/Α΄ κ.ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ Βασίλειο, τον Διοικητή Ασφάλειας Καβάλας Α/Α΄ κ.ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ Βασίλειο, τον Αναπληρωτή Δ/τη Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας Α/Β΄ κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ Σάββα, τον Αναπληρωτή Δ/τη Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης Α/Β΄ κ.ΤΣΟΥΛΟΓΛΟΥ Κυριάκο και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Α/Β΄ κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη έγινε αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με την υπηρεσιακή καθημερινότητα, όπως η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και οχημάτων, συνδυαστικά με τις υψηλές αστυνομικές απαιτήσεις λόγω της νευραλγικής θέσης του Νομού Καβάλας, αφού παράλληλα αποτελεί και τουριστικό προορισμό τη θερινή περίοδο [αεροδρόμιο, λιμάνι, Εγνατία Οδός κλπ].  

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ&Θ & Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Α/Υ κ.ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους Αξιωματικούς για τη θερμή υποδοχή και παρουσία τους, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρόσφατου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α στην Καλαμάτα [23&24/10/2017]. Στη συνέχεια ενημέρωσε για τα τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα, έδωσε ειδικές διευκρινήσεις για το νέο μισθολόγιο, τις διεκδικήσεις μας για επίλυση του «μπλοκαρίσματος» της επετηρίδας Αξιωματικών Τ.Ε.Μ.Α, την αναγκαιότητα νέας νομοθετικής ρύθμισης τόσο για την ιεραρχική εξέλιξη Ανθ/μων-Υπαστυνόμων του Ν.3686/2008 με την άρση των αδικιών του ισχύοντος βαθμολογίου, όσο και για την κατοχύρωση – συμπλήρωση 35ετίας & παροχή δυνατότητας παραμονής στο Σώμα όλων των Αξιωματικών [αποφυγή ανεπιθύμητης πρόωρης αποστρατείας]. Τέλος, το Δ.Σ υπογράμμισε ότι βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα στελέχη του Σώματος και θα συνεχίσει να «ενοχλεί» με τις παρεμβάσεις του, ώστε να δρομολογηθούν οι δέουσες λύσεις και να διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη των συναδέλφων μας

Ξεκινά την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα  επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών».

Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).  
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:
•    Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2
•    Μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2
•    Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, για τους οποίους δεν απαιτείται χρονικό διάστημα εγγεγραμμένης ανεργίας
•    Άνεργοι ηλικίας 30 έως 49 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» (Πρόσκληση 2 /2016) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ (Αριθμ. Πρωτ. 6.14727/5.12558/29.11.2016), που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση.
Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται σε 12 μήνες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της. Επίσης, μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για τρεις ακόμα μήνες (χωρίς επιχορήγηση). Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους και εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους του ΚΕΑ δεν δεσμεύονται από τη συγκεκριμένη διάταξη.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται:
1.    στο ποσό των 15 ευρώ για την πρόσληψη  εγγεγραμμένων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα
2.    στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη  μακροχρόνια ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2,  και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα
3.    στο ποσό των 22 ευρώ για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χωρίς τα κατώτατα χρονικά όρια ανεργίας των δύο προηγούμενων περιπτώσεων (1,2) και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα
4.    στο ποσό των 15 ευρώ για την πρόσληψη   εγγεγραμμένων ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, ωφελούμενων του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» (Πρόσκληση 2 /2016) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ (Αριθμ. Πρωτ. 6.14727/5.12558/29.11.2016), που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα.

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι Πιστοποιημένος χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (εφόσον έχει παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ2 της περιοχής της) και διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να απασχολήσει επιδοτούμενο προσωπικό σε υποκατάστημά της, θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση-υπαγωγής στο ΚΠΑ αρμοδιότητας του υποκαταστήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι πέραν της πάγιας διαδικασίας υπόδειξης υποψηφίων μέσω των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός  δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες – επιχειρήσεις να αναζητούν οι ίδιοι τους υποψηφίους για πρόσληψη ανέργους  απευθείας μέσα από τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες, που δίνουν πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού σημειώματος των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, µε βάση την ειδικότητά τους, την περιοχή στην οποία διαμένουν, αλλά και σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕ∆, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους µέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα µας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Καλούνται να συμπληρώσουν ή να επικαιροποιήσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα, είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες µε τη χρήση κλειδαρίθμου µέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε µε τη συνεργασία Εργασιακού Συμβούλου στα ΚΠΑ2 ΟΑΕ∆.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ζητήσαμε να συζητηθεί το μείζον θέμα του Κολυμβητηρίου.
Ο κ. Μαμσάκος και η παράταξή του θεώρησαν ότι δεν άξιζε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα και απέρριψαν το αίτημα μας.  

Παρόλα αυτά, εμείς θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα:
-Ποιος και γιατί έκρυβε εδώ και 9 μήνες την έκθεση της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτηρίων που προειδοποιούσε για την πιθανή πτώση τμημάτων του κτηρίου στο εσωτερικό; (Όπως τελικά συνέβη!!!)
-Γιατί με την εγκληματική τους αδιαφορία έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών στο Κολυμβητήριο;
-Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης;  αν ναι, γιατί γίνονται με κλειδωμένες τις πόρτες και ποιος μηχανικός τις επιβλέπει;
-Πότε θα ανοίξει και πάλι το Κολυμβητήριο και θα τεθεί στη διάθεση των Δραμινών;
-Θα υπάρχει διαβεβαίωση ότι είναι ασφαλές για τα παιδιά;

Αντί απαντήσεων στα ερωτήματα που απασχολούν όλους σχεδόν τους Δραμινούς, από την πλευρά της συμπολίτευσης είχαμε μόνο κραυγές, προκλήσεις και ανακρίβειες.
Αυτοί που με τις πολιτικές τους εδώ και 20 χρόνια έχουν καταδικάσει τη Δράμα, εξακολουθούν, αμετανόητοι, να κοροϊδεύουν τους πάντες και να αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Τα ερωτήματα παραμένουν και σύντομα θα αναγκαστούν να τα απαντήσουν.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Μαμσάκος δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα των εργαζομένων, αν δεν υπάρχει πολιτικό όφελος γι’ αυτόν και την παράταξή του.
Σειρά είχαν οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων. Αν και είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενες του Δήμου, είδαν κι αυτές το σκληρό πρόσωπο του κ. Μαμσάκου, ο οποίος, με εντελώς ανάρμοστη συμπεριφορά, αφού τις άφησε να περιμένουν τρεις ώρες, δεν έδωσε τελικά απάντηση στο αίτημά τους. Αντί απάντησης, δέχτηκαν τις έμμεσες απειλές για απολύσεις, επειδή τόλμησαν να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ζητήσουν να τις δοθούν αυτά που σύμφωνα με την νομοθεσία δικαιούνται, δηλαδή τις παροχές που δίνονται σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Όσο για τα θέματα της Ονειρούπολης, οι παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου συνεχίζονται, με τις ακυρωμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την διοργάνωση της εκδήλωσης να πάνε και να έρχονται, ενώ η οσμή σκανδάλου είναι έντονη.
Επειδή, όμως, θεωρούμε ότι δεν είναι κατάλληλη η ώρα να βγάλουμε "τα άπλυτα στη φόρα", αφού είμαστε μόλις 12 ημέρες πριν την έναρξη της Ονειρούπολης, που εμείς ως Δημοτική Αρχή την απογειώσαμε, όλα τα σχετικά θα έρθουν στο φως μετά το τέλος της εκδήλωσης.
Προς το παρόν, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!!!

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε μία σειρά ευρέως αναγνωρισμένων εκθέσεων, με σκοπό να προβάλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της. Η δράση αυτή θα συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα επιδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής για την ενοικίαση ομαδικού περιπτέρου. Το υπόλοιπο αυτής, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το ποσοστό συμμετοχής των επιχειρήσεων, θα επιβαρύνει τους εκθέτες.
    
Για την επιλογή των υποψηφίων, θα πρέπει
1.    τα αγροτικά προϊόντα, όπως κατεψυγμένα κρέατα-ιχθυρά, γαλακτοκομικά, φρέσκα τρόφιμα, ψωμί και αρτοσκευάσματα, βιολογικά τρόφιμα, αφεψήματα, κρέας & κρεατοσκευάσματα, gourmet, delicatessen κ.α. να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή
2.    η δραστηριότητα της επιχείρησης να εμφανίζει συμβολή στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ και προκειμένου για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών και την ένδειξη αξιοπιστίας των επιχειρήσεων
3.    να τηρούνται οι απαιτήσεις της Κοινοτικής και Εθνικής νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας κατά την παραγωγή, μεταποίηση, διακίνηση και διάθεση των προϊόντων (π.χ. σύστημα HACCP, μέθοδοι ISO) και
4.    να διασφαλίζονται ικανές ποσότητες, οι απαιτούμενες προς διάθεση του προϊόντος

Wednesday, 22 November 2017 13:33

Ημέρα Προληπτικού Ελέγχου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, διοργανώνουν ημέρα προληπτικού ελέγχου στο κτίριο του Διοικητηρίου Δράμας.  Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την κινητή μονάδα που θα βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου, προκειμένου να προβούν σε ΔΩΡΕΑΝ  προληπτικό έλεγχο για:

•    Γυναικολογικό προληπτικό έλεγχο (Τεστ ΠΑΠ)
•    Οδοντιατρικό προληπτικό έλεγχο
•    Οφθαλμολογικό προληπτικό έλεγχο

Καλούμε όλους τους πολίτες, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ να επισκεφθούν την κινητή μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου», προκειμένου να προβούν στους παραπάνω προληπτικούς ελέγχους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

«Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής Μικρομεσαίων επιχειρήσεων
με Εξωστρεφή Προσανατολισμό»


Νέο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με το οποίο θα επιδοτούνται μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους σε εμπορικές εκθέσεις σε χώρες εντός και εκτός ΕΕ εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το νέο αυτό πρόγραμμα ," Επιχειρούμε Έξω", με προϋπολογισμό δράσης  50.000.000€ θα στηρίξει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βοηθώντας τις επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, να συνάψουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στις διεθνείς αγορές και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.
Ο προϋπολογισμός κάθε αίτησης δύναται να ανέλθει έως τις 100.000€ με ποσοστό ενίσχυσης 50%.
Επιλέξιμες δαπάνες είναι τα κόστη μίσθωσης, εγκατάστασης και διαχείρισης του περιπτέρου της εμπορικής έκθεσης καθώς και δαπάνες συμβουλευτικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018 και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του. Σημειώνουμε ότι για τη συγκεκριμένη δράση, οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.
 
Πρόκειται για μια δράση που έχει στόχο τις πολύ μικρές αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πιστή στον άξονα που εξαγγέλθηκε για ουσιαστική στήριξη της μεσαίας τάξης – τάξη που επλήγη βαθιά από την οικονομική κρίση – και την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο σάιτ του Υπουργείου http://www.mindev.gov.gr, στο http://www.antagonistikotita.gr/ αλλά και στα τηλέφωνα 801 11 36 300 από σταθερό µε αστική χρέωση από τις 8.00 πµ έως τις 7.00 µµ

Χρήστος Καραγιαννίδης
Βουλευτής Δράμας, Σύριζα

Και άντε, η λάσπη του ανεμιστήρα το πολύ τρείς μέρες κρατεί….
 η Λάσπη που κατάπιε ολόκληρη περιοχή και εξαφάνισε πολλών οικογενειών ζωή θα κρατήσει
Από την λάσπη στον ανεμιστήρα  στο αναγκαστικό λασπόλουτρο η ακόμη και θάψιμο, σε  μιας καταιγίδας ξέσπασμα . ……
Μας παρέσυρε το ρέμα , αλλά δεν ξέρω αν μας έδωσε το πνεύμα να αντιμετωπίσουμε επιτέλους ένα τόσο σοβαρό ΘΕΜΑ γιατί ανά την Ελλάδα έχουμε  και από ένα ρέμα και ολοένα το σκεπάζουμε και το ξανασκεπάζουμε μην μας κρυώσει κάπως!!!
Η νέα ιατρική προσέγγιση είναι το όχι σκέπασμα και η παλαιά πολεοδομική κάπως έτσι πρότασσε και προτάσσει , αλλά ποιος λογαριάζει το από το πολύ φαϊ πως θα σκάσει;

Στην άμμο μην κτίζεις παλάτια λέει ένα παλαιό άσμα, κάποιος θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια …
Τώρα κάποιοι ετοιμάζονται να ξαναφτιάξουν αυτά τα συντρίμμια πάνω σε λάσπες ….
Τελικά, δεν τόχουμε ,το να μαθαίνουμε έστω και αν κάποιος άλλος, έχει προσπαθήσει να μας διδάξει το πώς δις εξ αμαρτείν ουκ ανθρώπου θα πω εγώ, σοφού εστί ….

Αντίθετα στο ρεύμα
Φράση που με λάθος η σωστή μετάφραση στο μυαλό μου έχει χαραχτεί ως ικανότητα επανάστασης !!
Αυτό έγραψε ο σκληρός δίσκος μου που παρεμπιπτόντως δεν έχει και μεγάλη χωρητικότητα, οπότε τα συμπεράσματα δικά σας, περί του τι μπορεί και πόσο, επιλεκτικά να περιέχει !!!
Αντίθετα λοιπόν, στο ρεύμα μια ζωή, δηλαδή επαναστάτρια η δικιά σας.
 Παράδειγμα :Εποχές που τα μοντέλα λάνσαραν το πόδι άντε το πολύ οδοντογλυφίδας στα κορίτσια όλου του κόσμου, εγώ εκεί, στην άμυνα, να μην ….άρα και επίθεση!
Οι οδοντογλυφίδες, υπήρχαν στην ζωή μου μόνο, ως αξεσουάρ. Χαντακωμένο και αυτό, μπας και το χρειαστεί ένας μουσαφίρης που λέγαμε τότες, μετά το τραπέζωμα που του κάναμε ….
Λεπτά ποδάρια οι άλλες;
 Ε όχι ότι όλες  και εγώ !!!
 Αντίθετα λοιπόν στο ρεύμα εκείνης της εποχής,  μάζευα τα κιλά μου, τα οποία και καμάρωνα ως απόδειξη πάντα, της επαναστατικότητας μου .
Σήμερα, σε καιρούς χαλεπούς,  η μόδα αντίθετα με την προηγούμενη, προτάσσει μαγειρική –μαγειρική –μαγειρική !!
Και φυσικά εγώ, αντίθετα πάντα στο ρεύμα (παρηγορίας τώρα φράση )δεν μαγειρεύω  ρε!!!
Παρακολουθώ και καμαρώνω για τις αντιστάσεις μου, αφού από το πρωϊ μέχρι κάθε στιγμή, έτσι και καθίσω στον καναπέ (για αυτό δεν κάθομαι ;) εκπομπές μου προτείνουν να μαγειρέψω απλά πιάτα για την φαμίλια ,με ότι έχω στο σπίτι .
Δηλαδή με ότι έχει στο σπίτι του σήμερα ο κάθε ένας από τις εκατοντάδες χιλιάδες, που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχεια,  τους, εκατοντάδες χιλιάδες που δεν έχουν εργασία και φυσικά τους άλλους πόσους, που παίρνουν μια σύνταξη και ταϊζουν σαν τον Χριστό ολάκερη φαμίλια .
Φυσικά ότι και να κάνουν δεν πετυχαίνουν με τρία ψάρια να χορτάσουν την διμοιρία τους αλλά παρηγορητικό είναι το γεγονός πως αυτοί είναι απλοί θνητοί και μάλιστα πολίτες του ελληνικού κράτους ….
Τι λοιπόν μου λένε από το πρωϊ και κάθε στιγμή πως έχω στο σπίτι ;
Γκουρμέ τυριά και αλλαντικά , κρέμες με πολλά λιπαρά κομμάτια κρέας φτηνά μου το τονίζουν και αζήτητα όπως η ουρά (που με τόση προβολή τώρα δεν την βρίσκουμε πάλι εμείς οι πολλοί )περίεργα λαχανικά και όχι βλήτα ραδίκια άγρια και μοναχά καλαμποκάλευρο , στικ βανίλιας που τρόμαξα όταν το πρώτο-ανακάλυψα σε σχέση ποσότητα –τιμή, σοκολάτα αληθινή , βούτυρο αληθινό και πάει λέγοντας όλο αυτό το κατεβατό ….Τι είπαμε όμως !
Επανάσταση και όχι με όπου πάει όλο το συρφετό .
Ενάντια στο ρεύμα εγώ συνειδητά, χρόνια τώρα λοιπόν και αρκετοί πλέον υποχρεωτικά (και εγώ έτσι είμαι ,αλλά το παίζω αλλιώς το είπαμε ), στο σπίτι έχω μόνο φακή από πέρυσι ,  φασόλια Νευροκοπίου ,και πατάτες της ιδίας περιοχής ….
Έτσι, για να μην κάνω αυτό που οι άλλοι με προστάζουν (αλλά στην τελική,  μήπως κάνω αυτό που μου επιβάλλουν εντελώς μεταξύ μας; ) δεν μαγειρεύω και έτσι δείχνω πως δεν είμαι και θύμα των κάθε εποχής προβαλλώμενων προτύπων Ήταν στην μόδα οι οδοντογλυφίδες εγώ ποτές
Είναι στην μόδα οι παχουλές και το λέω γιατί τόσο φαϊ μόνο ταινία πρέπει νάχεις να μην βάζεις κιλά εγώ εκεί ποτές …
Τώρα πως γίνεται και ποτέ δεν είχα οδοντοιγλυφίδα γάμπες …αυτό χρήζει ειδικής μελέτης, όπως φυσικά ,το ότι έχω γράψει μέσα μου πως μονίμως κάνω επανάσταση!!!
Νομίζω πως από αυτό έχει και ο Αλέξης μας και τα συντρόφια, αλλά άντε να το αποδείξεις στον ελληνικό λαό.
 Κομμάτι του είμαι και αφού εγώ,  έχω τόσο μικρής περιεκτικότητας σκληρό δίσκο, ε δεν μπορεί να έχει , κάποιας άλλης ,μεγαλύτερης περιεκτικότητας μηχάνημα αυτός (ο λαός)

Τελικά
Ευτυχώς μετά το έκτακτο διάγγελμα του Πρωθυπουργού της πατρίδας μου έχω κάποιον λόγο να παρακολουθώ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .
Τόοοοσα ευρώ θα γεμίσει η τσέπη μου ….
Εδώ και τώρα, να μάθω να μπαλώνω ,να προλάβω να την μπαλώσω μπας και έτσι κάτι από τα τόοοοοσα που θα τσεπώσω μπορέσω και τσακώσω για το σήμερα γιΑτί το χθες, ετοιμάζεται να τα καταπιεί ….που τόσα έχω βλέπετε, σε λογαριασμούς και χρέη στη ΔΕΗ

Παιδιά ….
εμείς μπορεί να μην μιλάμε καλά αγγλικά –αμερικάνικα π.χ. ο πρωθυπουργός μας αλλά ας σκεφτούμε μπας και οι δανειστές έχουν μεταφραστές, που σίγουρα καταλαβαίνουν και ανάλογα σωστά μεταφράζουν, τις δικές μας υπουργικές δηλώσεις
Λέμε τώρα !!!
Υπάρχει έστω και μια υποτυπώδης μεν αλλά σίγουρα λόγω νόμου πιθανοτήτων, πιθανότητα  να συμβαίνει και να μαθαίνουν κατά λέξη τι ακριβώς λένε οι πολιτικοί μας εδώ !!!
Και όσοι γνωρίζουν από ξένες γλώσσες η κατά λέξη μετάφραση, μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να δίνει εντελώς διαφορετική εικόνα κλπ….
Για αυτό μην συνεχίζουμε να απορούμε πως όλοι είναι χαμογελαστοί.
Εκείνοι σκάνε στα γέλια και εμείς από χαρά οέεεεοοοο!!
Η καλύτερα το ουάου, εκείνου του που με το βλέπει το είδωλό του στο καθρέπτη ηδονίζεται !!

Ελληνικός κινηματογράφος δεκαετίας ΄60
…..Κρατά τε με , κρατάτε με ….
Τσακαλώτος :Σκουντάτε με …σκουντάτε με να τους συντρίψω …
Από  την μιαν ο τοίχος,  στην μέση οι δανειστές και από την άλλη ο Τσακαλώτος .
Τέτοια πίεση, που η Λαγκάρντ υποχώρησε πριν μήνες και καιρούς και δέχθηκε να παραμείνει στο πρόγραμμα
Μόνο που στις διαβουλεύσεις το κείμενο της μετάφρασης δεν περιείχε την πρόταση –φράση του δικού μας  κειμένου .
Τι σου κάνει η μετάφραση!!
Τι μας κάνει μια μετάφραση !!!
Κάπως έτσι, όπως κατάλαβε εκείνη και ξεγελάστηκε, μήπως λέω πρέπει να ξεγελαστούμε και εμείς και επιτέλους, να τους ξεκαβαλικέψουμε;

Πριν καιρό είχα την τύχη να πέσω σε μια συνέντευξη του Καθηγητή Νανόπουλου
Την ρούφηξα σαν το νερό, μετά από μέρες πορείας σε ερημική περιοχή …..πήρα ζωή και συνέχισα αλλά  στο διάβα έπεσα και σε μια συνέντευξη μιας Σταμάτη …
Φωτό επεξεργασμένες, στάσεις φτιασιδωμένες και απορίες δικές μου, εξαφανισμένες για το γιατί, περπατάμε σε άνυδρες εποχές .
Συνέντευξη μιας Σταμάτη …τι αλήθεια έδωσε σε αυτούς που την πρόβαλαν και τι περίμεναν πως θα δώσει σε όσους τυχόν την διάβαζαν ….

Τι έγινε ρε καρντάσια;
Φεύγει και το 2017 …το καταλάβαμε ;
Όλοι μας οδεύουμε με ταχύτητα να μας καταπιεί  και το 2018…
Οι καιροί περνούν και οϊμέ δεν ξαναγυρνούν και εμείς νομίζουμε, πως μετρώντας και ξαναμετρώντας την αύρα από τα λεφτά, θα μας περισσεύουν και τα λεπτά !!!
Αμ δε !!!
Αλλά έτσι όπως μπήκαμε στο κλουβί βλέποντας το τυρί αλλά μη υπολογίζοντας την καταπακτή ,σαν χαμστεράκια γυρνάμε το τροχό πιστεύοντας πως έτσι θα φθάσουμε στον σκοπό ….
Μωρέ έτσι βοηθάμε κάποιους να παριστάνουν τον αρχηγό ….
…ντάξει το καταλάβαμε !!!
Ήρθε και πέρασε η Ευριδίκη … το καταλάβαμε και καλά μάλιστα !!!
Το ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κάποια χρόνια, κάποιος από τα μέλη της, λέτε να το κατάλαβε ;
Τράμπα- τραάμπαλίζομαι πέφτω και τσακίζομαι αιαιαια!!!!
Δεκαετίες πριν, στις τότε τραμπάλες του θρυλικού Πάρκου των Κομνηνών της Δράμας .
Ο τότε επίσημα διαμορφωμένος παιδότοπος των παιδιών , που κουρασμένα από την άπλα της αλάνας ζητάγανε πιο…. ελεγχόμενη διασκέδαση .
Τι σου είναι ο άνθρωπος !!!
Ζητά πάντα αυτό που δεν έχει και όταν το έχει, ξαναζητά αυτό που είχε και ….ωχ πάλι μπερδεύτηκα που να πάρει !!!
Θέλαμε λοιπόν ,από αλανιάρικα περπατήματα να βιώσουμε την εμπειρία του οργανωμένου και άϊντε με τα πόδια, από όποια άκρη της Δράμας τις Κυριακές χτυπάγαμε κάρτα στο Πάρκο των Κομνηνών
Και δώστου τότε, τράμπα –τράμπαλιζόμασταν , αλλά και σαν πέφταμε….. ξανασηκωνόμασταν .
Τώρα, που τράμπα –τραμπαλιζόμαστε και δεν είμαστε παιδιά ,θα κατορθώσουμε να σηκωθούμε , έστω με κάποια μόνο γρατζουνιά ;;
Πάμε για άλλες πολιτείες ερωτικές / λέει το άσμα
Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες / λέει ένα άλλο πιο ελαφρύ άσμα
Πάμε σε άλλους γαλαξίες / μας ελεγε πριν κάτι μήνες ο Παπάς
όχι εκείνος του παιγνίου, εδώ παπάς εκεί παπάς αλλά,  εκείνος της ομάδας των παιγνίων,  Νίκος Παπάς
Τελικά πήγαμε σε άλλους κόσμους πολλοί από εμάς ….
Γράφτηκαν απλά, για να κάνουν κάποιους εφήμερα πρωταγωνιστές .
Σουξέ κατά πως λένε τα τραγούδια της μιας σεζόν ….
Βιντεοκασέτες της εποχής εκείνης , που τα βιντεοκλάμπ ξεφύτρωναν σαν τα γυμναστήρια της επταετίας , και σήμερα έδωσαν την θέση τους στα ενεχυροδανειστήρια ,που σαν να πιο πολύ να κρατούν στα πράγματα και από ΄΄μόδα ΄΄ εποχής , μεταλλάσσονται σε κατάντια της δικής μας ζωής .
Ήρθαν και έμειναν όπως πολλά ,που δεν τα δώσαμε , δεν τα ζυγιάσαμε  όταν έπρεπε κατά πως έπρεπε , αυτά που έπρεπε και ίσως το πιο κύριο ΣΗΜΑΣΙΑ!!!
Τα αφήσαμε να υπάρχουν, μέσα στην αδιαφορία μας να ζουν και πλέον τώρα, που  μας απομυζούν . …
Πολλοί θάνατοι συνανθρώπων μας πριν ημέρες  και το φως ,έπεσε πάνω σε κάτι ,που σε αυτή μας την αδιαφορία στηρίχθηκε και σήμερα, δεν μοιάζει με τσιχλόφουσκα που σκάει απλά.
Αλλά ……ποιος αλήθεια έχει τη θέληση -δύναμη να ψαχθεί και να ψάξει , τα γιατί της τυφλής αποδοχής όλων αυτών των φαινομένων, από τα μέλη της δικής μας κοινωνίας
Που πήγε εκείνο το ΄΄Πίστευε και μη, ερεύνα; ΄΄

Αισθάνομαι  αλλαντικό!!
 Σαν σαλάμι αέρος κάτι !!!
Τράμπα –τραμπαλίζομαι

Η Δράμα της ζωής μας ψυχορραγεί και εμείς ακόμη, παρατηρητές … η μπορεί και θεατές,  σαν εκείνους, εκείνων των ταινιών που παρακολουθήσαμε στο δικό μας φεστιβάλ και δεν καταλάβαμε την υπόθεση, το μήνυμα και ακόμα- ακόμα, πως είναι δικό μας το φεστιβάλ!!!
Όταν άλλοι ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες για τα αστέρια , και εμείς με την δύναμη ενός φακού, προσπαθούμε να περάσουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στην Εγνατία . ….
Αντί να πρωταγωνιστούμε, παρακολουθούμε επεισόδια της δικής μας ζωής με πρωταγωνιστές χρόνια πριν αλλά και σήμερα, ανθρώπους ,που εμείς πεισθήκαμε πως τους αξίζει η διάκριση
Ο Τσίπρας και η υπουργοί του, το έχουν δέσει εκλογές στο τέλος της τετραετίας …λένε,  αλλά οι δήμαρχοι και περιφερειακοί δεν λένε, το έχουν δεδομένο  το 2019 !!!.
Οπότε …έχουμε λένε αυτοί με την δική τους σειρά ,χρόνο για έργο βιτρίνας, μπιχλιμπίδια και λοιπά στους ιθαγενείς .
Και όπου ιθαγενείς , μην ψάξετε λεξικά και λήμματα αλλά τα είδωλά μας σε καθρέπτες !!!!
Η Ευριδίκη δεν πέρασε από τη Δράμα αλλά εγώ ως βέρα δραμινή, περνώ καθημερινά από την οδό Βενιζέλου της Δράμας,
Το διατηρητέο της (στο ύψος των μπακιρτζήδικων αν το λέω καλά) είναι εκεί με χαλασμένη και την όποια δικτυωτή συρμάτινη ντεμέκ προστασία!!
 Πες –πες γίνεται η αγουρίδα μέλι έλεγε η γιαγιά μου …ώρα της καλή !!!!
Και γράψε –γράψε, λέω εγώ που ξέρετε, μπορεί να μην πούμε για κάποιον , εξ αιτίας της αδιαφορίας μας ,ώρα του καλή !!!

Κική Χεριστανίδου

Ο Δήμος Δράμας πραγματοποιεί πρόγραμμα μείωσης δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ύστερα από σχετικές αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσοι ήδη έχουν καταθέσει αίτηση και καταβάλλουν μειωμένα τέλη, θα πρέπει να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία προκειμένου να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά για την πραγματοποίηση της σχετικής επικαιροποίησης μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017.
    
Δικαιούχοι σε ποσοστό μείωσης 50% του ενοποιημένου τέλους καθαριότητας – φωτισμού μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, είναι: οι άποροι, τα ΑμεΑ ή οικογένειες ΑμεΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67% και οι πολύτεκνοι.

Οι δικαιούχοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά στο Διοικητήριο-ισόγειο, γραφείο 125.
Περισσότερες πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας , τηλ. 2521351125.

(Ο αναλυτικός απολογισμός έργου έχει αναρτηθεί στο portal του Επιμελητηρίου Δράμας www.dramanet.gr)
Την Δευτέρα 20/11/2017 στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Δράμας, σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο, επιχειρηματίες και νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι στις επερχόμενες εκλογές, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός έργου της περιόδου 2012-2017.
Τα συγκεντρωτικά στοιχεία του απολογισμού παρουσίασε ο κ. Αθανάσιος Ρεπάκης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.  
Στον πρόλογο του ο Πρόεδρος Στέφανος Γεωργιάδης αναφερόμενος στον απολογισμό που εμπεριέχει τις κυριότερες ενέργειες, δράσεις και μεγάλες στιγμές της Διοίκησης σε θέματα που αφορούσαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία, τόνισε ιδιαίτερα τις συνθήκες της οικονομίας της περιόδου 2012-2017 οι οποίες χαρακτηρίζονται από τον απόλυτο & ασφυκτικό έλεγχο & επιτροπίας των ελληνικών κυβερνήσεων.
Αναφερόμενος στην καθημερινότητα είπε
«το Επιμελητήριο Δράμας με καθημερινό αγώνα για την ανάδειξη των προβλημάτων των επιχειρήσεων, πολλές φορές μέσα από δυσκολίες & απογοητεύσεις, κατάφερε να πετύχει στις περισσότερες περιπτώσεις τις διεκδικήσεις του. Η επιβολή δυσβάστακτων μέτρων στην επιχειρηματικότητα και τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αποτέλεσαν δικαίως σημεία έντονων αντιδράσεων. Όμως το Επιμελητήριο Δράμας στάθηκε με την διοίκηση, τις υπηρεσίες και τους ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες του, δίπλα στα μέλη του, που ζήτησαν υποστήριξη σε θέματα που τους απασχολούσαν, ενώ αναβάθμισε τις πιστοποιημένες υπηρεσίες του, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία. Στήριξε την τοπική οικονομία και τα δραμινά προϊόντα, μέσα από συμμετοχή σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, ενώ εφάρμοσε την b2b υποστήριξη επιχειρήσεων σε ειδικά θέματα αγορών εξωτερικού και των εξαγωγών γενικότερα.  Πέρα όμως από αυτήν την σκληρή καθημερινότητα της πολιτικής των μνημονίων, η διοίκηση, με όραμα και αισιοδοξία για το μέλλον, προχώρησε στην ανάδειξη της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα ως διέξοδο στην κρίση. Το Επιμελητήριο Δράμας αποτελεί πρότυπο για Επιμελητήριο περιφέρειας σε καινοτόμες δράσεις, αφού υλοποίησε μια σειρά από ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ συνεχίζει ήδη να απολαμβάνει τις εγκρίσεις επιπλέον νέων σημαντικών προγραμμάτων, που θα υλοποιήσει εντός του 2018. Η αναγνώριση του σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταφράζεται από τις προσκλήσεις συμμετοχής σε δράσεις που δέχεται από τους ευρωπαίους εταίρους. Όμως η αναγνώριση του σε επίπεδο της περιοχής ευθύνης του και σε επίπεδο χώρας, ήρθε μέσα από τον σημαντικό ρόλο του συμβούλου των επιχειρήσεων μελών του όταν χρειάσθηκαν υποστήριξη, αλλά και της Πολιτείας που το προσκαλεί να διαβουλευθεί, να γνωμοδοτήσει ή να καταθέσει προτάσεις. Η πολύπλευρη δράση του αναγνωρίζεται από τις Ευρωπαϊκές δομές που το προσκαλούν να καταθέσει την εμπειρία του, τις προτάσεις του και τα αποτελέσματα από τις καλές πρακτικές του, αναγνωρίζοντας το ως σύγχρονο Ευρωπαϊκό Επιμελητήριο, που ξεφεύγει από το σύνηθες ελληνικό πλαίσιο και παρά τα ανασταλτικά εμπόδια που υπάρχουν στην νομοθεσία και μειώνουν τις δυνατότητες και την αυτοτέλεια του.
Στον απολογισμό του έργου του Επιμελητηρίου Δράμας, δεν μπορούν να αναφερθούν όλα όσα υλοποιήθηκαν την περίοδο 2012-2017, αλλά έγινε μια επιλογή των παρεμβάσεων, των ενεργειών, των δράσεων και των μεγάλων γεγονότων. Σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν γίνει και άλλα πράγματα υπό άλλες συνθήκες κανονικότητας της χώρας. Ακράδαντα όμως πιστεύω ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, ότι μπορούμε να πετύχουμε, όλοι όσοι πιστεύουμε στην καινοτομία, ακόμη περισσότερα την επόμενη περίοδο 2018-2021.
Όσοι επιλέξαμε να προσφέρουμε μέσα από τον Επιμελητηριακό θεσμό αξιοποιώντας την θέληση μας, τις δυνάμεις μας & τις δυνατότητες μας την δύσκολη αυτή περίοδο, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Με την νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές του 2017, θα συνεχίσουμε με όραμα, σχέδιο και δύναμη το έργο μας και πάντα με αγάπη για τον τόπο μας, την μικρομεσαία επιχείρηση, τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον βιοτέχνη τον επαγγελματία.
Θέλω όμως να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο, τα στελέχη και το προσωπικό του Επιμελητηρίου μας, τον επιστημονικό συνεργάτη Αλκιβιάδη Παπαδημητρίου & την νομική σύμβουλο κ. Φωτεινή Ταχυρίδου. Ευχαριστώ όμως τις χιλιάδες επιχειρήσεις που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε για τα επόμενα χρόνια όλοι μαζί. Ευχαριστώ επίσης όλους τους θεσμούς σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό & διεθνές επίπεδο, που συνεργασθήκαμε μαζί τους και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά στο μέλλον. Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε για τα επόμενα χρόνια όλοι μαζί.»
Στέφανος Γεωργιάδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας.

Page 1 of 320