πολιτισμος

Διανομή Δεμάτων ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από την Ένωση Κυριών-Σ.Α.Φ.

Written by

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε η έκτη διανομή επισιτιστικής βοήθειας που υλοποιεί η Εταιρία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σε συνεργασία με τη Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής φιλοξενίας.

Η  πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας αφού καλωσόρισε τον κόσμο, απηύθυνε χαιρετισμό στις καλεσμένες κα. Βασιλείου Όλγα, πυρηνική ιατρό, και την κα. Μποτέλλη Μελίνα, γνωστή ηθοποιό. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία της ηθοποιού κας. Μελίνας Μποτέλλη. Η ίδια, πρόσφερε με το λόγο της στήριξη στους συμπολίτες, για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η Ελλάδα, και κάλεσε τους ωφελούμενους του προγράμματος,  στην πανελλήνια πρεμιέρα του θεατρικού μονολόγου της «Δυο γυμνα άσπρα  χέρια», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, στις 21:00, στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πυρηνική ιατρός, κα. Βασιλείου Όλγα. Η ίδια αναφέρθηκε στη σημασία της προληπτικής ιατρικής, αλλά και στις εξετάσεις που θα πρέπει να πραγματοποιούν, προκειμένου να αποφύγουν πιθανές ασθένειες. Ακόμη, η  ίδια αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι η πυρηνική ιατρική, στοχεύει όχι μόνο στην πρόληψη αλλά και στην τελική διάγνωση. Επιπλέον μίλησε για τις πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες καλούνται να εξεταστούν και ποιες περίοδοι ενδείκνυται γι’ αυτό.

Το πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες υλικής στέρησης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποιείται βάση προκαθορισμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων και αφορά στη χορήγηση πακέτων με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής που διατίθενται σε μηνιαία βάση. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτελεί τον Φορέα κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
Η δράση στηρίζεται από το Ίδρυμα Λεβέντη. καθώς και εθελοντές του φορέα.