πολιτισμος

Μήνυμα βουλευτή Δ. Κυριαζίδη για την Άλωση της Πόλης

Written by

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι των συνδιοργανωτών φορέων!
Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευγενική πρόσκληση που μου απευθύνατε.
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα οδύνης για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Συνάμα και ημέρα περισυλλογής και αναστοχασμού για το τι έφταιξε και η Κορωνίδα των Πόλεων, το Αγλάισμα της Οικουμένης, το Κάρφος στο μάτι του κάθε βαρβάρου η επιθυμία και η επιβουλή του, έπεσε στα χέρια του Ασιάτη.
Και δεν είναι άλλη αιτία από την προαιώνια κατάρα της φυλής μας, Διχόνοια!
Και τότε οι λαϊκιστές επικράτησαν.
Οι Άγγελοι και οι διάδοχοί τους υποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα!
Λέγεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτή η παραδοχή δεν με βρίσκει σύμφωνο. Όμως η Ιστορία πρέπει να διδάσκει για να αποφεύγονται τα λάθη του παρελθόντος.
Κριτικά πρέπει να στεκόμαστε μπροστά στις σειρήνες της υποσχεσιολογίας. Με τόλμη να κοιτάζουμε κατάματα την αλήθεια και με ρεαλισμό, να πορευόμαστε στο παρόν και στο μέλλον, γαλουχούμενοι από τα διδάγματα του παρελθόντος.
Ζωντανά είναι τα παραδείγματα σήμερα.
Η κατάκτηση, μα κυρίως η κατανόηση, της Ιστορίας μάς φέρνει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα και συμβάλλει στη δημιουργία συνειδητοποιημένων πολιτών με πατριωτική ευθυκρισία.
Στο πλαίσιο αυτό η σημερινή εκδήλωση επιτυγχάνει την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης, που οδηγεί στην ανάπτυξη του αισθήματος της φιλοπατρίας.
Λυπάμαι που λόγοι πέρα από τη θέλησή μου με κρατούν μακριά από την πόλη μας. Ωστόσο συγχαίρω τους διοργανωτές φορείς για τη συνεχόμενη αυτή δράση, την ετήσια αυτή συνάντηση, το ανακάλεσμα στη μνήμη μας του κοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος, το αφιέρωμα στην Πόλη των Θρύλων, στην Πόλη των «αλάλητων στεναγμών».
Με τιμή,
      
Δημήτρης Κυριαζίδης

Βουλευτής Ν. Δράμας