πολιτισμος

Από την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Διανομή πακέτων σε 123 ωφελούμενους και ομιλία για την ανακύκλωση

Written by

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 η τέταρτη διανομή επισιτιστικής βοήθειας που υλοποιεί η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.
Αρχικά η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Αλίκη Τσιαμούρα απηύθυνε χαιρετισμό και εν συνεχεία οι ωφελούμενοι του προγράμματος παρακολούθησαν ενημερωτική ομιλία με θέμα την «Ανακύκλωση». Ομιλήτρια ήταν η κα. Τσίμπα Μαριάνθη, Μηχανικός Περιβάλλοντος και συνεργάτης της ΔΙΑΑΜΑΘ Δράμας, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τους λάθος και σωστούς τρόπους ανακύκλωσης, για τους λόγους που πρέπει κάθε νοικοκυριό να ανακυκλώνει καθώς επίσης τους μίλησε για την περιβαλλοντική προστασία και για τους τρόπους λειτουργίας της ανακύκλωσης στην περιοχή της Δράμας. Τέλος, λόγος έγινε για τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε εφ’ όσον ανακυκλώνουμε όπως και για το πώς λειτουργούν οι μπλε κάδοι αλλά και οι μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι (ανακύκλωση χαρτιού/χαρτονιού) οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο προσεχές μέλλον.
Το πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες υλικής στέρησης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποιείται βάση προκαθορισμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων και αφορά στη χορήγηση πακέτων με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής που διατίθενται σε μηνιαία βάση. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτελεί τον Φορέα κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
Όλη η ενέργεια στηρίζεται αποκλειστικά από το Διοικητικό Συμβούλιο και την εθελοντική ομάδα της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.