πολιτισμος

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. με ύμνους και κάλαντα

Written by

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.
Την εκδήλωση, η οποία έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και την ΔΕΚΠΟΤΑ, άνοιξε η πρόεδρος Αλίκη Τσιαμούρα, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του φορέα, ενώ έδωσε τις προσωπικές ευχές της για καλές γιορτές. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή Λευτέρη Καλλινικίδη. Η χορωδία έψαλλε χριστουγεννιάτικους ύμνους αποσπώντας το θερμό  χειροκρότημα των θεατών. Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο εκπαιδευτικός Γιάννης Δεϊρμεντζόγλου ο οποίος μίλησε για το νόημα των αληθινών Χριστουγέννων και την έλευση του Θεανθρώπου στη γη που έγινε με τον πιο ταπεινό τρόπο.
Ακολούθησε το δεύτερο και τελευταίο μέρος της μουσικής ενότητας με την χορωδία της Ένωσης Κυριών και την συνοδεία των είκοσι παιδιών της ΣΤ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας να τραγουδούν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: εκπρόσωπος της εκκλησίας, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Μπαϊρακτάρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Γιώργος Ψαράς, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ Πολιτισμού Ιωάννης Καψημάλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Αριστείδης Μωυσιάδης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Χρυσοχοίδης, ο Πρόεδρος του Μουσικού Οργανισμού Ανέστης Τερζής, εκπρόσωπος του Δ/ντη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Νίνα Παπαδοπούλου,  ενώ χαιρετισμό απέστειλε η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δράμας και ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ.