αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 20-6-2018

Written by

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα
Άσχετο μεν, επίκαιρο δε:
Όχι ας,  αλλά απλά!!
Είμεθα σοσιαλιστικά ΡΕΑΛιστές!!!
Η στήλη μας ,σας βοηθά να  ……βοηθάτε πολλούς να σας καταλάβουν όταν ακούν  
΄΄ή εμείς ή αυτοί" και  "τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν"
με το 3:
με το 2:
με το 1:
Άσχετο μεν διαχρονικό δε…. ΜΠΕεεεεε!!!
Αχ, αχ , αχ, Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα
Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά
στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά
κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται
μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται
Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα
Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά
κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα
μπαίνει σ’ ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς
ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύρρανους
Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα
Προτροπή:
Πιο κοντά, πιο κοντά
Τούτες τις μέρες…
Πιο κοντά, πιο κοντά.
Πάμε για άλλα ..πάρτι (ς)
μετά του Νίμιτς την γιορτή και τα HAPPY BIRTHDAY;
 Τι πάρτι όμως!!!
 Έτσι ,ούτε σε παιδότοπο επαγγελματικό δεν θα τόχε ο γέροντας …. Φαϊ, χαρά, φωτό,  τέντες, εξοχή..και στο βάθος και καπνοί !!!
 Καλά φάγανε, καλά ήπιανε, καλά κατ αυτούς τα είπανε , καλό ξύλο σε κάποιους γραφικο-λαϊκούς κατ αυτούς, για αυτούς, άλλοι ρίξανε, τώρα, πάμε να φτιάξουμε άλλα αφηγήματα .
Αφού ακούσαμε , όσα ακούσαμε, τώρα γράφεται καινούργια μελωδία συμφωνική, για το μπεεεετου του λαού, γιατί πολύ απλά, εκλογές ουδέποτε κέρδισε κανείς (μόνο) με αφηγήματα. Π.χ. Τιιιιιιιιιιιιιιι; Μαχαίρι στις συντάξεις !!Ποτέ τώρα !
Στο μέλλον...δεν μας νοιάζει πότε, αλλά όχι τώρα, που είναι σε φάση μηρυκασμού τα  πρόβατα, χλωρό το χόρτο και αντέχει στο μάσημα και δη στην χώνεψη !!!
Άλλωστε, από την διαδικασία κατάποσης  του πρόσφατου εθνικού ζητήματος –προβλήματος –αλλά κυρίως επιτεύγματος κατά Κοτζιά, η δόση της σόδας ήταν τόση όση, για το πρώτο ρέψιμο…. εκείνο καλέ, με το χτύπημα στην πλάτη!  

Δεν υπάρχει πιο αχάριστος από τον ευεργετημένο!!
Πρωθυπουργός :Σας δώσαμε, σας δώκαμε φλουρί κωσταντινάτο
Λαός : μας δώκατε, μας δώσατε  βαρέλι χωρίς πάτο…
Κλεμμένο !
 Δημοψήφισμα Τσίπρα:
Επιλέξτε ΟΧΙ ή ΝΑΙ:
1. Δεν διαφωνείτε με την παράδοση της Μακεδονίας στους Σλάβους; ΟΧΙ
2. Σε αντίθετη περίπτωση: ΝΑΙ
 
«Ενα λεπτό κρεμμύδι, γκέο βαγκέο/ Ενα λεπτό κρεμμύδι, φράξε βαγκέο».
 «Σας δίνουμε, σας δίνουμε, μια όμορφη κοπέλα»/
 «Μας δίνουνε  μας δίνουνε μια παλιοκατσιβέλα»/ χωρίς καμία ρατσιστική πρόθεση
«Σας δίνουμε, σας δίνουμε, φλουρί κωνσταντινάτο»/
 «Μας δίνουνε, μας δίνουνε, βαρέλι δίχως πάτο»/
«Σας δίνουμε, σας δίνουμε, ένα τσουβάλι λίρες.»/
«Μας δίνουνε, μας δίνουνε, ένα τσουβάλι ψείρες.» και πάει έτσι μέχρι που ακούγονται μετά τις φασιστικές, ακροδεξιές αμφισβητήσεις της ομάδας β΄ για τις προσφορές της ομάδας α΄, προς το τέλος,: «Αυτό είναι χάρισμά σας στα μούτρα τα δικά σας» από όλους
Τι καταλάβαμε , τι καταλάβατε τι κατάλαβαν …
Εεεε, ότι καταλάβαμε , ότι καταλάβατε , ότι κατάλαβαν!
Εγώ πάντως με το  μπαρδόν, αλλά  από το τι χαρίστηκε, από ποιόν,  σε ποιόν χαρίστηκε, τίνος ήταν να χαριστεί … εκεί κάτω στην τέντα στην Πρέσπα, δεν κατάλαβα γιατί, ενώ ο Νίμιτς γιόρταζε ο Κοτσιάς χαιρότανε, ο Τσίπρας δώρα δεχότανε και πολλοί , στα κάγκελα βρισκότανε
Αχ , αχ, αχ, αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας μου καμάρι, που αμέριμνα τότες έπαιζα ένα παιχνίδι, που στην τελική, έκρυβε τόοοοοσα πολλά, που σαν να  άρχισα να τα βλέπω τώρα ,που η πρεσβυωπία ήρθε και μου κατσικώθηκε σαν ΄΄το πρώτη φορά Αριστερά΄΄ !!! (σους πιπέρι)
Αχ. Αχ, αχ, που να το φανταζόμουν τότε , που αμέριμνα έπαιζα με όλα τα παιδιά της γειτονιάς εκείνο το παιχνίδι πως τώρα, στα σκαλιά που με οδηγούν στην πόρτα της τρίτης ηλικίας , όταν άλλους τους οδηγούν στην έξοδο  και κάποιους άλλους σε άλλες εισόδους, αυτές της Ε.Ε. και ΝΑΤΟ , θα αντιλαμβανόμουν ( κάλιο αργά παρά ποτέ), ότι το αμέριμνο εκείνο παιχνίδι έκρυβε τα στοιχεία της παρανόησης, της ακύρωσης, της υπονόμευσης, της αυτο- και ετερο-εξαπάτησης;
Αϊ , αϊ καλέ, άντε και θα πνιγώ από την ποσότητα τόσης σκέψης , ποιος την έχασε και την βρήκα εγώ …. στοιχεία της παρανόησης, της ακύρωσης, της υπονόμευσης, της αυτο- και ετερο-εξαπάτησης;
Δεν με αναγνωρίζω …Αλέξη !!!

Δεν…
..Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα,. μας λέει η οικονομία και το μεταφέρουμε στον Πρωθυπουργό μας
….Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση  μας υποδεικνύει το σύνδρομο Tina (there is no alternative.) Μα τι αξάν  του.Κέμπριτζ είναι αυτό.;  και μας  το ξεκαθάρισε και προχθές   ο Κοτζιάς .
 «Never Enough» Τίποτα δεν αρκεί.
 Κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο…
Ο,τι και να δώσεις, όσα μέτρα κι αν παρθούν, και πάλι δεν είναι αρκετά..
….μας πήραν  και το βρ@κί και τώρα τι;
Μάλλον, πως δεν υπάρχει τίποτα τόσο φανταστικό, όσο η πραγματικότητα.
Όσες λίρες κι αν δώκαμε, όσες  ψείρες και αν μαζέψαμε, Never Enough,  there is no alternative, ο δρόμος της εξιλέωσης είναι μακρύς
Έρχονται επόμενες θυσίες,  επόμενα μέτρα με ρυθμούς ίδιους με του παιχνιδιού ..ένα λεπτό κρεμμύδι, γκέο βαγκέο/ Ενα λεπτό κρεμμύδι, φράξε βαγκέο….
Δεν γίνεται να μπουν άλλοι κανόνες στο ίδιο παιχνίδι …γίνεται;
Μεγάλα λόγια
«’Όποιος είναι αδίστακτος στα μικρά πράγματα, θα αποδειχτεί αχρείος στα μεγάλα»… Σοπενάουερ…
Πουτ  δε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ down!
Ούτε σόδα χρειαστήκαμε …τελικά μετά το τραπέζι γαμοβάπτισης που ήτανε και όχι μόνο γάμου , κύριε Πρωθυπουργέ όπως άλλωστε συνηθίζεται τελευταία
Πάντα μέσα στην μόδα ….η Αριστερά.
Ποιεί τα πάντα εντελώς χλιδάτα και με άλλων λεφτά, επιπλέοντας σε βαθιά νερά …όπου μέσα τους μια γοργόνα αγωνιά !!!
Κική Χεριστανίδου διαβάζοντας και μπλέκοντας τα έως και εντελώς λιθάρια και πλίθες και ξύλα και κεραμίδια, ριγμένα άταχτα, σαν του Ζουράρι που αλλιώς κατάλαβα πως θα καταλήξει και αλλιώς μου την ΄΄έφερε΄΄ πριν καθίσει …. :
Μια φορά και έναν καιρό ο Ελληνικός Λαός πανηγύριζε που ψήφισε τον Τσίπρα για Πρωθυπουργό για να σκίσει τα Μνημόνια και να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ….
ενώ πιο παλιά,  μετά τη Συμφωνία του Μονάχου, αρχές Οκτωβρίου του 1938, όλοι πανηγύριζαν για το «μεγάλο βήμα που κατοχύρωνε την Ειρήνη»… και μάλιστα ακούγονταν και προτάσεις περί απονομής του Νόμπελ Ειρήνης, στους «πρωτεργάτες» εκείνης της Συμφωνίας, Νέβιλ Τσάμπερλαιν,  Εντουάρντ Ντελαντιέ,  Αδόλφος Χίτλερ και  Μπενίτο Μουσολίνι!
Η Συμφωνία του Μονάχου, μπήκε στην Ιστορία (και στην διεθνή βιβλιογραφία), ως «παράδειγμα προς αποφυγήν» κατευναστικής πολιτικής.
Από τους ελάχιστους που διαφώνησαν τότε, ο βρετανός Ουίνστον Τσώρτσιλ, που κατηγορήθηκε δημόσια πως είναι ένας «παρωχημένος εθνικιστής». Ότι «δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον σύγχρονο κόσμο», όπου η διπλωματία και το Διεθνές Δίκαιο λύνει τα προβλήματα – κι έτσι προλαμβάνει και αποτρέπει τον Πόλεμο……
Τι πίνω τελικά και …δεν σας δίνω !!!