αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 15-5-2018

Written by

Η ανάπτυξη θα έρθει μετά το ΠΑΣΧΑ!!!
Άντε , άντε η τσατσάρα κοντεύει να μας μείνει φαφούτα αφού
 μας κόντεψαν οι μέρες
Το είπε ο πρωθυπουργός ( ποιο Πάσχα εννοούσε ακριβώς; ),  το εννόησε ο λαός(τι από όσα άκουσε ακριβώς; ), τι μένει ώστε να μας προκύψει ως γεγονός ;
Ίσως να μην μας πέσει στο κεφάλι ο ουρανός …άλλωστε σχεδόν αδύνατον να συμβεί αφού δεν είμεθα Γαλάτες ούτε καν γιαλαντζί , με εξετάσεις στο ντι – εν ναίι μας ενδελεχώς και μάλιστα σε βάθος αιώνων μαθηματικώς !
Ίσως να μην  χαλάσει η να μην φτιάξει ο καιρός…
 Ίσως και να κρατήσουν καλά τα φρένα, να μην μας έρθει στα ίσα με εμάς ο γκρεμός.
Τότε και αμ πως, λέτε να αναστήσουμε την χώρα ειδικώς και γενικώς;
 Κρατάτε με ….μην κάνω καμιά τρέλα, εν αναμονή της συγκεκριμένης αλλά και πολύ αφηρημένης έννοιας της ανάστασης οέεοοο

ΑΡΘΡΟ 120 4.
Ή αλλιώς αντικατάσταση του 1-1-4….στην τελευταία αναθεώρηση
"H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."
Κρατάτε με να σηκωθώ και βάλτε με να κάτσω..

"Όχι" στο δημοψήφισμα…. που το θυμήθηκα η καψερή;
Μέσα στις ανασκαφές λόγω εποχής…. αλλάζουμε ρουχισμό , …. ανακαλύπτουμε τα θαμμένα ….αξιοποιούμε τα φθαρμένα… ψάχνουμε και γυαλίζουμε τα σκουριασμένα αλλά, κρατάμε μέχρι και τα ληγμένα.
Δεν πετάμε τίποτα και κανένα ….εκτός από τα χρόνια μας τα υποτιμημένα !!!  

Όχι στο CERN…
Αμάν πάλι, στα κάγκελα για μια άρνηση !
Προσέξτε τώρα τι ακριβώς συμβαίνει με την διαχείριση του σχεδίου ύψους 100 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση και τη λειτουργία στη χώρα μας κέντρου πρωτοποριακής αντιμετώπισης των καρκινικών όγκων χωρίς ακτινοβολία και αφήστε κάτω την συνήθεια σας, να διαρρηγνύετε τα ιμάτια μας !!
H συγκεκριμένη τεχνολογία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει θεραπεύσει δεκάδες χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως.
 Όπως δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» και στον Γαβριήλ Σερέτη ο Ευ. Γαζής, καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ και μέλους της «dream team» του CERN, η κυβέρνηση «έχει υποσχεθεί ότι θα πάρει την έδρα το Μαυροβούνιο», προτρέποντάς τον: «Μην το πειράζετε. Ας το αφήσουμε αυτή τη φορά» (αναπληρωτής υπουργός Φωτάκης).

Άσχετο
Κάνει διάλεξη ένας φιλόλογος και, μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
- Σε πολλές γλώσσες δύο αρνήσεις μας κάνουν μία κατάφαση...
Σε άλλες γλώσσες, δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση.
Δεν υπάρχουν όμως γλώσσες όπου δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση!!
Οπότε ακούγεται από το ακροατήριο μία φωνή, ενός όμως έλληνα φοιτητή !
- Ναι, καλά...

Ερώτηση
Πότε θα βγει από την Ελλάδα η κρίση;

Απάντηση
Όταν θα βγει η Δράμα στην Εγνατία!!!
Αμάν με τα κολλήματα μας εμείς οι κοντόφθαλμες /οι , βιαστικοί /ες.
Μην πετιέστε εκεί που δεν σας σπέρνουν !!!
Διαβάστε και ..παρακάτω!!!
 
Σε τροχιά ανάπτυξης….  και μάλιστα άκρως φιλικής προς το περιβάλλον!!
Φυτεία στην οποία καλλιεργούνταν χιλιάδες οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος ("παπαρούνες"), εντοπίστηκε στην περιοχή Νεοχωρακίου Θηβών Βοιωτίας.
 Και μετά κάποιοι οπισθοδρομικοί "επιστήμονες" διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την απόρριψη από το Υπουργείο Υγείας της πρότασης του CERN σχετικά με τη χρηματοδοτούμενη με ευρωπαϊκούς πόρους εγκατάσταση βομβαρδισμού σωματιδίων για τη θεραπεία του καρκίνου!
Να λοιπόν, που πρέπει, πριν ξεγυμνωθούμε κάνοντας κουρέλι τα ενδύματα μας (άντε πάει και έρχεται το σκίσιμο ενός καλσόν αντέχεται το άτιμο ), εκθέτοντας εαυτόν και φυσικά την ιδεοληψία μας, να βλέπουμε λίγο πιο πέρα από την μύτη μας ….
Κάτι θα ξέρουν όποιοι τολμούν  να πουν ένα ΟΧΙ … όπως αυτό το πρόσφατο στο CERN, αφού κάτι για ακτινοβολίες άκουσα πως θα μας έριχναν και τότες τι  θα γινότανε με την σοδειά της υπνοφόρου μήκωνος μου λέτε;
Να αυξήσουμε την ακτινοβολία, να χαλάσει και η σοδειά και έτσι τα λεφτά αλλά και να ξυπνήσουν όλα τα  ΄΄μαστουρωμένα΄΄ από τα τόσα θα παιδιά, μιας πατρίδας που δεν ξέρει για πού κίνησε και που τραβά;
Μπορεί έτσι ,να εξαγάγουμε στο πίτς φυτίλι την κρίση , έστω και εάν δεν προβλέπουμε όπως οι λαγοί ενάντια στο Κατρούγκαλο, τι ακριβώς με τέτοιου είδους εξαγωγή θα μας προκύψει
Ποδηλάτης…. μας έριξε στα βαθιά νερά χωρίς μπρατσάκια να πάμε κατά Ιθάκη μεριά!!!@
Ναι αλλά τι ποδηλάτης …κάτσε καλά !!

Τάδε έφη Κατρούγκαλος
 «Ο νόμος μου προέβλεπε αύξηση συντάξεων από το 2019, ανάλογα με το ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας. Όμως, έξι μήνες μετά την ψήφιση του, το ΔΝΤ μας εκβίασε και αυτό άλλαξε. Όταν εγώ έφτιαχνα τον νόμο δεν ήξερα ότι θα μας εκβιάσει το ΔΝΤ. Αντιθέτως, αυτοί που από τότε πρόβλεπαν μειώσεις, το ήξεραν. Συνεπώς, εγώ έλεγα την αλήθεια, ενώ όσοι τότε ασκούσαν κριτική ήταν λαγοί του ΔΝΤ που δρούσαν αντεθνικά διότι επιδίωκαν την μείωση των συντάξεων.»
Το πιάσατε ….όπως το έπιασα εγώ ή να έρθει κάποιος για την μετάφραση πριν πάμε παρακάτω….
Είδατε τι παθαίνει,  όποιος δεν γνωρίζει πέραν του γκούντ μόρνιγκ (Ερντογάν –Ελισάβετ ) ενώ εμείς …μπορεί την Ευρώπη να μην την αλλάξαμε ακόμη, αλλά ένα πρωτόκολλο το σπάσαμε με τόλμη (Περιστέρα – Κάρολος )

Καλύτερα να σου βγει το μάτι …
Οι ενδυματολογικές επιλογές της Εμινέ Ερντογάν προκαλούν έντονες αντιδράσεις, καθώς το 1/4 του τουρκικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Οι ενδυματολογικές επιλογές της κυρίας Παυλοπούλου προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων – σχολιασμών, από μερίδα του ελληνικού λαού που ακόμη ασχολείται δίνοντας σημασία (άκου τώρα)στην λεπτομέρεια …
Ενώ …η  επαγγελματική βαθμιαία και συνεχής εξέλιξη της Περιστέρας βάσει της  θεωρίας της ανελίξεως των όντων βλπ. πρώτων κυριών της χώρας μας, που είναι υπέρτατος  φυσικός νόμος προκαλεί  τόοοση αδιαφορία στον ελληνικό λαό ,
έστω και αν το ποσοστό ανεργίας και η εξαγωγή πτυχιούχων έχει πιάσει ταβάνι ….


Προς κατά φαντασία-ν αριστερούς επαναστάτες το ανάγνωσμα …. έως και ως όταν, τολμήσουν να συντάξουν ένα ουσιαστικό και προς όφελος όλων, όχι αφήγημα αλλά διήγημα δηλαδή, διήγηση πραγμάτων αντικειμενικών, μετρήσιμων και τετελεσμένων
«Εφηύραμε ένα βουνό περιττών αναγκών. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε διαρκώς, να πετάμε πράγματα… Τις ζωές μας σπαταλάμε. Όταν εγώ αγοράζω κάτι ή όταν αγοράζετε κάτι εσείς, δεν πληρώνουμε με χρήματα. Πληρώνουμε με τον χρόνο που ξοδέψαμε από τη ζωή μας για βγάλουμε αυτά τα χρήματα. Η διαφορά είναι ότι δεν μπορείς να αγοράσεις ζωή. Η ζωή απλά περνάει και φεύγει. Και είναι τρομερό να ξοδέψεις τη ζωή σου, χάνοντας την ελευθερία σου».
(Σεπτέμβριος 2015)
Ο Χοσέ Μουχίκα που είχε τον τίτλο του «φτωχότερου προέδρου στον κόσμο «, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.
Ο ίδιος τον αρνιόταν: «Εγώ δεν νιώθω φτωχός. Φτωχός είναι όποιος αγωνίζεται να διατηρήσει ένα πολυτελές επίπεδο ζωής, επιθυμώντας όλο και περισσότερα υλικά αγαθά», έλεγε.
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης ήταν και ζούσε σαν ένας απλός αγρότης, που αρνιόταν την χλιδή. Γνωστός και ως «El Pepe», γεννήθηκε στην Ουρουγουάη και έγινε πρόεδρος της χώρας του, κερδίζοντας τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2009.
Πρώην αντάρτης του αριστερού κινήματος των Τουπαμάρος, παρέμεινε φυλακισμένος για 14 έτη όταν συμμετείχε στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Το 1985 αποφυλακίστηκε και ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα.
Ήταν παντρεμένος με τη Λουτσία Τοπολάνσκι και ζούσε τη φάρμα τους, καλλιεργώντας χρυσάνθεμα. Δεν φορούσε γραβάτα και αρνήθηκε το προεδρικό αυτοκίνητο που του προσφέρθηκε, επιμένοντας να κυκλοφορεί με ένα VW Beetle του 1987.
Κάθε μήνα δώριζε σε φιλανθρωπίες το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του, διατηρούσε ένα ποσό μόνο για τα απαραίτητα και δεν ήθελε να επωφελείται των παροχών που έχει το αξίωμά του!!!
….χαλώντας την πιάτσα,  των απανταχού, ότι δηλώσεις τελικά αποδεικνύεται από τις εξαιρέσεις πως δεν είσαι !!!

Κική Χεριστανίδου
καθισμένη ακόοοομη στον καναπέ, ακούγοντας αφηγήματα , φωνάζοντας ολέ, μη ξέροντας τι και ποιόν πρώτα να χειροκροτήσει, που την ζωή της, που τόσο με σεβασμό νομίζει , είχε ως τα τώρα περπατήσει και με της φαμίλιας τις προσπάθειες σχεδόν πέραν των μικροτραυματισμών είχε πιστέψει πως έχει δομήσει, τώρα έχει σχεδόν, ως συνταγή αποκηρύξει και βρίσκεται προ της απόφασης, στην πυρά να την ε-ρίξει !!!
Ίσως φταίνε τα φεγγάρια ίσως φταίει ακόμη μια φορά μοναχά αυτή, που σαν τον Αλέξη είχε αυταπάτες μια ζωή και κρατούσε του ενός λεπτού σιωπή …..όπως όμως της δημιουργίας του κόσμου διάρκειας σαν να έχει  αυτή !!!