αρθρα

Θα τολμήσουν οι Δραμινοί Νεοδημοκράτες, να ψηφίσουν τους άξιους και ικανούς;

Written by

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Γιατί οι άξιοι άνθρωποι δεν συμμετέχουν στα κοινά;
Κατά τον Σωκράτη δεν συμμετέχουν, γιατί δεν επιδιώκουν την εξουσία, ούτε για τα χρήματα, αλλά ούτε και για την δόξα, γιατί δεν είναι φιλόδοξοι.
Συνειρμικά υποθέτουμε ότι όσοι εμπλέκονται στα κοινά το κάνουν, για το χρήμα και τη δόξα.

Και συνεχίζει ο Σωκράτης λέγοντας, δεν συμμετέχουν στα κοινά γιατί δεν θέλουν να χαρακτηριστούν πληρωμένοι εισπράττοντας φανερά μισθό για το αξίωμά τους, αλλά ούτε και κλέφτες αποκομίζοντας κρυφά κέρδος από αυτό.
Είναι λοιπόν μεμπτό, κατά τον Σωκράτη, κάποιος που συμμετέχει στα κοινά να πληρώνεται για το αξίωμα που κατέχει, είτε φανερά είτε κρυφά.

Αυτή είναι μια πρόχειρη εκτίμηση των όσων διαχρονικά είπε ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος αναφορικά με τους άξιους, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν συμμετέχουν στα κοινά στον βαθμό που θα έπρεπε ίσως να συμμετέχουν, προκειμένου να υπάρχει μια άλλου είδους εξέλιξη και προοπτική για την χώρα μας.

Από τότε μέχρι και σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, τα δεδομένα άλλαξαν, όπως και οι αρχές και οι αξίες των Ελλήνων.
Το γιατί υπήρξε αυτή η αλλαγή είναι μια εξίσου μεγάλη ιστορία. Από φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων έως και φυσική συνέπεια της δρομολογούμενης κυριαρχίας του πλανήτη από μια ομάδα ολίγων και οικονομικά ισχυρών ανθρώπων-ομάδων.
Εδώ θα σας παραπέμψω σένα άλλο πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο αιτιολογεί το παραπάνω σκεπτικό. http://www.aetos-apokalypsis.com/2015/05/mhn-ksupnisoun-oi-ellines.html

Λέει λοιπόν στο άρθρο του Λόρδος Ιάκωβος Ρόθτσάιλντ: «Το μόνο που μας φοβίζει είναι μήπως ξυπνήσετε… μην τυχών πάρετε τις ζωές σας, στα δικά σας χέρια», για να συμπληρώσει μεταβεβαιότητας ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, γιατί αργά και μεθοδευμένα μας έχουν μετατρέψει σε «ανθρωπόμορφα πλάσματα χωρίς συνείδηση , δίχως γνώση, δίχως σκέψη, δίχως αξιοπρέπεια, δίχως πίστη, δίχως θάρρος …είστε ήδη νεκροί και μας ανήκετε» !!!!

Πραγματικά φίλες και φίλοι, κι όλοι εσείς που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το άρθρο αυτό μέχρι εδώ, σας ερωτώ:

Μήπως πραγματικά τους ανήκουμε;
Μήπως δεν έχουμε ούτε την πίστη, ούτε την τόλμη να ξυπνήσουμε και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας;

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη φωνές, που δεν αρέσουν στο σύστημα.
Μπορεί να μην ακούγονται δυνατά, είτε γιατί κάποιοι έχουν ωτασπίδες, είτε γιατί οι φωνάζοντες γνωρίζουν πως δεν θα ακουστούν, και δεν ματαιοπονούν.

Ωστόσο, αν δεν υπήρχαν διαχρονικά, από υπάρξεως του ανθρωπίνου γένους επί της γης, οι αντίθετες φωνές, τότε, αιώνες πριν, οι άνθρωποι θα είχαν κατασπαραχτεί μεταξύ τους.

Γιατί μη θαρρείτε, ο άνθρωπος είναι χειρότερο θηρίο από τα ζώα που αποκαλεί θηρία. Αυτά ενεργούν με το ένστικτο της επιβίωσης, ενώ ο άνθρωπος με σκοπιμότητες.

Επειδή θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα για το θέμα αυτό, μιας και δεν μπορούν να τεκμηριωθούν οι απόψεις σε δυο αράδες, θα σας θέσω κάποια ερωτήματα τα οποία αν θέλετε απαντήστε τα στο εαυτό σας και μετά πράξτε κατά τη δική σας συνείδηση.

Θέλετε πραγματικά οι ικανοί και άξιοι, σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, να συμμετάσχουν στα κοινά;
Αν ναι, δώστε τους την ευκαιρία.
Αν όχι συνεχίστε να ψηφίζετε όλους αυτούς που απέδειξαν, με την ευκαιρία που τους δώσατε ήδη ψηφίζοντας τους, ότι είναι λίγοι και φυσικά εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων κι όχι τα δικά σας.
Αν πάλι κάνω λάθος και είδατε «φως»… τότε συνεχίστε να τους ψηφίζεται. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ωστόσο, το ζητούμενο παραμένει. Πρέπει να μεριμνούμε για το προσωπικό μας καλό ή για το καλό του κοινωνικού συνόλου;
Και μη μου πείτε ότι δεν σας ενδιαφέρει, γιατί δεν ζείτε στα βουνά, ούτε μονάζετε.

Όλοι είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας και αν σήμερα ο δικός μου κρίκος σκούριασε και έσπασε τα δεσμά με τους υπόλοιπους κρίκους, τότε έρχεται και η δική σας σειρά…

Η κρίση δεν χτύπησε τον τόπο γιατί έφαγαν απλά μερικοί πολλά… αλλά γιατί όλοι οι υπόλοιποι έκαναν πλάτες στους λίγους με την ευχή να φάνε κι αυτοί το κάτι τι…

Μ’ αυτά και με αυτά, εύχομαι να πράξετε το σωστό.
Πρωτίστως εσείς οι Νεοδημοκράτες, που αύριο θα προσέλθετε στις κάλπες για να εκλέξετε τα μέλη των τοπικών οργανώσεων.

Να ένας στίβος λαμπρός για να αποδείξετε ότι θέλετε τους άξιους και ικανούς.
Θα μου πείτε τώρα: Ποιοί είναι, και ποιοί δεν είναι.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να απαντήσω και στα αυτονόητα.
Όταν νυχτώνει έστω και μηχανικά ανάβετε το φως…
Καλή αλλαγή λοιπόν,  χωρίς φόβο και πάθος.