αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 10-5-2018

Written by

Φαρμακευτική αγωγή
Κάποιοι που δεν ακολουθούν τη φαρμακευτική αγωγή που τους έχει συστήσει η επιστήμη, η και που δεν έχουν τον τρόπο να την ακολουθήσουν, ένα είναι σίγουρο.
Πως γίνονται αποδέκτες, πιο σύντομα ενός εισιτηρίου, που αν και κανείς δεν το θέλει ,όλοι μας το έχουμε κληρονομήσει και χωρίς μάλιστα δικαίωμα καν να το αποποιηθούμε, όπως τελευταία αποποιούμεθα γονέων κληρονομιές!

Άλλοι κάποιοι
Κάποιοι όμως που δεν ακολουθούν την  φαρμακευτική αγωγή που τους έχει συστήσει η επιστήμη έτσι γιατί το θέλουν όμως, κάνουν πολλούς από εμάς, να ξεκινήσουμε ….φαρμακευτική αγωγή ,αφού αυτοί νομίζουν πως είναι Ναπολέοντες, άλλοι πως είναι επαναστάτες, άλλοι πως αφού κατουρήθηκαν μια φορά, τώρα μπορούν να κατουρούν όλους εμάς και πάει λέγοντας .
Μας βλέπω λοιπόν «εν τόπο φωτεινό, εν τόπο χλοερό, εν τόπο αναπαύσεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός» να οδεύουμε μετά χαράς,  προκειμένου να μασάμε τουλάχιστον χλοερό χορτάρι και όχι να φουμάρουμε ότι μας πασάρουν και μας  αμολάνε !!!

«εν τόπο φωτεινό, εν τόπο χλοερό, εν τόπο αναπαύσεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός»…
άρχισα να κάνω μαθήματα φωνητικής, προκειμένου να το ψέλνω κάπου κει στα μέσα Αυγούστου στην Εξόδιο Ακολουθία από τα μνημόνια !!!
Θα προλάβω λέτε να το λέω σωστά;
Αλλά τι ανησυχώ,  έχουμε εδώ τον Γρηγόρη, που μαθαίνει σε εμάς του δραμινούς να ψέλνουμε, αν και καλό θα ήταν να μαθαίναμε και να τους τα ψάλλουμε Γρηγόρη, όπως εσύ , έμαθες να κάνεις  παρέα με ανθρώπους που παλαιότερα απεχθανόσουν αν ενθυμούμαι καλά αφού περάσανε χρόνια πολλά .
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας όμως νάναι καλά, που τελευταία, ανεβασμένος στην σκαλωσιά, πετάει βομβίδια αρκετά και ταράζει της ησυχίας μας τα τελματωμένα μυαλά .

johatsu
στα ιαπωνικά σημαίνει «άνθρωπος που εξατμίζεται», αυτό που εμείς λέμε «έγινε καπνός».
Πως άραγε να λέγεται η συνείδηση που εξατμίζεται;
Αυτοί που κάνουν περιοδείες ανά τον κόσμο, αλλά και μεγαλόσταυρους μήπως  μπορεί να μάθουνε και να μας το πούνε
Μην μυγιαστούν όμως ότι τους αφορά….  

Τι βλάβη είναι αυτή;
Ρε παιδιά κάποιος να ψάξει ειδικότητα πέραν του υδραυλικού για τον Κυρίτση
Εκεί που ανασάναμε πως την διορθώσαμε την διαρροή (θυμάστε την περίφημη παραδοχή περί ακράτειας ) τώρα τσούπ άλλο πρόβλημα . …
Άλλη δουλειά τελικά δεν έχουν να  κάνουν κάποιοι, από το να ασχολούνται να βρουν τρόπους να μας κάνουν να ασχοληθούμε μαζί τους;
Μια ό ένας κατουριέται, μια ο άλλος ομολογεί δημόσια πως πηδιέται (Δήμαρχος Στυλίδας) και εμείς οι άλλοι όλοι  , ρε γιατί αφήσαμε την ζωή μας από τα χείλη τους να νομίζουν πως κρεμιέται;
Αδιαφορία; Απάθεια ;Ασχετοσύνη ;Αφασία ;Α@αμία;
Αφραγκία;

Κουϊζ  Α!
Τι έρχεται μαζί με τον ΄΄Κλεισθένη΄΄ ;
 
Κουϊζ Β!
Αν-ωριμότητα!!
Το αντίθετο της…
Ωριμότητα!!!

Μια γυναίκα μπορεί την ζωή να σ΄ αλλάξει μπορεί… λέει το τραγούδι
 αλλά εντελώς μεταξύ μας και άλλοι άνθρωποι, πράγματα, χρώματα και κλπ μπορούν να σου την  αλλάξουν την ζωή.
Ακόμα –ακόμα και μια κλειστή, πανάθεμα την, στροφή αυτό το μπορεί,  όπως και μια ψήφος.
Αυτή και αν  αυτό πολύ καλά το μπορεί.
Μάλιστα και δική σου μπορεί ,να μην είναι αυτή, αλλά αλλονών πολλών….. λόγων και σκοπών, στόχων και βολών .
Φυσικά αυτό εναπόκειται και στο χέρι μας, κατά πως μπορούμε όχι μόνο να το φιλοσοφούμε αλλά και να μην το επιτρέπουμε να το πραγματοποιούνε
Πάντως το πώς το Internet μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, το έχουμε σχεδόν οι μισοί από τους μισούς εμπεδώσει… όπως κυρίως το κορμί μας.
Κλεισμένοι στα σπίτια μας , καθισμένοι στο γραφείο μας κολλημένοι από το πιάσιμο , μουγγοί  και άφωνοι να συνομιλούμε ατελείωτες ώρες  με χιλιάδες άμορφους άλαλους αόρατους φίλους  
Το πώς το χρώμα του υπνοδωματίου σας μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας , το εξηγούν οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνοντας μάλιστα  την άποψη ότι το χρώμα των τοίχων του σπιτιού μας, μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει τη διάθεσή μας , αλλά και να διαμορφώσει το μέλλον μας ....
Και αυτό είναι άμεσα εφαρμόσιμο και αποδεικτό ή μη!
Προσωπική θέση- διαπίστωση !
Κάθε λίγο και λιγάκι, αν και  βάφω – ξαναβάφω το υπνοδωμάτιο μου , η ζωή μου δεν λέει να αλλάξει όπως  μερικών, που χωρίς να βάφουν και απλά μόνο κάνουν, πως δήθεν θα μπορούν να γράφουν…. αλλάζουν διαδρομές, ματιές, φιλίες , παρέες και έτσι τις δικές τους ζωές.  
Οπότε μάλλον σε λάθος ψυχολόγο παγαίνω, αφού με το να πετυχαίνει η συνταγή να κοιμάμαι πολύ, κάποιοι άλλοι στρώνουν μέχρι και δρόμους εν μια νυκτί, φτιάχνουν γέφυρες περνούν και το παίζουν σαν καλοί ηθοποιοί .
Τελικά, θέλει και πολλή υποκρισία για να πετύχει καθένας, να αλλάξει την δική του ζωή, έτσι όπως νομίζει πως του αξίζει αυτό να συμβεί …
Και η κοινωνία, την επικροτεί στην τελική, αφού του επιτρέπει να αλωνίζει, όχι μόνο εκεί που μπορεί , αλλά σχεδόν παντού, όπου με μια ομπρέλα μονίμως ανοιχτή, περιπατεί και δεν βάφει ύπνοδωμάτια όπως κάνουμε οι πιο πολλοί …..!!!!

Άντε πάμε πάλι σε πιο ψαγμένα για αλλαγές ….ας αφήσουμε το ΄΄πεζοδρόμιο΄΄
Το πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί και αυτός να αλλάξει την δική μας ζωή, το αναλύει σε ένα δοκίμιο του, ξένος συγγραφέας αρπάζοντας μερικές φράσεις του ηθοποιού όπως πχ  «Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το παρόν, με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον.».
Το πώς ακριβώς καταστρέφουμε το σήμερα  μας, γιατί ακριβώς σκεφτόμαστε το μέλλον, το ζούμε εδώ και τώρα, που αφήσαμε το παρελθόν να καλύψει το παρόν και μετατρέπεται άμεσα  σε παρελθόν… μπερδεύτηκα  μπαρδόν και κάθισα οκλαδόν, μπας και σαν τον Βούδα των ασιατών, κατορθώσω να αφήσω στο παρελθόν των λαθών μου το παρόν …
Το πώς όμως ο Αύγουστος ο μήνας μην μπερδευόμαστε (γιατί έχει και άλλους Αύγουστους (π.χ. το Καίσαρ, νομίζω σας λέει κάτι ) μπορεί τη ζωή σου/μας,  να αλλάξει μπορεί, μπορεί να χαράξει καινούργια αρχή, αυτό δεν είμαι εγώ, που μπορώ να το αναλύσω , να το κατανοήσω , να το κοινωνήσω και έτσι να το υιοθετήσω !!!
Επιτέλους όλοι δεν είμαστε για όλα και αυτό μπορούμε να το μάθουμε από την ίδια την φύση

Μουλάρι ή ημίονος!!
Αφού κάναμε γεωγραφία, σε παλαιότερη Φαγούρα, δίνοντας απαντήσεις στο τι είναι η πατρίδα μου ….κάμποι βουνά κλπ, έτσι ξεκάθαρα, τίποτα άλλο δηλαδή τώρα, πάμε να απαντήσουμε στην ερώτηση τι είναι Μουλάρι ή ημίονος!!
Μουλάρι ή ημίονος ονομάζεται το ζώο εκείνο που προέρχεται από τη διασταύρωση αρσενικού γάϊδαρου  και θηλυκού αλόγου
 Έτσι το μουλάρι, προέρχεται από γονιμοποίηση φοράδας από γάιδαρο.
Ένα διαφορετικό είδος, το γαϊδουρομούλαρο ή γίννος, προκύπτει όταν γίνει, γονιμοποίηση θηλυκού γαϊδουριού από αρσενικό άλογο.
Το μουλάρι (αλλά και το γαϊδουρομούλαρο) είναι υβρίδιο, προκύπτει δηλαδή, από τη διασταύρωση δυο διαφορετικών αλλά συγγενών ειδών.
Μορφολογικά το μουλάρι, μοιάζει στο σώμα και το δέρμα με το γάιδαρο, ενώ στις περιοχές του λαιμού και του κεφαλιού περισσότερο με το άλογο.
Όμως, ενώ το άλογο έχει 64 χρωμοσώματα, και το γαϊδούρι 62, το μουλάρι έχει μόνο 63.
Γι αυτό, το μουλάρι δεν μπορεί να αναπαραχθεί, λόγω του λειψού αριθμού των χρωμοσωμάτων που έχει και γι' αυτό, είναι στείρο!!!

Άσχετο αλλά,  βαθύ…στόχαστο !!!
Δεν μας φταίνε τα φεγγάρια που είμαστε τόσο μοναχοί, μάλλον! ….
Τρείς μέρες άντε και τρεις νύχτες ,τα θαύματα τα θάματα και οι υποσχέσεις.

Ρεφραίν
Πουτ δις κυβέρνηση  ντάουν .
Όλα κι όλα .

Προς άπιστους αντιπολιτευόμενους για την αντιπολίτευση
Πίστευε, και μη ερεύνα κύριε Δημήτρη μας  
Δεν μπορεί, κύριε Κυριαζίδη μας, να δημιουργείτε ζήτημα με την αλληλογραφία σας στην Ευρώπη σε καιρούς που η Δράμα ή μάλλον οι δραμινοί, έχουν ξεσκιστεί να αναρτούν φωτό, με την μανία τους να καθαρίσουν την πόλη, που όπως και τα θαύματα θα κρατήσει τρεις άντε μιας βδομάδας μέρες .
Τόσο φυσικά αυτή η μανία, όσο φυσικά και η καθαριότητα της πόλης, αφού όλον τον υπόλοιπο καιρό προετοιμάζεται πυρετωδώς, ώστε να έχει απόθεμα σκουπιδιών και έτσι, το πρόγραμμα λετς ντου …και λοιπά,  να στέφεται ενίοτε από επιτυχία.  

Τελικά, όλα μπορούν να γίνουν!!
Αφού άνοιξε η ΕΡΤ, οι φαλακροί βγάζουν μαλλιά, τι, δεν  θα έρθει και ο χρόνος εκείνος, που θα διανοιχθεί με ΑΛΛΕΣ προδιαγραφές και η έξοδος της Δράμας, στην Εγνατία μέσω Αμφίπολης;
Τώρα για τον τάφο στον λόφο Καστά, δεν ξέρω τι θα προκύψει, αλλά αφού άνοιξε είπαμε η ΕΡΤ, αφού κάποιοι έγιναν διάσημοι γιατί απλά βάφτισαν τον εαυτό τους διάσημο, άλλοι για να γίνουν λίγο πιο διάσημοι τρομάρα τους δηλώνουν ότι δηλώνουν  (αν και κάπως αργά… τα πιάνω και τα καταλαβαίνω ) θα ανοίξει και εκείνος!!!
Εδώ, θα βγούμε από τα μνημόνια δεν θα μπούμε ωρέ σε έναν τάφο …
το μόνο σίγουρο έστω και αν, αυτός δεν είναι του Καστά βεβαίως – βεβαίως αλλά ο δικός μας!!!

Εγώ μένω Δράμα !!
Τυχαίο; Δεν νομίζω,  αφού πιστεύω, δεν ερευνώ και ταυτόχρονα, νομίζοντας πως πετυχαίνω αυτό που ζητώ, χωρίς όμως να απαιτώ δυνατά χειροκροτάω – χειροκροτώ, κάθε ενός μακρύ και κοντό !!! !!!!
΄΄Η απομόνωση της περιοχής μας από την Εγνατία Οδό παίρνει τέλος! ΄΄
Χειροκρότημα κλατς – κλατς – κλατς
΄΄Ένα έργο ζωτικότατης σημασίας για την περιοχή μας, επιτέλους δρομολογήθηκε΄΄
Χειροκρότημα κλατς – κλατς – κλατς
Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων Χρ. Σπίρτζη η σύνδεση της Δράμας με τον Άξονα της Εγνατίας Οδού θα γίνει ανατολικά μεν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού 12 προς Καβάλα, δυτικά δε με χρήση των κατά σειρά υφισταμένων οδών 12 & 59 προς Αμφίπολη.
Ήδη εκπονούνται μελέτες, ώστε αυτές οι οδοί να αποκτήσουν χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου.
Η σύνδεση προς Αμφίπολη, λόγω της προχωρημένης ωριμότητας των μελετών, τίθεται ως άμεση προτεραιότητα και τον Φεβρουάριο 2016 θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση, ύψους 0,4 δις, με ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, ΣΕΣ 2014-2020 & στο Εθνικό Πρόγραμμα Περιβάλλον-Μεταφορές.”
Δυνατά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ
Δυνατά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ, μιας και είμαι εγώ παιδί ξέρω πάντα να γελώ και από τον κάθε υπουργό κάτι πάντα να ζητώ…
 και μια τρύπα μόνο στο νερό,  έχω απλά στο χέρι να κρατώ.
 
Φλασκιά
Παιδιά μερικοί – μερικές και δη βολεμένοι , τι ωραία ξέρουν να διεκδικούν για τον εαυτό τους φορώντας την μάσκα του συνόλου, αλλά σε σχέση με τους εργαζόμενους, σε οικογενειακές επιχειρήσεις ξέρουν πολύ καλά, να ποιούν την πάπια και να μην γνωρίζουν τα σχετικά, με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των απασχολούμενων σε αυτές !!
Αλλά τι πρώτα να προκάμουν ….
Είναι δοσμένοι σε έναν σκοπό, να πείσουν τους από πάνω τους,  να τους παρέχουν περισσότερα , οπότε δεν μπορούν να αγωνιούν και για τους αποκάτω τους !!!

Απάντηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών κ. Violeta Bulc, σχετικά με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα  EOI2 (Ε61) Σερρών - Δράμας - Καβάλας.
Αξιότιμε κ. Κυριαζίδη,
Ο εν λόγω οδικός άξονας ανήκει στο εκτεταμένο δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου
Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Το εκτεταμένο δίκτυο πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2050 σε
αντίθεση με το κεντρικό δίκτυο, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2030.
Λαμβανομένων δεόντως υπόψη των προτεραιοτήτων που προσδιορίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» για την περίοδο από το 2014 έως το 2020, η χρηματοδότηση έχει εστιαστεί στην ολοκλήρωση των διαδρόμων του κεντρικού δικτύου και στα άλλα τμήματα του κεντρικού δικτύου. Οι ελληνικές αρχές δεν αμφισβήτησαν τις προτεραιότητες αυτές.
Όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ), κατά την
τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού (2014-2020) δεν προβλέπεται κανένα έργο μεταξύ Σερρών και Δράμας/Καβάλας ούτε στο εθνικό ούτε στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα. Αυτό αντικατοπτρίζει επίσης τις επιλογές που έγιναν από τις ελληνικές αρχές. Εάν πιστεύετε ότι αυτό χρήζει περαιτέρω εξέτασης, θα σας συνιστούσα να έλθετε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να συζητήσετε περαιτέρω το θέμα.

K. Δημήτριο ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ
Βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων
Βουλής 4
105 62 Αθήνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κική Χεριστανίδου
Αβόλευτη αλλά και αόμματη , κουφή, μουγκή  κυρίως  δε κοιμισμένη κάτοικος Δράμας!!!
Δράμα – Μακεδονία
Ελληνική Δημοκρατία