αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 26-4-2018

Written by

Περιμένοντας να περάσουμε μέσα από τις πολλές και ταυτόχρονες  κακοκαιρίες που έχουμε, να κάτι για να περνάμε την ώρα μας
Η Εποχή των Παγετώνων  1,2,3,4,5,
Είκοσι χιλιάδες χρόνια πριν. Η εποχή των Παγετώνων έχει αρχίσει. Η Γη είναι ένας θαυμαστός κόσμος γεμάτος κινδύνους. Προκειμένου να αποφύγουν το κρύο, τα μεγαλοπρεπή πλάσματα του πλανήτη - και μερικά μικρά και νωθρά - μεταναστεύουν προς το νότο. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι ένα μαλλιαρό μαμούθ που απαντά στο όνομα Μάνι και του αρέσει να κάνει πράγματα με τον δικό του τρόπο και ένας γιγάντιος βραδύποδας που τον λένε Σιντ, ο οποίος απολαμβάνει να μην κάνει τίποτα, με τον δικό του τρόπο. Όταν ο Σιντ "υιοθετεί" τον Μάνι ως προστάτη του, το μαμούθ κάνει ότι μπορεί για να ξεφορτωθεί το ενοχλητικό "φορτίο". Αυτή όμως δεν είναι παρά η αρχή των προβλημάτων του: με κάποιο τρόπο, ο Σιντ κατάφερε να τον πείσει να βοηθήσουν ένα ανθρώπινο πλασματάκι να βρει την οικογένεια του. Βλέποντας το μωρό σαν λαχταριστό έδεσμα, στην παρέα τους προστίθεται ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης. Στο μεταξύ, ένα άλλο πλάσμα, ένας προϊστορικός σκίουρος/ποντικός, ο Σκρατ, προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρώσει το σκοπό της ζωής του - να θάψει ένα βελανίδι - το οποίο, αλίμονο, πυροδοτεί αδιανόητου μεγέθους καταστροφές...

Η Εποχή των μνημονίων  1,2,3,4,…        
Κάποια χρόνια πριν,  οκτώ συγκεκριμένα, τέτοιες μέρες ήτανε, η εποχή των μνημονίων είχε αρχίσει, όταν ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου ατένιζε τα πέλαγα και μας έλεγε πως, ότι έρχεται γίνεται για το καλό μας.
Η Ελλάδα ένας θαυμαστός τόπος γεμάτος από  ποσαπαίρνηδες  συνέχισε να βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου και να μασάει άλλοτε χλωρό χορτάρι, άλλοτε ξερό και λιασμένο επ΄ αρκετό καιρό, το βαπτισμένο ανεπισήμως και σανό !!
Μια συνήθεια, που μόνο κακό κάνει στον σκοπό, να υπάρχουμε στον κόσμο αυτό, για πολλές δεκάδες χρόνια μετά και από το 2018!
Αχ σαν να νοιώθω, πως τούτη την εποχή αν μασούμε με αυτόν τον ρυθμό, θα την ζούμε χωρίς τελειωμό !!!

Η εποχή που διανύουμε …Άνοιξη και κοντεύει να τελειώσει!!
Η Εποχή των Σωτήρων , δεν λέει να παρέλθει!!
Η Εποχή των Πάρτε Θέση μην πρέπει πια, αναγκαστικά να έρθει;
Πάρτε/ρουμε  θέση επιτέλους όλοι….. γιατί κατά Δάντη :τα μεγαλύτερα καζάνια της κόλασης, είναι για αυτούς που αρνήθηκαν να την πάρουν την θέση και φυσικά αυτό, σίγουρα, δεν αφορά σε αυτούς, που δεν πρόλαβαν να βγάλουν εισιτήριο σε παράσταση στο θέατρο της Επιδαύρου άντε των Φιλίππων , όπως φυσικά και όχι σε αυτούς, που καιροφυλακτούν να πάρουν θέσεις – καρέκλες !
Πάρτε θέση, παίρνοντας παράδειγμα, από  τον Χρήστο τον Καραγιαννίδη, τον δικό μας !
Πάντα παίρνει θέση, τέτοια θέση που όπου νάναι θα του καθίσει να καθίσει και στην υπουργική (επιτέλους για μας τους δραμινούς λέτε;) καρεκλο-θέση!!!
Αν και ξέροντας τον Χρήστο, βάζω χέρι στην φωτιά.
Δεν θα λειτουργήσει καθόλου σαν τους άλλους συναδέλφους του άλλων περιοχών .
Θα ακολουθήσει πιστά τον δρόμο, που χάραξαν σχεδόν χωρίς εξαίρεση, οι προκάτοχοι του της περιοχής μας.
Θα κρατήσει και αυτός ομπρέλα, γιατί είναι υποστηρικτής της θεωρίας, του όλων και όχι των μερικών …..που με μέσον παίρνουν και δίνουν .
Είναι της θεωρίας της ύπαρξης  δικών μας νυχιών για διώξιμο των ψειρών και όχι επειδή έχουμε τα χτένια θα έχουμε και γένια ….έτσι για να εκμεταλλευτούμε τα χτένια(όπου χτένια βάλτε μέσον και όπου μέσον βάλτε κυβερνητικός βουλευτής- υπουργός  )  

Η Εποχή της Εκποίησης ορυκτού πλούτου της χώρας!!!
Έχει έρθει και την έφεραν αυτοί, που πρότασσαν τα στήθη τους, ώστε να μην έρθει υπό την ευθύνη και πρωτοβουλία των άλλων και μάλλον, ήθελαν να είναι αυτοί τα βαποράκια (κατά Σκουρλέτη) να μπουν αυτοί στις φυλακές και όχι οι άλλοι  κατά Καμμένο, αφού σίγουρα θα βγουν με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Αυλωνίτου:
Έχω τον συνδυασμό που σκοτώνει, ωραία, πολύ μορφωμένη και με πολιτικό λόγο.  Έχουν δυσκολία να δεχτούν μια ωραία γυναίκα, η οποία είναι και πολύ μορφωμένη και έχει και πολιτικό λόγο. Τι άλλο να σας πω; Αυτός ο συνδυασμός "σκοτώνει" για μερικούς κομπλεξικούς. Μας περισσεύουν οι κομπλεξικοί στην Ελλάδα

Φαγούρα: Έχω τον συνδυασμό …που ανασταίνει , ωραία (υποκειμενικό ) μορφωμένη χωρίς όμως καν μαϊμού έστω  διδακτορικό και κάτσε καλά μαγείρισσα!!!!
Αααα και μουγκή τόσο όσο  όμως όσο  μασώ , γιατί η μαμά, μουμαθε πως μόνο τότε δεν πρέπει να μιλάω /μιλώ και την γνώμη μου να α@@λώ !!
Τι άλλο να πω σε όλους εσάς τους  κομπλεξικούς , που κάνετε εσαεί αποχή από την σούπερ ευχαρίστηση της κατάποσης νόστιμων εδεσμάτων  και καταπίνεται συνδυασμούς σούπερ ψεμάτων !!!

Άντε πάλι
Τι;
Χάσατε τους επαναστάτες ;
Επππππππ στοπ!!!
Βρήκαμε τους ενταγμένους πλήρως στο καθεστώς!!!!
 ΣΤΟΠ !!!

Ζητείται κοινή λογική.
 Ζητείται σοβαρότητα …ποιος όμως την έχασε για αν την βρούνε κάποιοι που όλως τυχαίως κρατούν τις τύχες της χώρας μας και των ξεχωριστών ζωών μας στα χέρια τους …και αν για τη Δράμα έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα η κοπή των πλατανιών επί της Πατριάρχου Διονυσίου, για την κυβέρνηση αναδεικνύεται η αναδοχή παιδιών, από ομόφυλα ζευγάρια …
Όλα τα άλλα έχουν λυθεί .
Και φυσικό  να μου πείτε,  επειδή υπάρχουν και άλλα, δεν θα λύνουμε κάποια άλλα;
Άλλο η ανυπαρξία μας στη Δράμα και άλλο η υγεία μας , η προστασία του περιβάλλοντος όπως και άλλο, η ατυχία μας στην Ελλάδα και άλλο η προοδευτικότητα μας .
Επειδή δηλαδή, έχουμε την ατυχία, να διοικούμαστε από αυτούς που διοικούμαστε δεν μπορούμε να έχουμε κάτι άλλο ώστε, να ελπίζουμε πως μπορούμε να προσπεράσουμε και αυτήν την ίδια ελπίδα, που λέμε πως η ριμάδα πεθαίνει τελευταία και να τους την κάνουμε έτσι ,που δεν θα έχουν χρόνο πια  να μας κάνουν μετά τίποτα;

Χάσαμε τις  γαλλικές φρεγάτες, στοπ!
Ποιες καλέ, εκείνες  τις οποίες ο σημερινός πρωθυπουργός λίγα χρόνια πριν, που ήταν μόνο αρχηγός ,όταν τις «κουβέντιαζαν» οι άλλοι ,τις έκρινε ως «ακατάλληλες», περιττές για το Αιγαίο,( τι θα έκανα θα ψάρευαν τα ψάρια ) και με γεύση διαφθοράς και μίζας την όλη διαπραγμάτευση!
Εεεε δεν τις χάσαμε και ακριβώς!!!
Να κάτι όπως τα Σκόπια, την  άμεση αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές στην Αδριανούπολη, την...«καθαρή έξοδο», την ανάπτυξη που «έχει έρθει» εδώ και... δυο χρόνια, τα αχρείαστα μεγάλα και υφεσιακά πλεονάσματα («ματωμένα» τ’ αποκαλούσε ο Αλέξης, ως αντιπολίτευση...)
Ε βρε με την κακιά την μνήμη !!
Αλλάζουν βρε είπαμε οι καιροίοιοι!!!
Άλλο το Αιγαίο να είναι στων ψαριών την κατοχή και άλλο να το επιβουλεύονται οι γείτονες από την Ανατολή αλλά και οι πάνω από την Σαλονίκη την ξακουστή  

Τρικυμία
Η τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Η  Τρικυμία εν κρανίω... αλλά και
Τρικυμία στην καρδιά μου/ έχεις φέρει φοβερή/σαν της θάλασσας το κύμα/με χτυπάνε οι καημοί/ Τη μία μέρα μου θυμώνεις/και την άλλη μου γελάς/Το πρωί μακριά με διώχνεις
και το βράδυ με φιλάς
λαλαλα τραλαλα όλα μια χαρά σε ρυθμούς από παλιά

Άσχετο
The fly did ass and it shitted all the world.
Στα ελληνικά :Έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο…

Τραβάτε με κι ας κλαίω
Αντιδράσεις και μουρμούρες στον ΣΥΡΙΖΑ από τους πενήντα τρείς …για τις μειώσεις στις συντάξεις, την πώληση της ΔΕΗ και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, υπήρξαν (το τονίζουμε ΥΠΗΡΞΑΝ )μόλις έκλεισαν οι πόρτες της συνεδρίασης της ΚΟ..
Τόχουμε  ξαναδεί το έργο με τους μοιρασμένους ρόλους σε διάσημους, επαναστάτες, μαχητές, προβληματισμένους πιστούς , κολλημένους ιδεοληπτικούς
 Μια από τα ίδια, τραβάτε με κι ας κλαίω.
Βρε παιδιά , αφού στο τέλος θα το κάνετε το …χρέος σας,  θα ψηφίσετε  , θα κάνετε και τις σχετικές με την όλη διαδικασία δηλώσεις σας τι το κουράζετε παραπάνω
Και επικρίνετε και ψηφίζετε
Δυστυχώς η ελπίδα δεν πεθαίνει πάντα τελευταία

Ε ρε
Άλλοι κουράζονται να μας σώζουν εδώ και χρόνια και ακόμη μας …σώζουν και εμείς στο  πιτς φυτίλι καθαρίσαμε τα χαλιά …
Κική Χεριστανίδου κρατούσα χτυπητήρι, αναβιώνοντας παλιές καλές, νοικοκυρών πρακτικές, πιστή στην παράδοση τρομάρα μου !!
Μεταξύ μας ,ανάθεμα την φτώχεια μου, να μην μπορώ τα στείλω έξω, να φτιάχνω μοναχά μανικιούρ, αλλά παρηγοριά μου η τήρηση κατά γράμμα πατροπαράδοτων είπαμε τακτικών και δη, η προστασία του περιβάλλοντος.
Σταχτόνερο κλπ στην πρώτη θέση στο κελάρι !!!