αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 29-3-2018

Written by

Το καραβάνι προχωράει και τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά αυτό, προχωράει λέει ο καμηλιέρης αλλά …..εσείς αυτό καταλαβαίνετε;
Στην  χώρα του Αλέξη, που όλα γίνονται όποτε μας φέξει, αφήνουμε  τον Χρόνο να περνά και ο χρόνος ο σκασμένος  γρήγορα κυλά.
Και δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε πολύ αργά .
Ίσως γιατί οι νυν κυβερνώντες της, πίστευαν και ακόμη πιστεύουν, πως στον κόσμο, δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα αλλά  μόνο ταξικά σύνορα  και οι κυβερνώμενοι, αντιλήφθηκαν πολύ αργά, πως τα γειτόνια δεν σκαμπάζουν από τέτοιες υπαρξιακές αναζητήσεις!!!
Το ανέκδοτο με τον ασθενή που νόμιζε πως ήταν καλαμπόκι το ξέρετε;
Εγώ ξέρω πως δεν είμαι καλαμπόκι γιατρέ… οι κότες όμως το ξέρουν;

Σας λέει κάτι το παρακάτω;
Σαμποτάρει ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει!!!
Ποιος μπορεί να το κάνει αυτό σε μια χώρα σαν την δική μας , πείτε μου .
Όοοοχι πείτε μου…. και θα μασήσω την εφημερίδα, αν και εφ όσον αυτό συμβαίνει και σήμερα….  

Καλά, είπαμε μας αρέσουν τα επικίνδυνα σπορ,
αλλά όχι και το Μπαντζι τζαμπιγκ χωρίς λάστιχο ….και μόνο με σπάγκο και αυτός, πιο μεγαλύτερος από την απόσταση των εξακοσίων ποδιών (μονάδων στο Χ.Α ) από το έδαφος!!
Αλλά όταν δεν ρωτάς, αφού δεν ξέρεις, μπορεί να σου συμβεί και αυτό.
Όπως ακριβώς συνέβη σε όλους αυτούς, που και δεν ήξεραν και δεν ξαναρώτησαν για τον Αλέξη και ξεκίνησαν μια τέτοια σχέση ….

Ο Χρόνος ομιλίας
στα καρτοτηλέφωνα ίσως να είναι ο μόνος που ανανεώνεται και κοστίζει και αυτός….
Σκέφτεστε τι γίνεται με τον χρόνο, που μας δίνεται μια και δια παντός, από την ώρα της γέννησης μας , την ώρα της επιλογής μας , την ώρα της εκλογής μας ……;
Μπορεί, κάποιος από αυτούς τουλάχιστον, να ανανεώνεται με προσφυγή ντεμέκ στις κάλπες,  αλλά μάλλον αφορά, το υπόλοιπο διάστημα και σίγουρα όχι αυτό που είχαμε από την αρχή.
Ο δρόμος μπροστά, είναι λιγότερος από ότι ήταν πιο μπροστά!!!
Και το κατάλαβα στα  πολλοστά γενέθλιά μου, αλλά και στις επετειακές εκδηλώσεις π.χ. ένα και δυο και τρία  χρόνια  ΣΥΡΙΖΑ , και πόσα τόσα χρόνια Δημοτική Αρχή, πόσα χρόνια προεδρίας στον σύλλογο  και πάει λέγοντας,  όταν για όλα, δεν υπάρχει απλά το προσδόκιμο, αλλά το συγκεκριμένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Γιατί αλήθεια ΔΕΝ διαμαρτυρόμαστε πάλι;
Αφού κάποιοι και πάλι, δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους μάλλον, από όσο μου κόφτει, αν μου κόφτει.
Όχι στους κακούς δανειστές, αλλά σε εμάς.
Δεν διαμαρτυρόμαστε γιατί πολύ απλά χάφταμε, ή μάλλον κάναμε πως χάφταμε,(ίδιο αποτέλεσμα ) γιατί δεν θέλαμε να χαλάσει η βολή μας , έστω και αν αυτό χαλούσε την βολή χιλιάδων βαριών χαρτιών (νέων επιστημόνων ), που για να έχουμε τα προνόμια μας εμείς, αξίζουμε , δικαιούμαστε, δεν αξίζουμε , τους αφήσαμε να πάρουν τους δρόμους της ξενιτειάς .. …


Πάλι μεθυσμένη είμαι και τα βλέπω διπλά και περίεργα απλά και φυσικά έχω παραισθήσεις πως είμαστε ακόμη λίγο πριν το μετά !!!
Ο Πρωθυπουργός μας,  είπε πως το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης ….
Ο γράφων του γράφοντος ο αδειάζων του αδειάζοντος και ο τραβών τα μαλλιά του λαός!!
Τσίπρας : «εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija».
Καμμένος :"Αυτή είναι η άποψη τού πρωθυπουργού" αλλά εγώ….. την γράφω,  όπως και κάθε άποψη τού Κουβέλη πού επίσης…. τον γράφω.
Ποιος είναι ο γράφων ;
Ο Πρόεδρος ενός κόμματος που συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ!!!
Ποιοι είναι ο γραφόμενοι;
Ο ένας είναι ο Πρωθυπουργός μας και συγκυβερνήτης του γράφοντα , ο άλλος ένας υφυπουργός μας και υφυπουργός του γράφοντα  
Αυτή είναι μια από τις πολλές εικόνες της κυβέρνησης μας
Γιατί έχουμε και άλλα πολλά με πιο πρόσφατο αυτό με τα σκυλιά, που αποδεικνύει πως οι άνθρωποι είναι τελικά του ευαγγελίου .
Δεν γνωρίζει πραγματικά, τι ποιεί η αριστερά και τι η δεξιά, αλλιώς δεν εξηγείται το άδειασμα, που είχαμε από τον Αποστόλου στον Τσιρώνη.
Και αυτός μένει ακόμη υφυπουργός στα χαρτιά, γιατί πηγαίνει στο ταμείο στο τέλος του μήνα χωρίς να χάνει την σειρά να τσεπώνει τον μισθό και τι και τον φτύνουμε νομίζει πως βρέχει που βρέχει τελικά μέρες τόσες λόγω περίεργων βαρομετρικών στα Βαλκάνια σε θάλασσα και σε στεριά !!!
Κατά τα άλλα έχουμε κυβέρνηση…. κοιμηθείτε ήσυχοι παιδιά !!!
Κυβέρνηση έχουμε…. Το μεγάλο μας τσίρκο
Άνοιξη έχουμε, θερμοκρασίες καύσωνα επικρατούν, στις διαπροσωπικές σχέσεις …αλλά όχι ερωτικού!!!
Έως απίθανα μόνο ωραία, δεν  θα μπορούσε να χαρακτηρίσει και αυτό ο  λίαν επιεικώς και άκρως καλοπροαίρετος παρατηρητής των πραγμάτων ,  την ατμόσφαιρα η οποία επικρατεί στις σχέσεις των πολιτικών,  και  του πολιτικού χώρου και της Δράμας  μας που μέχρι και το ποιός θα μιλά στην παρέλαση να ξεσηκώνει τα πλήθη εθνικά σχεδόν αιματοκυλίστηκαν…
Κρατήστε τις ΄΄αγριότητες ΄΄ για άλλες μάχες .
Μην σπαταλάτε δυνάμεις,  έχουμε άλλα αλώνια που αν και μπορεί να είστε στην οπισθοφυλακή λόγω ηλικίας, θα πρέπει να προσφέρετε ….ελπίζω όχι τόσο καθόλου όπως τώρα, αφού  και ο τελευταίος που ακόμη στέκεται στα ποδάρια του ίσως μας χρειαστεί …..


Αφιερωμένο σε όσους έχουν την μύγα!!
Αν και όπως έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί παλαιότερες αντιδράσεις, οι κομπάρσοι τους είναι που μυγιάζονται πιο έντονα !!!
Λασκαράτος
Σαράντα σβέρκοι βoδινοί με λαδωμένες μπούκλες
σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες
ξετσίπωτοι, ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι
ντυμένοι στα μαλάματα κ’ επίσημοι κι ωραίοι.
Σαράντα λύκοι με προβιά (γι’ αυτούς χτυπά η καμπάνα)
καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
Κι απέ ρεβάμενοι βαθιά ξαπλώσανε στο τζάκι,
κι αβάσταγες ενιώσανε φαγούρες στο μπατζάκι


Πού τώρα; Ποιος τώρα; Πότε τώρα;
Ως τα χθες είχα να μου πιπιλίζει το όποιο μυαλό μου εκείνο …να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά …τώρα, πως δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά
Πού τώρα; Ποιος τώρα; Πότε τώρα;
Άϊντε μας πήρε η κατηφόρα  καιρό τώρα !!!