αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 14-3-2018

Written by

Ξέρετε πως έρχεται η 25η Μαρτίου;
Και τι κάνουμε την φετινή 25η Μαρτίου;
Πάμε τους δείκτες των ορολογιών μας μια ολόκληρη ώρα μπροστά!!
Ξέρετε τι έκαναν οι έλληνες την 25η Μαρτίου του 1821 (οι γνώμες για την συγκεκριμένη ημερομηνία και νάταν μόνο για την ημερομηνία , διίστανται…. αλλά έχει καθιερωθεί )
Πήγαν την πατρίδα τους ένα βήμα – άλμα μπροστά και την ξανά-ματά-έκαναν χώρα !!!
Και τότε, το Αιγαίο είχε ψάρια αλλά είχε και Κανάρηδες , Μπουμπουλήνες κι άλλους πολλούς, που αρχίσαμε να ξεχνάμε τι ακριβώς τους χρωστάμε, γιατί έχουμε κάποιους, που επιδιώκουν να τους ξεχνάμε, επειδή απλά θέλουν να νομίζουν πως μπορούν εσαεί να κυβερνάνε .
Καθιερωμένη η γιορτή και ότι περιλαμβάνει το εορταστικό πρωτόκολλο.
Και τα πρωτόκολλα ενίοτε περιλαμβάνουν και λόγους υψηλά ιστάμενων αλλά και πλήθος δηλώσεων, των λίγα σκαλοπάτια πιο χαμηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων.
Μπορεί και κορώνες από κάποιους, που τελευταία φόρεσαν κουστούμι ,γιατί λερώθηκε λέει η στολή παραλλαγής και την έστειλαν …καθαριστήριο.
Λόγους , λόγια .
Πάντως αν μη τι άλλο, ο Πρόεδρος μας είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με αυτό που έρχεται σε ….λόγους!!
Έχει κάνει αρκετές πρόβες σε λόγους , που  μάλλον  κρύβουν και πολλά -πολλά δυσανάγνωστα για εμάς μηνύματα, αφού από όσα πληροφορούμαι, οι πωλήσεις πάνων ακράτειας στην γείτονα, έφθασαν στα ύψη !!!
Τόση, τρομάρα προκαλείται στο εκεί σύστημα ,με την διαμήνυση από μέρους μας, πως σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, που….
Και φυσικά, άλλη τόση σιγουριά στο κοπάδι εντός…… τώρα δε που θάχουμε και κάνναβη στα μπαλκόνια, θα πάει το μάσημα σύννεφο τόσο, που δεν θα βλέπουμε ούτε την μύτη μας έστω και αν έχει τον όγκο της μύτης, του φτιαχτού από ξύλο γιου του Ζουζέπε  

Άσχετο!!!
Τυχαίο νομίζετε ,που χρόνια τώρα κόψαμε και το Ν από την κατάληξη των λέξεών μας….(συνομωσία , δάκτυλος κλπ).
Δεν παίρνουμε λέει εκείνη την ποσότητα σε οξυγόνο που βοηθά την επεξεργασία των λημμάτων που αυτός λαμβάνει με αποτέλεσμα αυτά να μετατρέπονται σε λύματα

Άχρηστη πληροφορία
Στη Φιλοσοφία λήμμα λέγεται η πρόταση ενός συλλογισμού από την οποία είναι δυνατό να παραχθεί συμπέρασμα

Ακόμη πιο άσχετο
«Το να ηττηθείς είναι συγχωρητέο, το να αιφνιδιαστείς ποτέ»."
 Ναπολέων Βοναπάρτης:

ΣΥΡΙΖΑ
«το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»!

Ερώτηση
Οι γάτες τι αρέσουν ;

Απάντηση
Να τα τρώνε !!!!
Spiegel
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι ένας νέος διχασμός, αυτή τη φορά με γεωγραφικές και οικονομικές διαχωριστικές γραμμές –και με αφετηρία μια ποδοσφαιρική έχθρα
Πως είναι η πατρίδα μου η πιο σωστά η χώρα μου !!!
Η χώρα μου είναι χρεοκοπημένη….
Πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια χώρα που είναι χρεωκοπημένη;
Τι είναι αυτό ;
Πως είναι οι κάτοικοι της χώρας μου;
Από ψεκασμένοι μέχρι εντελώς υπνωτισμένοι σαν πια τίποτε να μην μας ενδιαφέρει παρά μόνο εθισμένοι  και χωρίς καν πλέον μάχη, παραδομένοι;
Μια χώρα που για να κάνεις μια όποια  αίτηση χρειάζεσαι να περάσεις του Χριστού τα Πάθη , έστω και αν όλοι οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα πέρασαν κατά καιρούς από αρκετές και καλοπληρωμένες εκπαιδεύσεις στους υπολογιστές , που δεν μπορεί να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο , που δεν μπορεί να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο , που κινδυνεύεις να σε πατήσουν μηχανάκια στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους και κανείς δεν ασχολείται, τι ελπίδες έχει σε κάποια …. ΆΛΛΑ πιο δύσκολα ;  

Που ζούμε ρε αδέλφια;
Σε μια χώρα, που ο εκλεγμένος από εμάς Πρωθυπουργός παραδέχεται πως είχε αυταπάτες και εμείς, ακόμη να παραδεχθούμε, πως ναι και εμείς είχαμε αυταπάτες, όταν τον ψηφίζαμε και πως ξανά-είχαμε αυταπάτες όταν τον ξαναψηφίζαμε και πως δεν μας ήρθε στο νου , αλλά και πώς να μας έρθει κάτι, όταν  δεν το  έχουμε στο νου,   γιατί και ποτέ δεν μπήκε ,εκείνο των αρχαίων ημών προγόνων το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κλπ .;
Αλλά ουκ ανδρός σοφού λέει, δεν λέει και γυναικών, θα μου την πει κάποιος προοδευτικός και όποιων άλλων φίλων και αδελφών, θα συμπλήρωνε ο Μπουτάρης  .
Εκεί ναι, σηκώνω ψηλά και τα δυο μου τα χέρια, γιατί δεν έχω λέξεις –όπλα να το αντικρούσω ενώ ο Πάκης, βλέπετε πως τις πετά τις λέξεις .
Σαν οπλοπολυβόλο τον στέλνει τον άλλον …στον Σαγγάριο να δίνει συνταγές για ….παστά !!!

Εικονική πραγματικότητα!
Ένα υπολογιστικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εικονικών κόσμων, στους οποίους ο χρήστης έχει την εντύπωση της ύπαρξης του σε αυτούς και επιπλέον έχει την ικανότητα να πλοηγηθεί και να χειριστεί τα αντικείμενά τους." C.Manetta, & Blade R. (1995)
Για την εικονική πραγματικότητα λοιπόν, πολλοί είναι οι ορισμοί αυτός, μου πάει για σήμερα, σε μιαν Ελλάδα που όλοι μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε ….
Πλυμένοι ,άπλυτοι, καθαροί και λερωμένοι,  πολύ – λίγο δεν έχει σημασία ,μπήκαμε στον  πλυντήριο της απαλλαγής μνήμης  και έχουμε γίνει  ροζ …..που λέει και ένα άσμα!!!

Σίγουρα φτάσαμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στο να το μάθετε αλλά …!!!
Ο πλανήτης Γη σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου έγινε φτωχότερος
Πέθανε  η καλύτερα έφυγε από τη ζωή ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.
Του είχαν πει πως θα πεθάνει στα 23, έφτασε τα 76 και φυσικά έκανε πολλά στην διαδρομή με ΄΄ όπλο ΄΄ του την δύναμη ψυχής
 «Επειδή κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία μου, έχω την επιθυμία να αξιοποιώ στο έπακρο κάθε λεπτό», είχε δηλώσει σε ντοκιμαντέρ που έγινε για τη ζωή του.
Οι γνώσεις μου,  στον τομέα της επιστήμης της Φυσικής περιορισμένες, άρα ουδεμία σκέψη όποιας  κριτικής στο επιστημονικό έργο του ….
Υπάρχουν ειδικοί!!!
Οι εκτιμήσεις μου όμως για την ανθρώπινη παρουσία του ως παράδειγμα πορείας ενάντια στο  δεδομένο ,μπορούν και υπάρχουν!!!

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά
Ο τίτλος της ενότητας, άσχετος με το περιεχόμενο, αλλά τι σημασία έχει, όταν τόσοι πιο άσχετοι, έχουν μαζευτεί σε πιο σημαντικά πόστα, από όσο μια τρέχα γύρευε στήλη !!!
Είπαμε πως το σιδέρωμα είναι βαρετό ως εργασία, αλλά φτάνει τόσο τσαλάκωμα, που υιοθετήσαμε .
Είπαμε όχι κολλάρισμα αλλά δεν σημαίνει πως δεχόμαστε και ότι και όπως νάναι, αρκεί να μην σιδερώνουμε!!!
Αλλά και ως νοικοκυρές γαρ ξέρουμε πως του σιδερώματος προηγείται πλύσιμο και από τέτοιο ….χρειαζόμαστε και ιδιαίτερα πολύ,  γιατί όλοι από και σε όποιον χώρο και αν ανήκουμε , δεν έχουμε και πολλά πράγματα περί καθαριότητας του, να επιδείξουμε.
Πολιτικός χώρος , επιστημονικός χώρος επαγγελματικός αθλητικός μέχρι και των ΜΚΟ αλλά και των απλών συλλόγων κάτι ,αν ψάξουμε και μάλιστα όχι ενδελεχώς  απλά επιφανειακώς, θα  το βρούμε ….
Φυσικά το ΄΄τσαλάκωμα΄΄ μάλλον, δεν οφείλεται όπως πολλοί θα τρέξετε να φορτώσετε, στην τριών χιλιάδων και βάλτε ηλικία μας, ως έθνους .
Είπαμε πως είμεθα κάποιων χιλιετιών και ως εκ τούτου και το με πιέτες δέρμα,  αλλά μπάστα !!!
Τόσες και τόσες μέθοδοι τσιτώματος έχουν εφευρεθεί και κυριαρχήσει …
Κάτι άλλο νομίζω πως φταίει, που έχουμε τόσο τσαλακωθεί ως χώρα.
Μια χώρα που την… τσαλακώνουν  κατά πως θέλουν , όποτε θέλουν  όποιοι θέλουν , μέχρι και ο Ρουβίκωνας και τώρα και ο Ιβάν , τι μηνύματα στέλνει τόσο εκτός όσο όμως και εντός της επικράτειας της;
Με ευχολόγια (μπαρδόν πορδές )όπως έχουμε καταλάβει δεν …..κόβεται κανενός αέρας.
Οι άλλοι έφεραν τον δικό τους από την Λάρισα στις φυλακές Κορυδαλλού σε μια νύχτα και ο Τσίπρας, έστειλε τον Κουβέλη να πει στους γονείς των στρατιωτικών, πως δεν ξέρουν πότε θα τους επαναφέρουν στην χώρα .
Ας τελειώνουμε με όλων μας αυταπάτες και κυρίως με τις αυταπάτες του πολιτικού κόσμου.  
 Ας στηρίξουμε όλοι Ελλάδα. Εμείς, όχι οι απέξω.
Είναι  χρόνια τώρα σίγουρο, πως εμείς οι άνθρωποι κυριαρχήσαμε στον πλανήτη πατώντας επί πτωμάτων κάθε είδους μέχρι και του ίδιου μας του εαυτού .
Πάντοτε ζηλεύουμε, πληγώνουμε σκοτώνουμε και πάντα  στοχεύουμε εκεί, που δεν μπορούμε  να φτάσουμε αλλά και αναζητώντας ουρανούς που δεν μας ανήκουν .
Και κάποιοι εκτός αυτών των πάντοτε, τρέχουμε και νομίζουμε πως έτσι θα την γλυτώσουμε, αλλά και κάποιοι μένουν/με και ….  στο τέλος της  ημέρας τους/μας,  κάνουν/με ταμείο!!
Με ποιους είμαστε .
Μάλλον καλύτερα ας τολμήσουμε να πιάσουμε πλευρά και μην καλό είναι στην παρούσα φάση, να κάνουμε μια στάση στις Θερμοπύλες;
Εκεί κάποιοι δεν έτρεξαν αλλά έγιναν μια ασπίδα, κάτι λένε οι ιστορίες πως πέτυχαν και πως, ήταν και τότε τριακόσιοι …. !!!
Αλλά ενωμένοι!!!
Ρε τι είπε ….
Την ιστορία διάβασα κάπου, την γράφουν οι νικητές ..η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που την ιστορία την έγραψαν οι ηττημένοι !!
Ρε μπας και πρέπει να το ψάξουμε, μην και είχε απόλυτο δίκιο;
Και όπου ηττημένοι, μην πάει το μυαλό σας μόνο στα μέσα( που κάπως έτσι λέμε κάποιοι με ίσως  παρωπίδες πως ισχύει ) γιατί τις διεθνείς συμφωνίες, άλλοι χρόνια τώρα, τις έχουν κατά -παραβιάσει και εμείς ακόμη, νομίζουμε πως εφαρμόζονται κατά λέξη και ήταν με την πλευρά των ηττημένων αν κατανόησα ορθά, στις  παγκόσμιες συρράξεις
Κική Χεριστανίδου
Με το όσο και όποιο μου μυαλό, στα κάγκελα .
Με την ψυχή κουβάρι και την καρδιά πέτρα , με την ματιά στο χθες και το αυτί στο τώρα, αλλά το χέρι, χέρι,  στο έργο κάποιου, το οποίο όμως μοιράζεται μαζί σας γιατί έτσι νομίζει πως, ελαφρύνει το κατηγορητήριο, αλά Πάγκαλος κάτι δηλαδή …..
Μια φορά κι ένα καιρό.
Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, έγινε ο άνθρωπος.
Και μετά έγινε κι άλλος, κι άλλος, κι έγιναν πολλοί.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ίδιοι μεταξύ τους. Υπήρχαν ψηλοί, κοντοί, όμορφοι, λιγότερο όμορφοι, έξυπνοι, λιγότερο έξυπνοι, υπήρχαν και μερικοί παράξενοι.
Οι άνθρωποι πάντα ήταν παιδιά. Τους άρεσε να παίζουν. Παίζαν
τα παιχνίδια τους. Παίζαν τη μαμά και τον μπαμπά. Παίζαν το σχολείο. Παίζαν το γιατρό. Παίζαν τους κλέφτες και τους αστυνόμους.
 Παίζαν χρηματιστήριο. Παίζαν οικονομία. Παίζαν πόλεμο. Παίζαν με λίγα λόγια , οργανωμένη κοινωνία.
Τα παιχνίδια τους στην αρχή ήταν απλά. Σιγά -σιγά άρχισαν να γίνονται πολύπλοκα. Είχαν ανάγκη από κανόνες. Συνήθως τους κανόνες τους κάναν οι δυνατοί. Οι άλλοι έπρεπε να τους μάθουν. Μερικοί δεν θέλαν να τους μάθουν και άλλοι δεν μπορούσαν. Τότε έγιναν οι ομάδες πρόληψης και καταστολής.
Γιώργος ΣΤ. Καπρίνης-