αρθρα

Νέα σύσκεψη για την έξοδο στην Αμφίπολη με νέα χάραξη. «ΖΗΣΕ ΜΑΥΡΕ ΜΟΥ……ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ»

Written by


Του Θωμά Μαργαρίτη, δικηγόρου, πρώην Δημάρχου Δράμας, τέως Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και νυν Προέδρου του «Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ν. Δράμας» με την επωνυμία «Δραμινή φλόγα».

Έγινε την Κυριακή η σύσκεψη που προκάλεσαν φορείς του Νομού μας, με καλεσμένο τον Πρόεδρο της Εταιρίας «Εγνατία οδός Α.Ε.» από την οποία απουσίαζε εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρά την αρχική ανακοίνωση ότι θα παρευρίσκονταν.
Όσοι παρέστησαν, πιστεύω να ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ εμού ως Προέδρου του «Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού προβληματισμού ενεργών πολιτών Ν. Δράμας» με τον διακριτικό τίτλο «Δραμινή Φλόγα», ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ  ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗ.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι αντιλήφθηκαν  ότι ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ  «ΔΙΑΒΟΥΜΕ» ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ.


Στην  σύσκεψη  επαναλήφθηκαν αυτά που  ήδη γνώριζα και γνώριζαν οι γνώστες του θέματος. Τα είχαμε ήδη ακούσει στις σχετικές παρουσιάσεις των εκπροσώπων  της «Εγνατία οδός Α.Ε.» και εδώ στη Δράμα και στην Καβάλα τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να έχουμε καμμία πρόοδο μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα: 1) Ο νέος κάθετος άξονας από Δράμα έως Παλαιοκώμη δεν έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα παρά τα  αντιθέτως λεχθέντα κατά καιρούς  από ορισμένους. Από Παλαιοκώμη έως τον Στρυμώνα δεν συντάσσεται καμμία απολύτως μελέτη γιατί όπως ανακοινώθηκε δεν μπορεί να γίνει κάτι λόγω των Αρχαιοτήτων της Αμφίπολης. 2) Χρήματα για την ολοκλήρωση των μελετών δεν δόθηκαν ακόμα από το Υπουργείο, ούτε ανοίχθηκε κωδικός χρηματοδότησης. 3) Κήρυξη  των απαλλοτριώσεων της νέας χάραξης δεν έγινε ακόμα, ούτε υπάρχουν τα χρήματα για την αποζημίωση των θιγομένων  ιδιοκτησιών, διαδικασία που για όσους γνωρίζουν, κρατάει χρόνια. 4)  Εάν ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω τότε και μόνον τότε θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης για την κατασκευή. 5) Στην όποια πηγή χρηματοδότησης αναζητηθεί και  ίσως βρεθεί στο απώτερο μέλλον, απαιτείται να υποβληθεί νέα μελέτη, βιωσιμότητας αυτήν την φορά του έργου, με βάση την θεωρία του κόστους-οφέλους, δηλαδή πρέπει  να αποδείξουμε ότι το έργο αξίζει να κατασκευασθεί!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ!!! ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Επειδή όλα τα παραπάνω σε μένα ήταν γνωστά, γνωρίζετε ότι ξεκίνησα ως Πρόεδρος του «ΟΜΙΛΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ» με την επωνυμία «Δραμινή Φλόγα», αγώνα πίεσης σε πρώτη φάση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για βελτίωση του υφισταμένου δρόμου. Οι πιέσεις έφεραν  μερικό αποτέλεσμα με τις πρώτες ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις από την περσινή εργολαβία (Στην Μπάφρα, την Πρώτη, το Ροδολίβος και την γέφυρα της Παλαιοκώμης που ήταν τα πλέον φθαρμένα τμήματα του οδοστρώματος).  Οι πιέσεις συνεχίστηκαν και στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε νέα δημοπρασία ύψους 1.000.000 ευρώ από την Αντιπεριφέρεια Σερρών, για εκτεταμένες βελτιώσεις του δρόμου. Ανάδοχος εργολάβος αναδείχθηκε ο Γεώργιος Ταϊρης και η εργολαβία θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.


Για όσους θυμούνται, είχα προτείνει ενώ κορυφώνονταν οι πιέσεις προς την Αντιπεριφέρεια Σερρών, η δική μας Αντιπεριφέρεια να συνδράμει οικονομικά με άλλο 1.000.000 ευρώ τους Σερραίους ώστε με 2.000.000 ευρώ  συνολικά  να γίνονταν ένας δρόμος αξιοπρεπής και ασφαλής από  Μαυρολεύκη έως το τέλος Παλαιοκώμης μήκους 27,50 μόλις χιλιομέτρων. Για όσους «ψέλλιζαν» τότε, χωρίς να γνωρίζουν, ότι δεν γίνεται  η δική μας Περιφέρεια ΑΜ-Θ δια της Αντιπεριφέρειας Δράμας να δώσει  χρήματα για έργο εντός του Ν.Σερρών που ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΟΤΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΣ ΕΩΣ ΑΣΤΕΙΟΣ, αφού σαφώς και ρητώς αναφέρεται στον Νόμο η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης - διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών δια των Αντιπεριφερειών τους. Όπως ακριβώς προβλέπονται διακρατικές, ή διαδημοτικές συνεργασίες. Όπως προβλέπονταν παλιά διανομαρχιακές συνεργασίες. Παράλληλα πρότεινα να συναποφασισθεί η ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης-συντήρησης του παραπάνω τμήματος των 27,5 χιλιομέτρων από την Αντιπεριφέρεια Δράμας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες επεμβάσεις κατ’ έτος (π.χ. εκχιονισμού, συνεχές βάψιμο των διαγραμμίσεων, συντήρηση του φωτισμού, της ασφάλτου, της σήμανσης κ.λ.π.)
Δυστυχώς η δική μας Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια  παρά τις συνεχείς οχλήσεις προφορικές και έγγραφες  που έγιναν από μένα μέχρι σήμερα ουδέν έπραξε.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα  να αντιληφθούν όλοι, αρμόδιοι και αναρμόδιοι,  ότι είναι τουλάχιστον τραγικό οι αρμόδιοι Σερραίοι να αδρανούν αλλά και οι δικοί μας αναρμόδιοι να σφυρίζουν αδιάφορα  με πρόσχημα την αναρμοδιότητά τους.


Δεν έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να συνεργασθούν για το κοινό καλό και των Δραμινών αλλά και των κατοίκων του Δήμου Αμφίπολης;
Περιμένω έμπρακτα την συνεργασία τους. Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται συνδρομή της κυβέρνησης, αλλά σύμπραξη των δύο περιφερειών.
Μέχρι να γίνει, αν ποτέ γίνει η νέα χάραξη, πρέπει να αντιληφθούν ότι επιβάλλεται να βγαίνουμε στον Στρυμώνα με σχετική ασφάλεια.
Παραπάνω από επίκαιρο είναι σήμερα  το σύνθημα που φωνάζω σε ώτα μη ακουόντων τόσο καιρό: ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
Τέλος θεωρώ θετικό το γεγονός ότι, ενώ στο παρελθόν κάποιοι από τους φορείς έλεγαν ότι δεν πρέπει να επιδιώξουμε την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου γιατί (άκουσον - άκουσον) θα χάναμε την χάραξη του νέου οδικού άξονα, άρχισαν να συντάσσονται  με την άποψή μου και να αναλαμβάνουν και αυτοί δράση πιέσεως προς την κατεύθυνση αυτή.
Επιτέλους κατάλαβαν ότι η μακρόπνοη διεκδίκηση της χάραξης νέου οδικού άξονα δεν αναιρείται από την ανακατασκευή του υφισταμένου δρόμου.
Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!