αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 21-2-2018

Written by

Βρε κανένας καλός βρε κανένας καλός βρε κανένας
Βρε κανένας καλός κανένας καλός ούτε ένας…. όμως πολλά ζητάω
Την ατζέντα μου κοιτώ κι εκατό τοις εκατό διαγράφω
Βρε κανένας καλός κανένας καλός υπογράφω.
Στίχοι: Βασίλης Παπαδόπουλος Μουσική: Τάκης Μουσαφίρης Λίτσα Διαμάντη

Απορία
Πρέπει να βρέχουμε την οδοντόβουρτσα πριν βάλουμε οδοντόκρεμα;
Εδώ σας θέλω μαγκίτες, γιατί μέχρι το να πλένω το στόμα μου πριν πω κάτι για εσάς μου έχετε στείλει χαμπέρια ,αλλά για το πώς θα το πλένω …ούτε κιχ οέοοο !!!

Βρε κανένας καλός,
 βρε κανένας καλός ,βρε μα κανένας, κόλλησε στο μυαλό μου η φράση, με τα όσα πάλι με ρίξανε από τα σύννεφα και τα όσα αναμένετε να με ξαναρίξουν από τα σύννεφα…
Μεγάλη γαρ η κινητικότητα στις ατμόσφαιρες λόγω χαμηλο-τέτοιων βαρομετρικών ..
Τώρα, τι είναι αυτό που με ανεβάζει κει ψηλά και έτσι, έχουν την δυνατότητα κάποιοι να με ρίχνουν, είναι ζητούμενο άλλων ειδικοτήτων , πολλών και πολυσχιδών ερευνών και όχι, της παρούσας σοβαρής στιγμής , που έχει να κάνει, με την έρευνα και το αποτέλεσμα της πτώσης μου εκ των υψηλών στρωμάτων, που χρόνια τώρα, φιλοξενούν σάρκα και πνεύμα τόσο δικό μου όσο όμως και πολλών εξ υμών!!!  
Η πορεία της πτώσης μου, ένεκα βαρύτητας… κάθετη και όχι ως φτερού στον άνεμο, άρα και λόγω αυτού ταχύτατη σε σχέση με την πτώση του φτερού .
Άρα και θορυβώδης ;
Η δική μπορεί λέμε, θα το ήθελα αλλά , όχι τόσο .!!
Όμως άλλων έως και πάρα πολύ μας λένε.
Κυριακή κοντή γιορτή , κάποιοι άλλοι μας την λένε !!!!
Αυτό δεν έχει σχέση, ουδεμία το ξεκαθαρίζω, με τα καντάρια, που λέει ο σοφός μας λαός ότι ζυγίζουν αυτά, που έχουν οι παντελονάτοι καλυμμένα .
Ουδεμία .
Μάλλον οφείλεται στη επέκταση των γλουτών εξ αιτίας της ακινησίας χρόνων, αφότου ακολουθήσαμε τους αγανακτισμένους στις αραχτές τους πλάνες ….
Τι χρόνια και εκείνα!!!
Τι έπη… τρομάρα μας, που πιστέψαμε πως  γράφαμε ιστορία, αντάξια των προγόνων μας , ότι δηλαδή βάζαμε πλάτη να οικοδομήσουμε έναν ακόμη πιο ωραίο κόσμο, πως (θα)βάζαμε με δύναμη το μαχαίρι βαθιά και (θα)έφθανε με ταχύτητα, όμοια και μεγαλύτερη ακόμη , αυτής της πτώσης μας από τα σύννεφα, στο κόκκαλο το κρυμμένο κάτω από στρώματα ΄΄λίπους΄΄ των καλοταϊσμένων διαπλεκόμενων καταστροφέων, της  παραδομένης από εμάς μέχρι τότε στα χέρια τους, ζωής μας. Και κάναμε την επανάσταση μας
Την επήραμε την ζωή μας την λάθος από τα χέρια τους και την παραδώσαμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος σε άλλων  χέρια
 Δεν την κρατήσαμε, σαν πατάτα θαρρείς καυτή θελήσαμε με ταχύτητα να την παρατήσουμε βιαστικά να την εγκαταλείψουμε άβουλα αν την εμπιστευτούμε .
Μας περίσσευε αυτή,  δεν μας έφτανε το θάρρος!!!     

Κοτζιάς και τι άλλο
Τελικά ο άνθρωπος με …άφησε με το στόμα ανοιχτό να καταπίνω μύγες και ας είναι καταχείμωνο …
΄΄Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος, είναι σαν μια ωραία κυρία που έρχεται στο γάμο και αναρωτείται εάν στο επίθετό της θα προσθέσει και το επίθετο το ανδρός της΄΄
Αν αυτό είναι το (ανα)ζητούμενο σε έναν γάμο …. Ωϊμέ !!!
Αυτός ο μέγας λοιπόν προοδευτικός μας διαπραγματευτής, του οποίου το μέγεθος – εκτόπισμα, αδυνατώ να εκτιμήσω λόγω ανικανότητας μου στην γη να πατήσω  και εκ των πρακτέων πλέον αποτελεσμάτων, αυτήν την όποια εναπομείνασα γη μας με τέτοιους σύγχρονους  κυβερνώντες να μετρήσω .
Μακεδονία, Νησιά Αιγαίου, Ήπειρος  και μπας και έχει συνέχεια …
Ο Μέγας Αλέξανδρος θαρρώ έκοβε Γόρδιους Δεσμούς ναι , αλλά έφτιαχνε και γέφυρες ….που απλωνόταν το ελληνικό πνεύμα στα πέρατα του κόσμου
Αυτοί σαν να μπερδέψανε, το τι μπορούμε να κόβουνε σήμερα, όπως ακριβώς μπερδέψανε τους λόγους, που μας έπεισαν να τους διορίσουμε χθες …
Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ψηφίσαμε, κάποιοι  όσοι σήμερα κυκλοφορούμε με λιγότερα μέλη από όσα μας έδωσε η μαμά μας και με πολύ λιγότερους παράδες από όσους μας άφησαν κληρονομιά οι πατεράδες μας ….
Μακεδονία βλέπουν χωρίς κιάλια πολλοί , το Κάβο Ντόρο ο Σουλτάνος με ηλίου απλό μάλιστα γυαλί , την Ήπειρο ορέγονται οι Αλβανοί και εμείς στον χαβά και στο καλαμπούρι το πώς τους τα έψαλλαν στην Σκύρο τον Αλέξη και τον Πανούλη τον υπουργό μας ένα αποκριάτικο πρωϊ  !!

Μαντάμ, μαντάμ, μαντάμ Ζαμανφού μα και σερσέ λα φαμ
Η Σοβιετική Ένωση έπεσε, η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε, η Τσεχοσλαβακία επαναδιαιρέθηκε ειρηνικά, η Κίνα ότι έγινε και γίνεται , η Κούβα βρίσκεται στα πρόθυρα του να κάνει το μεγάλο άλμα και να αφήσει το παρελθόν πίσω της, μόνο εμείς, η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα κρατάμε την ελπίδα ζωντανή (κλεμμένο το πιο πάνω ), για μια μεγάλη χωρίς έθνη και μίση ζωή. Και το κάνουμε μάλιστα σε πρακτική πλέον μορφή και όχι απλά θεωρητική .
 Άλλωστε, από την θεωρία έως  την πράξη, μεσολάβησε και ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να υπάρξει  καλός μηρυκασμός του άχυρο- διεθνιστικού μοντέλου που λέει  εμείς είμαστε υπέρ άνω όλων…. δεν μας νοιάζουν τα σύνορα δεν έχουμε παρά μόνο ταξικές διαφορές!!
Αλλά εμείς , όχι και οι άλλοι , που είναι κοντόφθαλμοι και όχι τόσο μη σαν εμάς φευγάτοι !!
Έτσι και φτάσαμε τόσο ψηλά, που σαν πέσουμε, μάλλον δεν θα είναι μόνο αργά αλλά και εντελώς μάταια όποια προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας ξανά , γιατί έτσι που πάμε, δεν θα έχουμε κανένα από τα δυο μας τελικά και μπορεί, η επιστήμη να προσθέτει μέλη τεχνητά στους ανθρώπους, σε συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά στα έθνη, δεν μπορεί να επέμβει τόσο θεαματικά !!!

Μαντάμ , μαντάμ,  μαντάμ …..μπας και  γίνει τώρα το μπαμ !!!
Μυστήρια πράγματα γύρω μας συμβαίνουν πολλά
Αχ πως αλλάζουν οι καιροί …
Παλιά μετανάστευαν οι φτωχοί.
Τώρα την κάνουν, οι πιο άξιοι και ικανοί με σκέψη, άκρως και ακραία, ορθολογική , αφού πλέον έχουν εντρυφήσει έως και πάρα πολύ, πως μόνο αυτό επικρατεί
Ο σώζων Εαυτόν μόνο θα σωθεί …

Αχ πως αλλάζουν οι καιροί….
και από εκεί που ο καθείς είχε το δικαίωμα ναείναι αθώος μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη, σήμερα φθάσαμε στο ότι είναι ένοχος μέχρι να μπορέσει ο ίδιος να αποδείξει πως είναι αθώος.
Πάλι μπερδεύτηκα …
Κική Χεριστανίδου

Άντε να πάμε σε πιο μαλακά πράγματα !!!
Μια φορά και έναν καιρό άρχισα να διαβάζω …..
ένα μικρό πουλί πετούσε νότια για να αποφύγει τον χειμώνα. Έκανε πολύ κρύο, το πουλάκι πάγωσε και έπεσε στο έδαφος σε ένα μεγάλο χωράφι
Ενώ έτρεμε εκεί, ήλθε μια αγελάδα και κόπρισε επάνω του.
Καθώς το παγωμένο πουλάκι ήταν μέσα στον σωρό της κοπριάς, διαπίστωσε ότι ζεστάθηκε.
 Η κοπριά το ξεπάγωσε. Καθώς λοιπόν ήταν ζεστό και χαρούμενο, άρχισε να κελαηδά.
Μια περαστική γάτα, άκουσε το κελάηδημα και έτρεξε να δει από πού προέρχονταν.
Ακολουθώντας τον ήχο, η γάτα βρήκε το πουλάκι στην στοίβα της κοπριάς, και αμέσως το άρπαξε και το έφαγε
Τι καταλάβατε;
Μήπως  πως….
Όποιος σε χέζει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου.
 Όποιος σε βγάζει από τα σκατά, δεν είναι απαραίτητα φίλος σου.
Και όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό!!!