αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 15-2-2018

Written by

Εϊ ….Χάσαμε;
Η απλά… χάσαμε!!!!
Το πιάσατε το μήνυμα;
Εκατομμύρια οι λέξεις που έγιναν άρθρα, χιλιάδες δες τα άρθρα που έγιναν υλικό πρώτης ανάγνωσης , λίγο βαθύτερου προβληματισμού αλλά και που όδευσαν πλην ορισμένων από αυτά, σε κάδους ανακύκλωσης πραγματικούς αλλά και πνευματικούς   
Αναλύσεις συνεντεύξεις ξανά αναλύσεις, μεταφράσεις αναδιπλώσεις γαργάρες κλπ , για τους λόγους και τα γεγονότα που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο του σήμερα, αλλά που, κάποια  ουσιαστική πρόταση, το   πως θα λυθεί έστω και ένα, από τα θέματα που έχουν προκύψει;
Δυστυχώς όλοι μας έχουμε ευθύνη για την τωρινή κατάσταση.
ΧΑΣΑΜΕ ηθικά, πολιτικά, οικονομικά και πολύ φοβάμαι και κάτι, κάπου πολύ πιο σοβαρού τομέα ,που υπερβαίνει τον μικρό, μεγάλο προσωπικό χώρο του κάθε ενός, που όπως μας γράφει ,από το όχι και πολύ μακρινό παρελθόν ο Λέον καλέ ο Τολστόϊ !!
΄΄Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστής διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν….
Πρόταση προς κάθε έναν από εσάς, που μπήκατε από μας κάπου…
Σε όποιο  μικρό, μεγάλο, φωτεινό, ανήλιαγο ή όποιου λάθος προσανατολισμού και εκτός φεγκ σούϊ  επιπλωμένου ΄΄κλουβιού ΄΄  αλλά και στους ακόμη εναπομείναντες υγιείς παίκτες, να βάλουν τον εγωισμό και τη ματαιοδοξία τους στην άκρη!!!
Από την μικρή δική μας γωνιά ,της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (αν προσέξατε δεν βάζω το και αλλά απλά μια παύλα )την Αντιπεριφέρεια Δράμας, έως και κει κάτω στο κλεινόν άστυ .
Βιώνουμε στιγμές απόλυτης διχόνοιας και φέρουμε απόλυτη ευθύνη για την απόλυτη κρίση που δεν λέει να μας αφήσει …

Σωκράτης
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι, τους δ’ ανοήτους ανθρώπους το οίημα
Μετάφραση του Σωκράτη
Τα άδεια ασκιά ο αέρας τα φουσκώνει, τους ανόητους όμως ανθρώπους η έπαρση, η αλαζονεία.
Καθαρή έξοδο μπορεί να μην έχουμε αλλά Καθαρή Δευτέρα …
 έχουμε και έρχεται με βήμα ταχύ
Και το μεν πρώτο το είπε ο πρωθυπουργός μας στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν αναφέρθηκε καν στην προσφιλή του «καθαρή» αλλά μίλησε για «έξοδο χωρίς δυσβάστακτες υποχρεώσεις  έξοδο ...»
Το δεύτερο, το λέει το ημερολόγιο και το ανα-διαδίδει η στήλη μας , οπότε πιστέψτε το και τρέχτε για προμήθειες χαλβά με ταχίνι (φίρμες δεν γράφουμε μην σας μπερδέψουμε και δεν προτιμήσετε τα δραμινά δημιουργήματα του είδους και  όχι μπας και σας μπερδέψουμε και …) τουρσιών, μαλακίων και λαγάνας …
Φυσικά ο αετός, ο χάρτινος καλέ με την ουρά και όχι εκείνος, που πεθαίνει στον αέρα, αλλά αυτός που σηκώνεται μοναχά όταν έχει αέρα  απαραίτητο συμπλήρωμα της εορταστικής στολής –παραλλαγής,  όλων ημών και υμών, που κρατήσαμε ότι έρχεται από το παρελθόν, τόσο όσο μας βολεύει ….!!
Π. χ. την γενναιότητα των αρχαίων και πιο σύγχρονων προγόνων μας , σε αναφορές μας στα μικρόφωνα και ας μην χρειαστεί να αποδείξουμε τίποτα παραπάνω,  γιατί άλλο να  την φοράμε την  στολή και άλλο να κληθούμε να την ιδρώσουμε οέοοο!!!
Πίτες Αγιοβασιλιάτικες, Απόκριες και χοροί  ισοπαλία για φέτος
Καλή ήταν η ανάπαυλα από τα πραγματικά μας προβλήματα,
είναι  καιρός να επιστρέψουμε σε αυτά, που μας περιμένουν και από όσα λένε, όσοι τα λένε,  τα πράγματα για όσους ξυπνούν καλά πρώτα και μετά ακούν αυτούς που έχουν ήδη προ πολλού ξυπνήσει και μιλούν, δεν είναι και τα καλύτερα…
Ας δούμε τι συμβαίνει όταν μιλάμε αγουροξυπνημένοι
Ο  εκ των περιφερειακών συμβούλων εκλεγμένος Περιφερειάρχης μας ο κ. Μέτιος,  πριν καλο- ξυπνήσει και ακούσει για τα μερομήνια προέβλεψε καλοκαιρία  στα δραμινά βουνά και έτσι έβγαλε δελτία τύπου, όχι ακριβώς πραγματικά σε σχέση με τα μετεωρολογικά πάντα φυσικά !!!
Και ο Μπουτάρης, πριν καλο-ξυπνήσει είπε να ξεκινήσει τις διευκολύνσεις για όσους στην Θεσσαλονίκη ξέρουν πως ξεκίνησαν να πάνε στα Σκόπια νομίζουν πως περπατάνε!!
 
Απορία
Το να κερδίσεις τις εκλογές είναι σημαντικό.
Το να κερδίσεις μια κοινωνία σε μια πρόταση αλλαγής, είναι επίσης σημαντικό.
Το να κάνεις την κοινωνία, να νοιώσει την ωφέλεια από την συμβολή της, στην νίκη σου στιες εκλογές, τι είναι;;
Όλα τα θέματα ανοιχτά σου λέει ο άλλος
Αμ μπριτς σου λέω εγώ!!!
Όλα τα θέματα ,δεν με πειράζει που είναι ανοιχτά, με τρομάζει που είναι οριακά και εμείς ακόμη είμαστε στο εμείς και αυτοί …
Ε ρε, το κακό του εμφυλίου, πότισε τόσο το είναι μας, που ……
Από τότες μέχρι τώρα, πλευρές δημιουργούμε , όχθες επιλέγουμε, γέφυρες έστω και με σχοινιά κόβουμε και νομίζουμε πως προχωράμε .
Το ρέμα μας παρασέρνει και για αυτό δεν μένει τίποτα όρθιο , αλλά εμείς εκεί !!!
΄΄Πω-πω, σκόνη που σήκωσα!΄΄,
 είπε η μύγα, που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος …έγραψε ο Αίσωπος,  και κανείς μα κανείς δεν βρέθηκε τόσους αιώνες να τον κράξει ….
΄΄Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ - Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια (!)΄΄ είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και όλοι να τον ΄΄φάμε΄΄
Την σκόνη, δεν την σήκωσε η μύγα βρεεεεε και όποιος κατάλαβε- κατάλαβε οεοεεεε!!!
Κι αυτό, επανάσταση είναι!..
Όταν ο γιατρός με την θεραπεία του δεν μπορεί να σε κάνει καλά, ή σου επιβαρύνει περισσότερο την υγεία με λάθος γιατροσόφια και συνταγές, δεν φταίει η Ιατρική!
Φταίει ο γιατρός ή οι γιατροί, ή το νοσοκομείο… ή και όλα αυτά μαζί!!!
Για αυτό εάν προλάβουμε και αντιληφθούμε το λάθος πριν είναι αργά δηλαδή ….. τους αλλάζουμε !!!
Μην  λέω, να κάναμε το ίδιο και με όλους αυτούς, που με τις επιλογές τους τις πολιτικές, χρόνια τώρα, έχουν ρίξει σε κώμα όχι έναν ασθενή αλλά μια Ελλάδα με όλους τους έλληνες ;
Τι είναι αυτό που το λέμε αξία
τι είναι αυτόοοοοοο;
Τι είναι αυτόοοοοοο;

Κρίση...
Με πιάνει κρίση...
Και άμα με πιάσει
δε μπορεί ένας ολόκληρος στρατός να με κρατήσει
Μη με πλησιάζεις
τώρα πια γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει
Μη με πλησιάζεις
γιατί θα 'χεις την απόλυτη ευθύνη
Κρίση...
άσμα αγνώστου δημιουργού το τσάκωσε στα εφεμια ….
Με πιάνει κρίση.. και ο νους μου στην τελική μπορεί και να λαλήσει και τότε ποιος για εσάς θα καθαρίσει, αν ο Λεβέντης δεν σας ΄΄καθίσει ΄΄ το κατέβασα από τα ιντερνέντια!!
Άσχετη απορία
Μια σταγόνα, αλλά  ποια σταγόνα, μπορεί να ξεχειλίσει ένα  ποτήρι;  
Μπουλούκια ατάκτων …
Μπορεί από τον άρτον,  ο ελληνικός λαός να στερείται, αλλά από θεάματα καλά κρατεί !!!
Ερώτηση
Που είπαμε πως μείναμε;
Απάντηση
Στους πόσους χωράει ένα τετραγωνικό μέτρο…
Βοηθητική διευκρίνιση
Στα ασανσέρ πάντως ο υπολογισμός γίνεται με τα κιλά ….ρατσιστικό μεν, ωφέλιμο δε !!!
Διάγνωση για τα παραπάνω ….
Πίσω πολύ μείνατε κ. Φαγούρα !!!
Μια ιστορία θα σας πω…
Μια φορά και έναν καιρό είχαμε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στην οποία. αφήσαμε να  κολυμπά ανέμελα ένα βατραχάκι.
Κάτω από την κατσαρόλα ανάψαμε μια μικρή φωτιά και το νερό άρχισε να ζεσταίνεται πολύ σιγά.
Το νερό αρχικά από κρύο έγινε χλιαρό, το βατραχάκι δεν το καταλαβαίνει και κολυμπά άνετα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Η θερμοκρασία του νερού σιγά- σιγά ανεβαίνει και το νερό αρχίζει να γίνεται ζεστό χωρίς όμως να δημιουργεί την παραμικρή υποψία.
Τώρα το νερό είναι πολύ ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα αλλά είναι εξουθενωμένο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει και να παραμένει απαθές.
Το νερό πλέον είναι καυτό και δυστυχώς το βατραχάκι βράζει και τελικά πεθαίνει.
Η ιστορία θα είχε διαφορετική εξέλιξη εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών καθώς με μια εκτίναξη των ποδιών του θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.
Αυτή η ιστορία αποδεικνύει πώς όταν μια αλλαγή γίνεται σιγά –σιγά τότε δύσκολα την αντιλαμβάνεται κάποιος.
Μάλιστα η αλλαγή πραγματοποιείται χωρίς να αντιδράσει και να επαναστατήσει κανένας.
Φυσικά αυτό ως κανόνας έχει και την εξαίρεση του …π.χ. ο αστακός που εκ της φυσικής κατάστασής του δεν μπορεί να αντιδράσει ούτως και αλλιώς !!!!

Κική Χεριστανίδου
μη συμπεριλαμβανόμενη σε λίστες με τις εξαιρέσεις, αλλά ούσα ακόλουθος, των κανόνων  σε φάση μάλιστα μετά αλντέντε ….σχεδόν δηλαδή ψόφια, κάτι σαν τα θέματα που τα βγάζουμε – ανοίγουμε αρκετοί κάποιοι, ένα  πρωϊ, κάποιο  μεσημέρι , άγρια ξημερώματα
Έτσι για να νομίσουμε, πως είμαστε ένα κλάσμα, με κάτι μικρό σαν παρονομαστή αλλά ….
Αχ αυτές οι εξελίξεις και τελικά τα γεγονότα που τις ακολουθούν!!!
Αχ πόσο, δείχνουν δυστυχώς, πως δεν συμμερίζονται τα θέλω, των ειδώλων της φαντασίας του εαυτού μας στον καθρέπτη , που μας λέει αυτά που θέλουμε μόνο να πιστεύουμε πως μπορούμε και κατορθώνουμε .