αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 26-1-2018

Written by

«Για να επιβιώσεις πρέπει να πατήσεις πάνω σε κάποιον άλλο. Η τραγωδία είναι πως ο άλλος θα βρίσκεται ΠΑΝΤΑ σε χειρότερη θέση από `σένα.» Μπρεχτ
stand up comedy και τα μυαλά στα κάγκελα οέοοο

Κάθε ένας νομίζει πως είναι κάτι …και έτσι νομίζει πως μπορεί και να κάνει κάτι , άσχετα αν δεν το προσπαθεί
Άλλος νομίζει πως είναι επαναστάτης και έτσι νομίζει πως κάνει κάθε μέρα και από μια επανάσταση έστω και με λόγια έστω και με π@ρδές , έστω και με φωνές και απουσίες από πίτα κοπές , εορτές, παρελάσεις, πομπές , συναντήσεις υψηλές, αλλά  με συμμετοχές σε πορείες και διαμαρτυρίες για τις οποίες σήμερα ρίχνει ναααα με το συμπάθιο,  τόσες και δη ανεξίτηλες ωραίες υπογραφές ….
Άλλος νομίζει πως είναι αριστερός ωραίος μέχρι και μοιραίος !!
Άλλος νομίζει πως είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένος πνευματικά και έτσι πιστεύει πως δικαιούται επί παντός να λαλά βλπ Ζουράρις
Άλλος νομίζει πως μασάει μέχρι και σίδερα σαν άχυρα νάταν μαλακά ή χαρτιά γραμμένα στα αγγλικά βλπ Χρήστος και πάσης Ελλάδος εκ Δράμας ορμώμενος σταθερά και δεν χρειάζεται ούτε καν σόδα για μετά να τα χωνέψει κάπως καλύτερα παιδιά, γιατί πολύ απλά νομίζει, πως έχει για όλα δίκιο πάνω από όλα τελικά …
Πάνω από όλα τα μπινελίκια που εσκεμμένως η ίσως και εκ παραδρομής (λόγω του μεγάλου ύψους από το πουθενά που βρέθηκε έτσι στα ξαφνικά) αμολά και κεντρίζει το μέσο (και λέμε τώρα και κατώτερο;) κοινό αίσθημα γενικά, αλλά μήπως στοχεύει να κερδίσει και σε παιχνίδια εσωκομματικά ;
Όλοι άλλωστε δεν ξέφυγαν από εκείνο το ΄΄το χρήμα πολλοί εμίσησαν την δόξαν ουδείς
 Όμως η δόξα όπως και η δόξα  της ένδοξης πατρίδας μας που δεν έχει στην τσέπη μια, όχι η δική μας η Δόξα Δράμας, που έχει την τσέπη του Μπύρου ,  όπως τελικά σχεδόν όλα και αυτή η δημοκρατία ακόμη, έχει πολλές μορφές.  
Όπως διάβασα κάπου και σας το μεταφέρω, η δόξα για τη δόξα είναι η χειρότερη…. Χρήστο μας
Υπάρχει όμως και η άλλη μορφή, αυτή που έρχεται όταν καταφέρνεις να επηρεάσεις έστω και στο απειροελάχιστο τις ζωές των ανθρώπων (προς το καλύτερο, φυσικά). Όταν αποτελείς έμπνευση, όταν στο τέλος θα σε θυμούνται όχι για το πόσα λεφτά έβγαλες, όχι για τα  σπίτια και τα  αυτοκίνητα που είχες, για τυα ταξίδια που έκανες όσο μάζευες γνώσεις ως βουλευτής ,αλλά για κάτι που δημιούργησες και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο άλλαξε τη ζωή τους, προς το καλύτερο ….
Τώρα θα μου πείτε όπως η δόξα έτσι και το καλύτερο έχει και αυτό πολλές μορφές …

Άλλωστε τι λέει ο Μπρέχττττ;
«Για να επιβιώσεις πρέπει να πατήσεις πάνω σε κάποιον άλλο. Η τραγωδία είναι πως ο άλλος θα βρίσκεται ΠΑΝΤΑ σε χειρότερη θέση από σένα.»

Μια φορά και έναν καιρό
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 το κλίμα στη Γερμανία ήταν ζοφερό. Η παγκόσμια οικονομική ύφεση είχε χτυπήσει ιδιαίτερα σκληρά τη χώρα και εκατομμύρια άτομα ήταν άνεργα. Έχοντας ακόμα πρόσφατη στη συνείδησή τους την ατιμωτική ήττα της Γερμανίας δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί δεν είχαν πλέον εμπιστοσύνη στην αδύναμη κυβέρνησή τους, που ήταν γνωστή ως η Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Οι συνθήκες αυτές ευνόησαν την άνοδο ενός νέου ηγέτη, του Αδόλφου Χίτλερ, και του κόμματός του.
 Ο Χίτλερ ήταν ένας δεινός και χαρισματικός ρήτορας, που προσέλκυε μεγάλο τμήμα της γερμανικής κοινωνίας το οποίο επιθυμούσε διακαώς μια αλλαγή. Υποσχέθηκε στους απογοητευμένους μια καλύτερη ζωή και μια νέα, ένδοξη Γερμανία. Οι Ναζί απευθύνθηκαν ιδίως στους ανέργους, τους νέους και τα μέλη των κατώτερων και μεσαίων τάξεων (ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων, υπάλληλοι, τεχνίτες και αγρότες).
Η άνοδος του κόμματος μέχρι την κατάκτηση της εξουσίας ήταν ταχύτατη. Πριν ενσκήψει η οικονομική ύφεση, οι Ναζί ήταν ουσιαστικά άγνωστοι. Στις εκλογές του 1924 εξασφάλισαν μόλις το 3% των ψήφων για το Ράιχσταγκ (το γερμανικό κοινοβούλιο). Στις εκλογές του 1932 οι Ναζί κέρδισαν των 33% των ψήφων, περισσότερες από κάθε άλλο κόμμα. Τον Ιανουάριο του 1933 ο Χίτλερ διορίστηκε καγκελάριος, επικεφαλής δηλαδή της γερμανικής κυβέρνησης, και πολλοί Γερμανοί πίστεψαν ότι είχαν βρει ένα σωτήρα για το έθνος τους….


Χρήστο κράτα κάτι και για σένα ….οι καιροί είναι δύσκολοι και τα βαφτιστήρια περισσεύουν …
Μην συνεχίζεις ακάθεκτος να το παίζεις τόσο νονός όχι της νύχτας αλλά δικός μου δικός του  δικός μας δικός τους κλπ  δίνοντας μας και συνοδευτικά ..πχ ναζί .
Χρήστο, πολλά θα χρειαστείς για τα βαφτιστήρια εν όψει Πάσχα ..μια λαμπάδα ένα ζευγάρι παπούτσια πάει η βουλευτική αποζημίωση μηνών, πολλών μηνών
Γιατί πολλά ήτανε τα δίποδα στο συλλαλητήριο στην Σαλονίκη από όσο είπανε παρατηρητές ….

Χρήμα η δόξα ;
Πάλι σε δίλλημα με έριξα …
Χωρίς ποιο από τα δύο δεν μπορώ να ζήσω;
Μέχρι στιγμής προσπαθώ η καψερή να μου καθίσει έστω και ένα μπας και έχω κάποιο σημείο σύγκρισης δηλαδή …όταν μου καθίσει κάποια στιγμή το άλλο, που με αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι !!!
 
Κική Χεριστανίδου σε μαϊμού στερητική φάση
Α-νοησία ,Α-νεργία ,Α-φαγία , Α-φραγκία , Α-κινησία , Α-πραγία κλπ και έτσι μπορεί και δήθεν
Α-προσανατόλιστη… Α-χάριστη, Α-σύδωτη , Α-νειλικρινής, Α-ναξιοπρεπής, Α-μυαλη , Α-νάγωγη Α-γενής, Α- κίνητη αλλά και Α-κούνητη με Α- γύριστη κεφαλή μπορεί ….
 όπως και οι κατά φαντασίαν  Α-νυποχώρητοι και  Α-μετακίνητοι, ότι άλλωστε δηλώνουν οι  αρκετοί σωτήρες, κατά τα λεγόμενα τους, επίδοξοι αυτοί, που σαν Λερναίας Ύδρας κεφάλια φυτρώνουν κάθε στιγμή και την δόξαν μαζί με το χρήμα γεύονται, σε μια έστω χρόνου μικρή ροή και για μια έστω απειροελάχιστη χρόνου στάση, που το όνομά τους θα φανεί .
Εδώ είναι μάθαμε να λέμε ,πως είναι Ελλάδα και μάθαμε να λέμε, πως μπορεί ο καθένας να δηλώνει πως είναι, ότι νομίζει πως είναι!!!
Έτσι !
Άλλη κάνει stand up comedy νομίζοντας πως προκαλεί γέλιο και πως είναι πάνω από όλα έχοντας το θράσος της δηθενιάς για όλα και άλλοι, κάνουν τις πάπιες νομίζοντας πως είναι υπεράνω όλων, όσων κάνουν πως τα πιάνουν όλα μεν, αλλά δεν ασχολούνται με όλα αυτά τα ευτελή δε .
Αφ υψηλού δηλαδή , περπατούν στο δάσος σαν να μην τρέχει τίποτα, που να τους αφορά π.χ.!
Δεν με Νοιάζει Τίποτα, αφού τίποτα δεν με αφορά,(καμία σχέση με εκείνα τα Τίποτα του Καζαντζάκη ) για αυτό την έστησε εδώ για τα καλά η μια και όχι προσωρινά πρώτη φορά , όπου γυρίζει τα πράγματα κατά το πώς τα βλέπει κάθε φορά και μεις χαιρόμαστε που μας λένε, πως όλα γίνονται με ευλάβεια ιδιαίτερα προσεκτικά, για το δικό μας φυσικά καλό μοναχά …
Όταν το ανταμώσω δεν θα διστάσω ειλικρινά να το παραδεχθώ Πότε όμως θα συμβεί αυτό , δεν είμαι και σε θέση …πρώτη, για να μπορώ να το πω !!!