αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 15-11-2017

Written by

Πόσο να γελάσουμε πια ;
«Ο καλύτερος τρόπος να βασανίζεις τους εχθρούς σου είναι να έχεις πάντα καλή διάθεση» …..έγραφε τότε ο Διογένης και μετά μου λέτε πως ο Τσίπρας, μόνο εμπειρία καταλήψεων είχε .
Αμ μπρις σας λέω εγώ…
Τους ΄΄έφαγε΄΄ τους αρχαίους με το κουτάλι και φυσικά τώρα, τρώει όλους εμάς με την μαλαγανιά ως  επιδόρπιο
Κοινωνικό μέρισμα σου λέει και όλων τα σάλια τρέχουν από όλο το σρλουπ γλείψιμο ….εκεί σε ένα χωριό της Περιφέρειας μας.
Μόνο οι ανάπηροι δεν περπάτησαν αλλά,  περπάτησε ο ταπεινός σε αυτούς …
Κατόρθωσε και  να μας χορτάσει μοιράζοντας ψίχουλα
Θαύμα – θαύμα αναφωνήσαμε και με βάγια τον υποδεχθήκαμε !!!
Ε μην μου πείτε πως δεν ανακουφιστήκαμε όσοι ακόμη δηλώνουμε με δυο ανήλικα εισόδημα 6 χιλιάρικα ευρώ, που θα πάρουμε οσονούπω άλλα περίπου χίλια και μάλιστα αφορολόγητα !!!@
Κάντε πράξεις να σας δω !!!Έξι χιλιάρικα ευρώ είπαμε δια δώδεκα μήνες πόσο είπαμε;
Ολόκληρα πέντε εκατοστάρικα τον μήνα και βάλτε και το χιλιάρικο αχ όχι στον μήνα αλλά στον χρόνο άρα δια δώδεκα 83.33333333ευρώ έχουμε λίμνη από ευρουδάκια, θα πνιγούμε στο χρήμα με τόσα μετά την τελεία τριάρια, όπως πνιγήκαμε στο σάλιο εδώ σε ένα χωριό της Περιφέρειας μας που την περπάτησε μόλις χθες ο Αλέξης μας
Έχουμε δηλαδή δύο ενήλικες αναπαραγωγικής ηλικίας και δύο ανήλικοι την ευκαιρία να διαχειριστούμε ναι ολόκληρα 583.33333333333333333333333333 ευρώ .
Δεν αντέχω τόση κούραση .
Καλά που είναι και χειμώνας και άμεσα, θα δώσουμε το οικογενειακό αυτό πλεόνασμα, στα μέσα θέρμανσης οπότε όχι τίποτα,  γλυτώνουμε την κούραση να σκεφτόμαστε που να τα πρωτο-ξοδέψουμε.
Γιατί ομολογώ πως ξέχασα και να σκέφτομαι, αφού όλα τα έχω σε προσφορά από την πολιτεία μου, την ευνομούμενη….
Μέχρι και δουλειά δεν έχω να κάνω βρεεεεε….. τόσο καλά και κάααθομαι   

Πέρασε η μόδα του κόκκινου
Κόκκινες γραμμές , κόκκινα δάνεια κόκκινο γενικώς και ειδικώς ουφ ευτυχώς γιατί δεν μου πήγαινε κιόλας ΑΦΟΥ.

Καλέ τι χρονιά έχουμε;
Ένας λέει ήταν σε κώμα δεκαπέντε χρόνια και τώρα που ξύπνησε νόμισε πως είναι σε τρελοκομείο …
Φανταστείτε, τι θα πάθουμε εμείς ,που ελπίζουν οι θεράποντες των οικονομικών υπουργοί μας  πως θα βγούμε μετά το ΄60….
Πολύ αισιόδοξη με βλέπω όχι για το που θα βγούμε, αλλά σε σχέση με το αν… θα ζούμε!
Αλλά μπορεί κιόλας , γιατί με την τόσο χορτοφαγική διατροφή σανό πρωϊ, μεσημέρι,  βράδυ και τόσο εξ ανάγκης μηρυκασμό να χωνέψουμε δηλαδή, όλα να τα περιμένει κάποιος από τον εαυτό του.
 Εδώ, οι δικοί μας πρώτη φορά αριστερά έκαναν στροφή στα δεξιά στο ψήφισμα της Ε.Ε. για τον Μαδούρο, εμείς δεν θα μπορέσουμε να  πιάσουμε τα 130;

Τέτοιες ημέρες το 2013 γράφαμε ….   τι είχε πει πιο παλιά, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.
"Μια χώρα που αυτοφορολογείται με στόχο την ανάπτυξη, είναι σαν ένας άνθρωπος μέσα σε έναν κουβά ο οποίος προσπαθεί να ανυψωθεί μαζί με τον κουβά τραβώντας το χερούλι."
Άντε καλέ τι λέτε ;
Εμείς εδώ στην Ελλάδα αλλιώς το έχουμε δει και έτσι επιμένουμε με τα παρακάτω.
Τα οποία βαπτίσαμε μεταρρυθμίσεις και όχι σκληρές φορομπηχτικές πολιτικές και πάμε για αλλού …. ,  αντ΄ αλλού.  
Φυσικά πλέον εκτός του Ουϊλσον που θα έλεγε και  ο Αλέξης μας, σαν να παίζανε από μικροί σφαλιάρες, όπως λέει για την Άγγελα, τώρα  στα τέλει του 2017 μπορούμε να  ανατρέξουμε σε παλαιότερα έτη και να θυμηθούμε τι ακριβώς έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα , για κάτι μερίσματα, αφού πλέον μπορούμε να τα έχουμε ως αποφθέγματα και να πλοηγηθούμε με την βοήθεια τους ,στο παρόν, στο μέλλον, αλλά και στο παρελθόν.
Γιατί, πολλές φορές για να πάμε μπροστά, πάμε και πίσω αλλά μόνο μάλλον ….για να πάρουμε φόρα!!!

Έλεγε λοιπόν τότε ο Αλέξης
«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες».

«Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού. Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες. Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας και διερωτόταν: «Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει – την αξιοπρέπειά τους;».

«Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων», ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσε τότε...

Αυτά το 2014 .
Τώρα βρε ζαγάρια,  έχουμε παραμονές του 2018 και η ανάπτυξη, εκεί σαν στο βάθος του τούνελ μοιάζει να βρίσκεται …
Το μόνο πρόβλημα μας νομίζω είναι, στο πόσο βάθος είναι η άκρη του τούνελ .
Πάντως τα σκυλιά ας συνεχίσουν να γαυγίζουν, λέει ο Πολάκης το καραβάνι ούτε καν κώλωσε, συνεχίζει απτόητο τον δρόμο του και αφήνει  τα σκυλιά να κάνουν αυτό που ξέρουν .
Να γαυγίζουν .
Όμως το δικό μας σκυλί εκτός από το να γαυγίζει, όταν μια στις τόσες θυμάται πως είναι σκυλί, όλες τις άλλες φορές μας γλύφει ασταμάτητα .

Από τα χείλη του κρεμόμαστε …
Όλοι τότε ακούσαμε τον Αλέξη να το λέει ΄΄τα σκυλιά γαυγίζουν αλλά το καραβάνι συνεχίζει τον δρόμο του ΄΄ που το θυμηθήκαμε πάλι  και κρεμαστήκαμε να βρούμε, από πού το δανείστηκε
Και το βρήκαμε, χαμένο και σκεπασμένο από την άμμο της ερήμου …. (φιλολογική απόδοση )
Μια φορά λοιπόν και έναν καιρό τις ερήμους διέσχιζαν καραβάνια που περνούσαν ανοιχτά των μικρών χωριών που ήταν στη διαδρομή τους χωρίς καν να έχουν σκοπό να σταματήσουν σε αυτά .
Τότε τα σκυλιά των χωρικών νοιώθοντας την παρουσία τους από μακριά έστελναν το μήνυμα στα αφεντικά τους και δεν σταμάταγαν το γαύγισμα μέχρι αυτά να απομακρυνθούν από το χωριό …..
Τόχε πει και ο μέγας συλλέκτης πανεπιστημιακών πτυχίων (η μαμά του, δεν τάχει σαν τα πτυχία των δικών μας παιδιών ταπετσαρία) και νυν υπουργός κ. Κοτζιάς, αλλά δεν είχε γίνει τότε, αρχές του ΄15 ο κακός χαμός, όπως  όμως και τώρα, που τα χείλη του ίδιου πάλι, κάτι είπαν σε χορωδιακή απόδοση Ε.Ε. για τον σύντροφο Μαδούρο… όταν την   Δευτέρα στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενέκριναν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Καράκας, συμπεριλαμβανομένου ενός εμπάργκο όπλων, εκφράζοντας την "ανησυχία" τους για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και διαμηνύοντας ότι δεν σκοπεύουν να αναγνωρίσουν τη Συντακτική Συνέλευση.
Θα μου πείτε που να ακούσουμε τι είπαν οι Βρυξέλλες και μαζί και ο Κοτζιάς , όταν την ίδια στιγμή ακούγαμε στην διαπασών τι μας έδινε ο Αλέξης  , που δεν ΄΄πετάει΄΄ ότι κι ότι.
Αυτό που λέει, το καταλαβαίνουν πολλοί  μιας και ο στόχος του, δεν είναι η αλλαγή των ντόπιων αλλά του κόσμου ολάκερου .
Πρωθυπουργός της χώρας , που έχει όλες τις εθνότητες όχι όμως, κατά το, των αρχαίων προγόνων σε σχέση με την παιδεία, αλλά αντιστρόφως
Υιοθετούμε όλες τις παιδείες πλην της δικής μας …
Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να μιλά και να γίνεται κατανοητός από τους πιο πολλούς, στην χώρα των ανοιχτών συνόρων και των ακόμη πιο ανοιχτών μυαλών…
Παρεμπιπτόντως φυσάει και πολύ οπότε ….  με τέτοιο χαμηλό βαρομετρικό… και ωωωωχ , άντε πάλι ,χάθηκα στον κυκεώνα των ασυνάρτητων σκέψεων, συνειρμών, στοχασμών ρήσεων άλλων, μεγάλων και τρανών και όχι τίποτα ,έτσι χάνομαι και στις συνταγές και από μηλόπιτα ξεκινώ και σε  χυλόπιτα καταλήγω και θέλω δεν θέλω την καταναλώνω και ούτε κιχ …..

Πάντως κάτι για σκυλιά τόχε πει και ο Διογένης ο αρχαίος μας
Εκείνος καλέ , ο Διογένης ο επικαλούμενος και «Κυνικός», σαν λίγο όμως αλλιώς !!!
Ο Διογένης λοιπόν  ο Σινωπεύς, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, μέσα από την  κυνική φιλοσοφία (λέγεται έτσι γιατί είχε ως έμβλημά τον “κύνα” ,σκύλος στα αρχαία ελληνικά), δήλωνε πως “εμείς διαφέρουμε από τους άλλους σκύλους διότι εμείς δεν δαγκάνουμε τους εχθρούς αλλά τους φίλους, για να τους διορθώσουμε”.
Φυσικά ο πρωθυπουργός μας μάλλον, αυτό, που εννοεί στην ανάλυση της η αράβικη εκδοχή εννοεί ,αλλά εμείς, μιας και ακόμη πιστεύουμε πως κρατάει –κρατεί , η σκούφια μας και από τους αρχαίους έλληνες, είπαμε να βάλουμε και τον Διογένη, στο κάδρο .
Όχι για τίποτα άλλο, αλλά μπας και, ΄΄δαγκώσουμε΄΄ κομμάτι, κάποιοι κάτι, ή και κάποιους , από τα κομμάτια μας και έτσι τελικά, το καραβάνι της ανάπτυξης κάνει στάση στην χώρα, το δικό μας  ΄΄χωριό ΄΄
Γιατί ναι μεν οι γραμμές είναι χαραγμένες ,αλλά ενίοτε γίνονται και παρακάμψεις

Άσχετη σφήνα
Παράδειγμα πάντα όμως προς αποφυγήν, η σε διαρκή εκκρεμότητα, παράκαμψη της Εγνατίας για Δράμα μεριά …
Πόνος και οδύνη, μαζί με τις αποσκευές μας, στα πήγαινε και στα έλα μας… και ακόμη έναν χειμώνα !!!
Τι είναι ωρέ ένας ακόμη χειμώνας( έστω και αν είναι σε διάρκεια σαν της Σιβηρίας) σε καρόδρομο, για εμάς τους δραμινούς , όταν εκεί στην Σαλονίκη όχι ξημερώματα που λέει το άσμα, εάν και όταν φτάνουμε,  θα κόβουμε βόλτες στο πιο σύγχρονο μετρό ever!!!

Ονειρούπολη Δράμας ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί !
Είδατε πως περνάει ο καιρός ….
πότε την ξηλώναμε να που την ξαναστήνουμε!!
Αυτό από μόνο του μπορεί να ληφθεί ως παράδειγμα πως άδικα γκρινιάζουμε πως ζούμε σε στασιμότητα ….σαν να τα πάντα να μην αλλάζουν τριγύρω και να μένουν τα ίδια …
Άλλο Ονειρούπολη του 2016 και άλλο Ονειρούπολη του 2017 σαν τον άλλο Αλέξη του 2014 και τον άλλο  Αλέξη του  2017

Σε ποιόν πάει πιο πολύ;
Πού είσαι νιότη που' λεγες πως θα γινόμουν άλλος;
Κική Χεριστανίδου
σε θεραπευτική αγωγή ξηλώματος και ξανά πλεξίματος (από την Ονειρούπολη το κόλλησα;) ως χαλαρωτικού  μέσου επίτευξης αυτοσυγκράτησης, εν μέσω περίεργων καιρικών φαινομένων , προκειμένου αλαλάζοντας να υποδεχθώ, τα λογιστικά πλεονάσματα ως υπαρκτά αγαθά …