αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 25-10-2017

Written by

Ο χρόνος που χάσατε κάνοντας κάτι που σας αρέσει δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένος χρόνος…. διάβασα κάπου και έτσι, απαλλάχθηκα από το βάρος των τύψεων και ενοχών μου, για το χρόνο που έχασα, κάνοντας αυτό που με βόλευε, να πιστεύω, δηλαδή  άρα  και για αυτό μου άρεσε, πως αγαθά χωρίς  κόποις, μια χαρά κτώνται αφού εκ του ουρανού πίπτουνΑρκεί  μόνο να πηγαίνω πλατεία , να κάνω πως ακούω ομιλία , να χειροκροτώ με τους πολλούς και έτσι να μην χρωστώ καν της Μιχαλούς !!!
Πιστεύοντας δηλαδή, τα λόγια όλων αυτών ,που έκαναν με την σειρά τους και στηριζόμενοι σε εμένα, και πολλούς σαν εμένα  αυτό που τους άρεσε ….
Τι και αν είχα σε σκονάκι και το απόφθεγμα ΄΄ Να αποφεύγεις κάτι ευχάριστο, που αργότερα προξενεί λύπη΄΄
Μίλαγαν, μιλάνε και θα μιλάνε… πιο εύκολο από το να πράττουνε.  Και πιασάρικο και περνάει !!!
 Και έτσι απαλλαγμένος/η  από περιττά,(, έλεγχο, τύψεις , ενοχές, διαδικασία αλλαγής σκέψης κλπ) περιπατώ εις το δάσος …..
σαν να ο λύκος να μην είναι εδώ !!!

Από το καθισιό το πολύ εκτός από χονδρή κινδυνεύω  να γίνω και σοφή με αλλονόνε  κόπο και σκέψη περισσή… τρομάρα μου!!
Κάπου λοιπόν πάλι διάβασα και έναν άλλο, που έλεγε για τις λίγες καραμέλες που του έμειναν στο σακούλι του και πως σκεφτόταν, πως θα τις ξόδευε με ιδιαίτερη προσοχή …και ως εν δυνάμει σοφή έκανα και την ανάλογη σκέψη στην στιγμή.
Πως στο δικό μας σακούλι , τα λόγια τελειωμό δεν έχουν και εμείς σταματημό να τα ηχογραφούμε ….  
Οπότε, που στιγμή για να εκτιμήσουμε το νόημα τους;
Όπως ακριβώς συμβαίνει στις εκδρομές μας που τις βιντεοσκοπούμε και δεν τις ζούμε, την στιγμή που τις ζούμε επενδύοντας στο αύριο που δεν θα τις δούμε!!!
Οπότε και που στάση, για να μας περιμένουν….. και να τους στήσουμε εμείς !!!

Από τα Γιάννενα….
Όχι πια με δυο παπούτσια πάνινα καρντάσια αλλά και με τσαρούχια μας ε-βλέπω, αφού  την Άρτα και τα Γιάννενα πάλι μας έταξε ο πολυταξιδεμένος και ακόμη στα σύννεφα αραγμένος
Αχ αυτό το jet lag, λέτε να γεννάει τα λεφτά, αφού μετά από τον γύρο του κόσμου ο  Αλέξης, «μοίρασε» χρήμα σε κλάδους όπως οι αγρότες και οι αλιείς, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του πέτυχε «εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν» και ότι «τόλμησε να κάνει μεταρρυθμίσεις», ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και σε ΜΜΕ κατηγορώντας τους, ότι καθημερινά βομβαρδίζουν με «απελπισμένα» fake news επειδή είναι «σε πανικό».
Αχ Αλέξη μας, γυρνώντας ανά τον κόσμο και γυρνώντας στον δικό μας κόσμο, μάλλον χρειάζεσαι κάποιον ελάχιστο χρόνο προσαρμογής, αφού και πάλι  έχεις χάσει το σημείο επαφής με τη χώρα και την πραγματικότητα.
Ξέρουμε πως οι νηστικοί καρβέλια ονειρεύονται, αλλά ξέρουμε και πως μπροστά μας είναι και το ‘18 και το ‘19 μέχρι και το ‘22 , που έρχονται σαν Αντί Άγιοι Βασίληδες φέρνοντας καινούργιες φορομπηχτηκές.

Άσχετο
Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι.
Αλλά …ποιος ασχολείται με το τι ακούει, αφού ποτέ, δεν πήρε σοβαρά τι του είπαν, γιατί απλά δεν προσπάθησε, ούτε καν,  να τα καταλάβει !!!

ΔΕΝ ισχύει , δεν ισχύει , δεν ισχύει …
είπε ο Τσακαλώτος!!!

Όλοι είναι καθαροί και τίμιοι,
όμως μάλλον όσο δεν τους έχει δοθεί η εύκαιρα διαχείρισης δημόσιου χρήματος. …
Μετά νάσου σκάει σε πράξη, το προφητικό του Πατροκοσμά:   "Θα σας βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα" και "θα σας πάρουν ακόμα και τις στάχτες"…  
Μια μοδάτη σύγχρονη ανάρτηση μαζί με άλλες, που αφορούν μεταφρασμένα ή όχι, με κάποιες διορθώσεις, επιδιορθώσεις, προσθέσεις αφαιρέσεις κλπ, σε αυτά που μας συμβαίνουν και θα μας συμβούν, και ειπώθηκαν χρόνια λίγα η πολλά πριν, δεν έχει σημασία πόσα …
Αλλά μην ξεχνάμε και το άλλο το προφητικό της διαφήμισης ΄΄Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι.΄΄ , που έχει γίνει μοτό της Φαγούρας τελευταία .
Τότε το γελάγαμε, τώρα το ακούμε να έρχεται και ……σε λίγο θα το ζήσουμε και από όσα υποψιάζομαι η μετάφρασή του, καμία σχέση έστω και με το μπέρδεμα εν τη ρύμη  του λόγου του πρωθυπουργού μας, ΄΄ φάγαμε την καμήλα (τον γάιδαρο στα μέρη μας )και μας έμεινε η ουρά …
Απλά και συνετά άφησε την κότα κάτω αργά (και απαλά ,μην σου τινάξω τα μυαλά  αυτό από το μυαλό μου το έβγαλα )

Καιρών γυρίσματα
Αλλού επιστρατεύονται εκχιονιστικά μηχανήματα, το  άκουσα πρωί– πρωί  και αλλού επιστρατεύονται θεατρικά σχήματα…
Αυτό αν και  το διαπίστωσα εδώ και χρόνια, το βρήκα άκρως φυσιολογικό, αφού στην  χώρα, που γέννησε και το θέατρο, ζω !!
Περάστε κόσμε στις παραστάσεις και του νυν περιοδεύοντος τσίρκου !!!
Πιερότοι, κλόουν, γητευτές φιδιών, χάπατων , απλοϊκών, έξυπνων φανατικών,  ακροβάτες ειδικών αποστολών, μας καλούν με φωνές, στην μικροφωνική διαπασών!!

Αφού…
κάτι χρόνια πριν, δυο και κάτι τις νομίζω τέτοιον καιρό οι τότε αναλυτές-  ποιητές - διαμορφωτές κοινής γνώμης , μας έλεγαν: ...έχετε δύο δρόμους: ή με Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ και αργό θάνατο ή με ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικό θάνατο...!!!
Κάποιοι μάλιστα, μας κατέθεταν την δική τους επιλογή λέγοντας πως επέλεγαν αυτό, που κατά την άποψή τους επέλεγαν και οι περισσότεροι όπως π.χ. ΄΄ εγώ προσωπικά δε νομίζω, πλέον, πως υπάρχουν πολλοί που να συνεχίζουν να θέλουν τον αργό θάνατο (άσε που με τον ΣΥΡΙΖΑ έχεις και μια ελπίδα).
Φέτος τέτοιον καιρό … όντως πολλοί, έχουμε ακόμη αυτήν την μια ελπίδα , πως δεν θα μας κόψουν, την σύνταξη και άλλο, του παππού …
Το ακούσαμε πάλι και θα το ξανακούσουμε από τα χείλη (χθες ίσως με τόσα που λέει )του πρωθυπουργού από τα Γιάννενα ΑΦΟΥ !!!!
Δεν θα μας κόψουν λοιπόν την σύνταξη και άλλο… του παππού, (εμείς δεν θα την πάρουμε ζαμέ που λένε και οι γάλλοι)
νομίζω πως εννοούσε μεταξύ άλλων που είπε ο κ. Τσίπρας ή ο Τσακαλώτος (σε πανικό είμαι, δεν είμαι, θα σας γελάσω)και με καθησύχασε και με ότι ακολούθησε αυτή την υπόσχεση ΄΄… και αν το κάνουμε, θα το κάνουμε όχι όπως οι άλλοι ΄΄
Εδώ η ανακούφιση ξεχείλισε…
Με ταχύτητα φωτός,  σαν αίλουρος (ώριμος στα χρόνια αλλά αίλουρος, το χούϊ της δήθεν εικόνας μας δεν χάνεται) άνοιξα το παράθυρο και πέταξα από τον τέταρτο (όροφο) στον κάδο της γωνίας (όλως περιέργως αντίθετα από την σακούλα των σκουπιδιών, τον πέτυχα) όλα τα αντικαταθλιπτικά ληγμένα η όχι, βαμβάκια , γάζες κλπ …
Σας προτείνω να κάμετε αν δεν το κάματε ως τα τώρα το ίδιο!!!
Μπας και δούμε αυτό που δεν βλέπουμε ως τα τώρα ,που τα παίρνουμε με τις χούφτες .
Ο Τσίπρας, σίγουρα θα πιστέψει,  πως ισοπέδωσε τις φαρμακευτικές του κεφαλαίου και εμείς ίσως, πιστέψουμε στον εαυτό μας !!!

Προοπτική
Τον Αύγουστο που θα βγούμε από το μνημόνιο άκουσα τον Κατρούγκαλο και …
Τι ;
Πότε;
Τον Αύγουστο είπαμεεεε !!

H ζωή είναι ζωή,
είναι όμορφη αν την κάνεις εσύ όμορφη διάβασα κάπου …..που με πρότεινε και τα πιο κάτω …
Η ζωή έχει:
Χαρά… δέξου τη
Γέλιο… ξεκαρδίσου
Αρμονία… συντονίσου
Ηρεμία… απόλαυσέ τη
Μουσική… άκουσέ τη
Ελευθερία… αναζήτησέ τη
Δύναμη… νιώσε τη
Αφθονία… ζήτησέ τη
Πόνο… άντεξέ τον
Θλίψη… ξεπέρασέ τη
Σημάδια… ακολούθησέ τα
Φιλία… δώσε τη
Ομορφιά… ύμνησέ τη
Ευτυχία… νιώσε τη
Παρελθόν… ξέχασέ το
Θαύματα… περίμενέ τα!!!
Σε αυτό  το τελευταίο τώρα κόλλησα , επίκαιρο όσο ποτέ ενώ έχει και συνέχεια, ώστε νάχει π@@η μου και κερασάκι η τούρτα της ζωής μας.

Αναπλαισίωση και όποιος κατάλαβε ….ας μας το εξηγήσει και εμάς.
Εγώ πάντως ως τα τώρα, ήξερα το …αναπαλαίωση και μάλλον όχι μόνο στην θεωρεία αλλά και στην πράξη αφού, στις όσες εκλογικές αναμετρήσεις πήρα μέρος, ως κόκκος άμμου της μάζας των ψηφοφόρων, άλλαζα την καθημερινότητα μου, με τα ίδια πρόσωπα στην σκακιέρα.
Και τότε , μου περίσσευαν οι μέρες του μήνα και τώρα πάλι, μετράω, πόσες μέρες του, δεν έχω μια στην τσέπη.
Το μενού έχει, από υποσχέσεις και γλαρόσουπα  τότε , υποσχέσεις και νερόσουπα σήμερα, που μου χτυπάει στον ουρανίσκο κομμάτι πιο εύγευστη αφού, οι γλάροι όλο και κάποιου σκουπιδιού μυρωδιά έβγαζαν όταν βραζόταν, ενώ τώρα τι να μυρίσει το νερό, κυρία μας Κουντουρά, που μας γλυτώσατε από αυτό το κακό της κατανάλωσης γλαρόσουπας.
Ο Θεός  το νερό να μην μας κόψει και σε εσάς και άλλες ψήφους… μην σας δώσει ;

Μια φορά και έναν καιρό…
Ωχ πάλι παραμύθι ….(σλαπ… ηχητικό χαστουκιού απέναντι στην διαμαρτυρία,) παραλείπουμε το σκάσε και… απτόητοι συνεχίζουμε…  
χρόνια πριν, στην σκοτεινή αίθουσα του μοναδικού κινηματογράφου της πόλης μας, σε μια σκηνή της ταινίας ΄΄Τιτανικός ΄΄  το ζευγάρι των πρωταγωνιστών στην πλώρη του πλοίου, αγκάλιαζε αισιόδοξα το μέλλον, αντίθετα στα ρεύματα και στους ανέμους !!!
Στο τέλος….  ο νέος άνδρας έδωσε την θέση του στην σωστική λέμβο  για  να σωθεί η νέα κοπέλα!!!
Το δάκρυ κύλησε αλλά τα φώτα ακόμη δεν είχαν ανάψει και πρόλαβα και το σκούπισα …..
Στην πορεία για το μέλλον αυτής της πατρίδας, θα δώσει κάποια στιγμή ένας σωτήρας την θέση του για να σωθεί ο λαός …;

Ακούω και ξεχνάω /Βλέπω και θυμάμαι/ Κάνω και καταλαβαίνω.!!! Κομφούκιος, ο φιλόσοφος διανοητής
΄΄Δεν μασάω ΄΄ Αλέξης , ο Πρωθυπουργός μας  
΄΄Καλά τα πάω ΄΄ Χριστόδουλος,  ο Δήμαρχός μας
΄΄Που πάω, δεν ξέρω που πατάω , στα σύννεφα σαν να συνέχεια πετάω και πάνω από όλα μονίμως μιζεριάζω ΄΄Κική ή ΄΄Φαγούρα΄΄, ή μουρμούρα, ή κλαψούρα, ή χασούρα, ή βαβούρα, ή απλά …χαζοχαρουμενούλα !!!

Άντε πάλι ...
Ο  Θωμάς δεν έβγαλε ανακοίνωση για τον δρόμο της Αμφίπολης, εγώ τώρα ,πως έκανα συνειρμούς  και κάνω αναφορά στης Αμφίπολης, στον ξεχασμένο Λόφο Καστά δεν καταλαβαίνω.
Ο οποίος Λόφος ,περιέργως εξεχάσθη, αν και διατρέχει κινδύνους και αυτός …
Προσοχή !! Κίνδυνος  στην Οικονομία, ήρθαν πάλι οι θεσμοί και στην καθομιλουμένη τροϊκανοί
Προσοχή!! Κίνδυνος το Προσφυγικό, με τον Μουζάλα υποψήφιο στον Ευρωπαϊκό Θεσμό και τον Τσαβούσογλου στο διαπραγματευτικό με τρόπο απειλητικό ….σε σχέση με το μεταναστευτικό στην συνάντηση με τον δικό μας υπουργό .
Προσοχή!!! Κίνδυνος στην Υγεία , Παιδεία , Περιβάλλον …και ο Πολάκης σε ρόλο αντιαρματικού να βάλει κατά άλλων!!
Προσοχή ωχ έρχεται πάλι η δική μας δόση στην εφορία, αλλά και κακοκαιρία και «το μνημείο δεν τη βγάζει άλλο χειμώνα χωρίς μέτρα», είχε πει χρόνια πριν η τότε γενική διευθύντρια αναστήλωσης…. αν δεν επιληφθεί δεόντως εκείνη, η ειδική δική τους εφορεία.

Τρέξε- τρέξε μικρούλη , γίνε άνδρας μικρούλη …
Καραμανλής … στο γήπεδο …
Γιώργος ….καλά όλα τα λεφτά για το στυλ …
Αλέξης… λίγο σαν εμένα στον Υπερ-μαραθώνιο Παρανεστίου, ως δρομέας Στο Νιου- Γιόρκ -Σίτυ και τώρα, μας μιμείται και ο Σαρκοζί, μπροστά από το Σύνταγμα !
Δεν του είπανε πως η μίμηση, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την εικόνα του;
Άκου κει ο πρώην, των Γάλλων  να θέλει να μοιάσει με τον δικό μας νυν, που είχε και να χωνέψει και ολόκληρο Τράμπ… εδώ που τα λέμε!!
Ψέκασε, σκούπισε και μετά, αφού τελείωσε με ολόκληρο Πρόεδρο, απλά, θέλησε να ασχοληθεί και λίγο με τον εαυτό του, ώστε να τελειώσει και εμάς ….
Πάλι βιαστήκατε και εννοήσατε λάθος, τι υπονοούσα……
Να μας τελειώσει,  από την μιζέρια μας καλέ!!!

H ζωή είναι ζωή και κάποια στιγμή όσα και από τα παραπάνω κάνουμε,  μας τελειώνει .. ο χρόνος .
Έτσι και η Φαγούρα, είναι Φαγούρα και τελειώνει και αυτηνής ο χώρος ….

Κική Χεριστανίδου  σε διαδικασία κατανόησης  ….
Αναπλαισίωση!!