αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 18-10-2017

Written by

Αργούν ακόμη  τα πρωτοβρόχια …αλλά η ομπρέλα και δη ανοικτή απαραίτητο πλέον αξεσουάρ μαζί με οδοντόκρεμα λεύκανσης οδόντων για μερικούς !!!
Ονόματα δεν λέμε… συνειρμούς δημιουργούμε!!!
 
Ως γνωστόν, η αγάπη απ' το μίσος... Μια δρασκελιά δρόμος!
Αλλά και Ελλάδα Ουάσινγκτον  ;
με ολόκληρο Ατλαντικό ;
Τι σου κάνει η ανάγκη ρε παιδί μου.
Να κάνεις κάτι δρασκελιές σαν εκείνες του ψύλλου … που είναι 200 φορές μεγαλύτερες από το μήκος του σώματός τους,.

Τσίπρας – Μπαζιάνα  0-1
Μονά  -ζυγά … τα πήρε ο Τραμπ από τον Αλέξη και χωρίς καν, την Μελάνια από δίπλα του,  που το έβαλε στα πόδια μετά  την αλλαγή της Περιστέρας σε Μπέτυ !!
Η κα Μπαζιάνα έτρεψε σε άτακτον φυγή, την πρώτη κυρία των ΗΠΑ,  αν και μόλις προσφάτως ενέδωσε στον αστικό πειρασμό...
 Σε αντίθεση με τον σύντροφό της, ο οποίος ακολούθησε την τακτική της στήλης μας ή καλύτερα την προτροπή ΄΄  πάρτο αλλιώς΄΄  και  το πήρε αλλιώς …και όλα καλά κύλησαν ;
όμως και αυτός, κάτι έθεσε σε άτακτον έστω κουκούλωμα.
Το σύνθημα αλλά και την απόφαση – θέση – σημείο του καταστατικού του Σύριζα περί Σούδας, ο πρόεδρος του και νυν πρωθυπουργός μας .
Τελικά το μόνο που κρατά ακόμη ο Αλέξης είναι το ντρεσσκόουντ αν το λέω –γράφω καλά, το ΄΄χωρίς γραβάτα παντού και πάντα΄΄ και με όλους γύρω του ντυμένους στην πένα.
Ε ρε Αλέξη, έκανες τόσες σβούρες γύρω από τον άξονα σου, μια ακόμη θα σε χαλάσει ;
Άλλωστε το  δήλωσες από την Ουάσινγκτον
«καμιά στιγμή δεν ένιωσα ότι αντιμετώπιζα μια απειλή»
Μη απειλούμενος λοιπόν δήλωσε πως ένοιωσε στην Ουάσινγκτον  αλλά  πόσο ευτυχισμένος δεν μας είπε!!!
Και πώς να μας πει αφού ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που δεν είναι τίποτα. Και αυτός είναι πρωθυπουργός !!!

Κλεμμένο ναι, από ένα ζαλισμένο, λόγω πτήσης υπερατλαντικής …
Η αξιοπρέπεια είναι κάτι πολύ σπάνιο.  
«το να είσαι τίποτα σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την ιδέα τού να είσαι κάτι» έγραψε ο Τζίντου Κρισναμούρτι , ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές και πνευματικούς δασκάλους όλων των εποχών
Ένα γραφείο ή μία αξιοσέβαστη θέση δίνουν αξιοπρέπεια.
Είναι σαν να φοράς γραβάτα.
Η γραβάτα, το κοστούμι, το πόστο, δίνουν αξιοπρέπεια.
Ένας τίτλος ή μια θέση δίνουν αξιοπρέπεια.
Ξεγύμνωσε όμως τους ανθρώπους απ’ όλα αυτά και θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία τού να μην είσαι τίποτα.
Οι άνθρωποι λαχταρούν να είναι κάτι, και με το να είναι κάτι, παίρνουν θέση στην κοινωνία που θεωρείται σεβαστή.
Οι άνθρωποι κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες -έξυπνοι, πλούσιοι, επιστήμονες, άγιοι- κι όποιος δε μπορεί να καταταγεί σε μια κατηγορία αναγνωρισμένη από την κοινωνία, θεωρείται πρόσωπο περιθωριακό.
Η αξιοπρέπεια δε μπορεί να θεωρηθεί σαν κάτι δεδομένο, δε μπορεί να καλλιεργηθεί, και αν κανείς είναι συνειδητά αξιοπρεπής, σημαίνει ότι όλη την ώρα νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, που σημαίνει ότι είναι ασήμαντος, μικροπρεπής. Το να είσαι τίποτα σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την ιδέα τού να είσαι κάτι. Αληθινή αξιοπρέπεια υπάρχει, όταν δεν ανήκεις ή βρίσκεσαι σε κάποια ξεχωριστή θέση. Αυτό δε μπορεί κανείς να σ’ το αφαιρέσει, θα υπάρχει πάντα.
Το ν’ αφήνεις τη ζωή να κυλάει ελεύθερα χωρίς να μένει πίσω της κανένα κατακάθι, σημαίνει ύπαρξη πραγματικής επίγνωσης. Ο ανθρώπινος νους είναι σαν το κόσκινο, που άλλα κρατάει κι άλλα αφήνει να περνάνε. Εκείνα που κρατάει έχουν το μέγεθος των επιθυμιών του και οι επιθυμίες, όσο κι αν είναι βαθιές, δυνατές ή ευγενικές, είναι μικρές κι ασήμαντες γιατί η επιθυμία είναι κατασκεύασμα του νου.
Χρειάζεται ολοκληρωτική επίγνωση να μη συγκρατείς τη ζωή, αλλά να την αφήνεις να κυλάει ελεύθερα, χωρίς να κάνεις καμιά επιλογή. Πάντοτε διαλέγουμε και κρατάμε -διαλέγουμε εκείνα που έχουν σημασία και τα κρατάμε για πάντα. Αυτό είναι που ονομάζουμε εμπειρία, και τον πολλαπλασιασμό των εμπειριών τον ονομάζουμε πλούτο της ζωής.
Ο πλούτος της ζωής είναι η απελευθέρωση από την αποθήκευση εμπειριών. Η εμπειρία που παραμένει, που κρατιέται, εμποδίζει εκείνη την κατάσταση όπου το γνωστό δεν υπάρχει. Το γνωστό δεν είναι ο θησαυρός, αλλά ο νους προσκολλιέται σ’ αυτό κι έτσι καταστρέφει ή ρυπαίνει το άγνωστο.
 Είμαστε -οι περισσότεροι τουλάχιστον- πλάσματα της διάθεσης ή μιας ποικιλίας από διαθέσεις. Λίγοι από μας ξεφεύγουν απ’ αυτό. Για μερικούς έχει σχέση με τη σωματική τους κατάσταση, για άλλους με τη διανοητική και μας αρέσει αυτή η «μια πάνω μια κάτω» κατάσταση, νομίζουμε ότι αυτή η αλλαγή διάθεσης είναι μέρος της ύπαρξης ή πάλι απλώς αφήνει κανείς να παρασύρεται μια από τη μία διάθεση και μια από την άλλη.
Υπάρχουν όμως μερικοί που δεν είναι πιασμένοι σ’ αυτό το «πάνω κάτω», που είναι ελεύθεροι από το να παλεύουν να γίνουν κάτι, έτσι που εσωτερικά υπάρχει μια σταθερότητα που δεν είναι αποτέλεσμα θέλησης, μια σταθερότητα που δεν έχει καλλιεργηθεί, που δεν είναι σταθερότητα από συγκεντρωμένο ενδιαφέρον σε κάτι, ούτε είναι αποτέλεσμα κάποιας δραστηριότητας σαν τις παραπάνω. Εμφανίζεται, όταν η θέληση παύει να δρα.
Τα χρήματα πραγματικά καταστρέφουν τους ανθρώπους. Οι πλούσιοι έχουν μια ιδιαίτερη αλαζονεία. Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, σε κάθε χώρα, οι πλούσιοι έχουν γύρω τους εκείνη την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οποιονδήποτε, ακόμα και τους θεούς, και μπορούν πράγματι ν’ αγοράσουν τους δικούς τους θεούς.
 Αυτή η ατμόσφαιρα όμως δεν υπάρχει μόνο στον πλούτο, αλλά και στις ικανότητες, τα ταλέντα, που μπορεί να έχει κανείς. Οι ικανότητες δίνουν στον άνθρωπο μια παράξενη αίσθηση ελευθερίας. Τον κάνουν να νιώθει επίσης ότι είναι ανώτερος από τους άλλους, ότι είναι διαφορετικός. Όλα αυτά τού δίνουν μια αίσθηση υπεροχής: κάθεται ικανοποιημένος και κοιτάζει τους άλλους να πασχίζουν και να ντροπιάζονται -δεν έχει συναίσθηση της δικής του άγνοιας και σε τι σκοτάδι βρίσκεται ο νους του.
Τα λεφτά και οι ικανότητες προσφέρουν μια πολύ καλή φυγή απ’ το σκοτάδι. Αλλά και η φυγή είναι ένα είδος αντίστασης που γεννάει τα δικά της προβλήματα. Η ζωή είναι μια περίεργη ιστορία. Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που δεν είναι τίποτα.
Απόσπασμα από το βιβλίο γράμματα σε μια νεαρή φίλη, του Τζίντου Κρισναμούρτι,
[πηγή: www.doctv.gr]

Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι
πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι Αλέξηηη owowow!! (μτφ. Οου οου οου)
ξένοιαστες στιγμές έζησε το βράδυ της περασμένης παρασκευής της προηγούμενης εβδομάδας συγκεκριμένα και όχι μιας απλά περασμένης Παρασκευής ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.
 Αυτή τη φορά προτίμησε κάτι... διαφορετικό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καρανίκας επέλεξε για τη διασκέδασή του το κέντρο «Κούκλες», που φημίζεται για τα drag shows του.
Έτσι δικαιολογείται γιατί αυτός ο κολοσσός της πολιτικής δεν συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην Αμερική μαζί με όλους τους υπόλοιπους …μπορεί  το ειδικό βάρος του ίσως να έφερνε και προβλήματα στην πτήση …λέμε τώρα.
 ή μπορεί και η σχέση του με τα σόσιαλ μέσα, να τρομοκρατούσε τους οικοδεσπότες ..ξανά λέμε τώρα
Λεφτά έχει ο άνθρωπος …πλέον .
Ικανότητες σίγουρα!!!Τι  κοτζάμ στρατηγικός σύμβουλος έχει χρισθεί
αντιστασιακός ως το μεδούλι …
 οπότε του πάει γάντι το ΄΄τα λεφτά και οι ικανότητες προσφέρουν μια πολύ καλή φυγή απ’ το σκοτάδι. Αλλά και η φυγή είναι ένα είδος αντίστασης που γεννάει τα δικά της προβλήματα…΄΄

Ή είσαι κάτι ή απλά δεν είσαι
με ανάρτηση στο facebook, οι υπεύθυνοι του κέντρου γράφουν: «και ο κ. Νίκος Καρανίκας μαζί μας στις "Κούκλες" χθες βράδυ» .
Τελικά Καρανίκα, βάσει των παραπάνω και εσύ δεν είσαι αυτό, που νομίζεις πως είσαι … δηλαδή ευτυχισμένος επαναστάτης αφού ή ευτυχισμένος θα είσαι η επαναστάτης του  ΄΄πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι…..΄΄

Τελικά το ΄΄πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι…..΄΄ κάτι σαν κόλα κόκα που πάει με όλα
κολλάει και πιο κάτω
Αν και πολυακούστηκε, αλλά ποιοι είμεθα εμείς (ως στήλη) να το προσπεράσουμε;
Κράτα… λόγια!!!!
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο εκλογής Τrump στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ  ο δικός μας Αλέξης τότε, είχε πει "ας ελπίσουμε να μη μας βρει και αυτό το κακό" .
Επισκεπτόμενος ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον Πρόεδρο πλέον Τrump στο προεδρικό  μέγαρο των ΗΠΑ  απλά είπε «διαπίστωσα από τη συζήτηση ότι ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για το καλό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνάντηση ήταν γόνιμη. Μπορούμε να ξεπεράσουμε όποιες διαφορές. Προσβλέπω σε ουσιαστική συνεργασία. Είμαι πολύ αισιόδοξος».
Αχ Αλέξη…. Και ο  Λάο Τσε είπε πως ΄΄αν επιθυμείς να πάρεις, πρέπει πρώτα να δώσεις΄΄ αλλά και ο   Λουκιανός πως ΄΄λαβών απόδος ΄΄σε μτφ  δε ΄΄να αντιπροσφέρεις όταν λαμβάνεις κάτι΄΄
όπως και νάχει κάτι δώκαμε αν κατάλαβα καλά, μαζί και με τα  2,4 -1,1, των  f16, τώρα λίγο πάνω λίγο κάτω δεν έχει σημασία αλλά τι ακριβώς λάβαμε δεν αντιλήφθην ημείς , υμείς τσακώσατε κάτι ;
Πάντως εκτός από το συγκεκριμένο, που δεν κατάλαβα τι πήραμε σε σχέση με όσα δώκαμε, υπάρχουν και άλλα  πολλά πράγματα, που δεν μπορώ να καταλάβω ή να εξηγήσω σ’ αυτόν τον κόσμο… και μεταξύ αυτών και όλους εμάς και αυτούς που είμαστε/ είναι διατεθειμένοι να κάνουμε/νουν  ή να μην κάνουμε/νουν οτιδήποτε, προκειμένου να είμαστε/είναι αρεστοί, δηλαδή σαν τον Αλέξη
 Θυσιάζει επιθυμίες κι απόψεις, καταπίνει αντιδράσεις και διαιωνίζει τη μετριότητά του ο υπενδεδυμένος με όλες τις αποχρώσεις του ροζγκρι
Αχχχχ Αλέξη !!!
΄΄Ακόμα και η επιτυχία τιμωρείται. Η τιμωρία είναι πως συνυπάρχεις με ανθρώπους που προηγουμένως μπορούσες ν' αποφύγεις΄΄ είπε και έγραψε και μας έμεινε ο  Απντάικ Τζων(που τον βρήκα και ετούτον )

Πρόστιμα με εισοδηματικά κριτήρια !!!
Είμαι άνεργη-άφραγκη  και κρατάω και τιμόνι ….
Φάτε την τώρα , που μου πάει γάντι το πατάω και δεν πληρώνω !!!
Κάντε άκρη …βγαίνω και έχω και πρεσβυωπία!!

Ο ποιητής Σουρής: ποιητής εκ του προχείρου έχων τη μορφή του χοίρου.
Ο Πολάκης ως σύγχρονος σχολιαστής για τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για  εξωγήινους:
«πύραυλος θέλω να γενώ  στο Πλούτωνα να φτάσω και από τα άλιεν μήνυμα να φέρω στον Κυριάκο, μόνο εξωγήινοι στη γη, αν κατοικήσουν πρωθυπουργό εσένανε μπορεί και να ψηφίσουν»!!!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στις 13-15 Οκτωβρίου γκρεμίζω το καθεστώς
Αυτό είχε δηλώσει μαζί με άλλα πολλά η πρώην πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ:
«Την απάντηση στη βάρβαρη επίθεση, που εξαπολύεται στους συνανθρώπους μας και απέναντι στο ακραίο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας, θα τη δώσουμε με ένα μεγάλο γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα και θα αποτελέσει και την απαρχή της κατακρήμνισης του καθεστώτος».
Αχ Ζωή ….Ακόμα κι αν περάσεις τη ζωή σου σκοτώνοντας, ποτέ δε θα ξεφορτωθείς όλους τους εχθρούς σου. Μόνο αν δαμάσεις το θυμό σου, θα αφανίσεις τον πραγματικό εχθρό σε μηνύει από τον 2ο αιώνα ο  Ναγκαρούνα  της Ινδίας
Μια ακόμη προφητεία για καταστροφή του κόσμου , έστω και της κλίμακας της δικής μας κάηκε …
Σας προειδοποιώ όμως, πως θα την πατήσουμε σαν τον βοσκό με τον λύκο.
Μια του κλέφτη δυο ….στο τέλος θα μας πιάσουν στο ύπνο και δεν θα ξέρουμε από πού μας ήρθε ..
Από την Ζωή, τον Κιμ, τον νόμο Σπίντση ….η την Κορακάκη;
Που παρεμπιπτόντως και αυτή κομμάτι θυμωμένη μου φαίνεται και ΄΄πυροβολεί΄ προς Δήμο μεριά !!!

Προς Δήμο Δράμας
Αίτημα δημότη!!
Επειγόντως  δημιουργία πάρκινγκ για ΄΄καλάμια καβαλημένα΄΄…. υπάρχει υπέρ-κορεσμός σε παρακείμενες οδούς , σοκάκια γραφεία διαδρόμους και ίσως και σε υπονόμους και έρχεται χειμώνας!!!

Τι είναι η γλώσσα …εκτός από ένας άκρως ευέλικτος αλλά και ίσως θανατηφόρος μυς;
Τα όρια του κόσμου μου είναι τα όρια της γλώσσας μου, κατά τον Wittgestein. Αυτό σημαίνει, γνωρίζω τον κόσμο όσο μου επιτρέπουν οι γλωσσικές μου ικανότητες- επικοινωνώ με τον κόσμο και τα πράγματα στον βαθμό που έχω τις γλωσσικές προϋποθέσεις. Οι δυνατότητες της διάνοιας του ανθρώπου εξαρτώνται από το επίπεδο της γλώσσας που είναι σε θέση να μεταχειρίζεται.
Γιατί ο άνθρωπος του οποίου οι γλωσσικές δυνατότητες είναι περιορισμένες δεν μπορεί ούτε να εκφράσει αυτό που σκέπτεται ούτε να σκεφθεί ολοκληρωμένα. Αναγκαστικά, βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα σε ένα στενό και ασφυκτικό γλωσσικό πλαίσιο που δεν του δίνει τη δυνατότητα να σκεφθεί ολόπλευρα και σε βάθος. Η απαιτητική, ποιοτική και αποτελεσματική επικοινωνία είναι ζήτημα που σχετίζεται με τη γλωσσική υποδομή του καθενός. Η γλωσσική καλλιέργεια υπηρετεί και στηρίζει άμεσα και αποτελεσματικά την ανάπτυξη της σκέψης και των πνευματικών δεξιοτήτων του ανθρώπου, ενώ «η σκέψη η απογυμνωμένη σε γνώση γίνεται ουδέτερη και χρησιμοποιείται ως απλό προσόν στις ειδικές αγορές εργασίας αυξάνοντας την εμπορική αξία της προσωπικότητας» [Χορκχάϊμερ, Μ., Αντόρνο, Τ. 1986, Διαλεκτική του διαφωτισμού (μτφρ. Ζ. Ζαρίκας), Αθήνα, Ύψιλον, σ. 226].
Η πνευματική απελευθέρωση του ατόμου, συνεπώς, σχετίζεται άμεσα με τις γλωσσικές δεξιότητες που έχει αναπτύξει, ενώ το γλωσσικό υπόβαθρο του καθενός, ατόμου ή λαού, σηματοδοτεί την πνευματική του εμβέλεια. ….
«Οι γλώσσες», επισημαίνει ο καθηγητής Χρίστος Τσολάκης  (1995), «είναι τα μπόγια των λαών. Ψηλώνουν με το ψήλωμα και συρρικνώνονται με τη συρρίκνωση των σκέψεων και των πολιτισμών των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν οι πολιτισμοί και οι σκέψεις να προάγονται και οι γλώσσες να φθίνουν.
 Αυτό και το αντίστροφο του αποκλείονται. Στην τεχνολογία οι λαοί, στην τεχνολογία και οι γλώσσες, στην ποίηση οι λαοί, στην ποίηση και οι γλώσσες».

Κική Χεριστανίδου.  
Αντιγράφουσα πολλά  σήμερα , βρισκόμενη και σε αυτό, το πως το λένε έστω και κατά φαντασία, τζετ λανγκ, και που ούτε σαν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, δεν έχει την ικανότητα να το ξεπεράσει και μάλιστα μετά από αμέτρητες ώρες αυτή,  πραγματικής πτήσης;
Προφανώς  η Κωσταντίνα θέλει να αποτρελάνει τον κόσμο μιας και δεν εξηγείται ιατρικά μετά από τόσες πολλές ώρες ταλαιπωρίας στον αέρα να έχεις κέφι αλλά και την ικανότητα για μάθηση και εκπαίδευση!!!

Τι να εννοώ δηλαδή ?? Δεν εννοώ τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, δεν σκέφτομαι  τίποτα, είμαι ελεύθερος/η /ο !!!