αρθρα

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 11-10-2017

Written by

τσιπρασ

Πολύς ντόρος  για την αλλαγή  του φύλλου….
Ε ρε όντως άλλαξαν οι καιροί.
Μια φορά και έναν καιρό, πριν το ΄΄πρώτη φορά αριστερά΄΄ ίσως , δεν θυμάμαι άλλωστε, από πότε μετράει αυτό το πρώτη φορά αριστερά , γιατί πολύ απλά ακόμη, κάποιοι εμμένουν σε θέσεις πως στον καταραμένο εμφύλιο, κάποιοι άλλοι επικράτησαν έναντι άλλων  και το πράγμα θέλει πολύ συζήτηση και άλλων, είναι το χρέος (όχι μην φοβάστε σε λεφτά καλέ,sic )να το διερευνήσουν και με γενναιότητα ούτε καν τόση όση του Καρανίκα, (όταν ομολόγησε την λατρεία του για την Ελένη και τα δωδεκάποντα της )να το φωτίσουν, εξετάζοντας ενδελεχώς και την μέχρι σήμερα (και πλέον παρελθόν, της  χώρας) πορεία !!!
 Άντε το παίρνω από την αρχή …μια φορά και έναν καιρό λοιπόν , στο σχολείο μαθαίναμε, πως αλλάζουν τα φύλλα χρώμα, γιατί πολύ απλά, ακολουθούσαν τους κανόνες της φύσης, της οποίας κομμάτι ήταν, είναι και αν δεν ,πατήσουν κάποιοι περαστικοί από θέσεις εξουσίας κάποιο κουμπί, νομίζοντας πως συμμετέχουν σε τηλεοπτικό παιχνίδι, θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά με κάποιες διαφορές …..
Και πάλι το πράγμα θέλει επιστημονικές συζητήσεις και η στήλη … υστερεί  στο κομμάτι αυτό , γιατί πολύ απλά, σέβεται τον κόπο άλλων που έστρωσαν κ@λο και έμαθαν κάτι τις παραπάνω επί του συγκεκριμένου θέματος …
Τι να πούμε δηλαδή για τον Πάνο,  που δεν έμεινε στο να προϊσταται του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κάνει και την πρακτική του εκπαίδευση επενδυόμενος στολές κάθε όπλου κλπ
Μπορεί να του σούρει ο καθένας από εμάς κάτι;      
Αλήθεια, πόσο αυτό είναι συμβατό με τους κανόνες και τι ισχύει για παραποίηση αρχής, …άντε πάλι μπερδεύτηκα και πάω, Θεσσαλονίκη μέσω Λαμίας ,που λέει και ο λαός …
Άντε πάλι από την αρχή, με την αλλαγή των φύλλων …
Μια φορά λοιπόν και έναν καιρό ,εθεωρείτο πέρα για πέρα κομμάτι της ζωής μας, μέρος του χρόνου , σε περιοχές που βρίσκονται στην πάλαι ποτέ χαρακτηρισμένη εύκρατη ζώνη , να υπάρχουν τέσσερις εποχές, που εναλλάσσονταν και έφερναν έντονες αλλαγές στην καθημερινότητα μας.
Καμία σχέση με τις κυβερνήσεις φυσικά, που έτσι έρχονται και αυτές στην ζωή μας, εναλλασσόμενες δηλαδή, όλα λένε πως θα τα φτιάξουν αλλιώτικα και όχι μόνο, αλλιώτικα δεν τα φτιάχνουν,  έστω και κάποια λίγα, αλλά  καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να χαλάσουν ότι άφησαν οι προηγούμενοι …
Σκεφθείτε, κάτι σαν τους ισχυρούς μετασεισμούς, μετά από έναν δυνατό σεισμό ..
Άντε πάλι ξέφυγα του θέματος …πόσο δίκιο είχε η φιλόλογος μου που με επέπληττε!!
Ναιαιαι ,τολμούσε και με επέπληττε δημοσία (όχι δαπάνη ) παρακαλώ μπροστά σε όλο το τμήμα, αφού της επιτρεπόταν και από τους γονείς παρακαλώ, να το τολμά , που όταν μου έδινε Ιλιάδα  εγώ, στο νησί των Φαιάκων διακτινιζόμουν και προσπαθούσα να ερμηνεύσω την συμπεριφορά της Πηνελόπης !!!

Άντε ‘τόπιασα από τα μαλλιά΄΄ και επιτέλους  στο δια ταύτα …
Εποχές,  τέσσερις στον αριθμό λοιπόν και μεταξύ αυτών και το Φθινόπωρο, όπου άλλαζαν πολλά, μεταξύ αυτών και τα φύλλα …
Άλλα άλλαζαν χρώμα και άλλα έπεφταν  όπως π.χ. οι κυβερνήσεις, που αν δεν αλλάξουν χρώμα πέφτουν, όταν αλλάζουν χρώμα έρχονται και πάει λέγοντας…
Πρώτη φορά τέτοιος ντόρος για τα φύλλα  και κανένας μα κανένας ντόρος έστω αν όχι για τα καθημερινά, που σχεδόν όλοι μπήκαμε σε διαιτολόγιο μοντέλων και υιοθετήσαμε το στυλ κινούμενης κρεμάστρας ,  για την αλλαγή των ενδυματολογικών επιλογών της Μπέτυς η αλλιώς κ. Περιστέρας Μπαζιάνα η των άμεσων μεταβολών των εργασιακών της αναβαθμίσεων μέσω ταχύτατων αξιολογήσεων και πόσο πιο καθόλου ντόρος  για την αλλαγή   των ζωών μας η αλλιώς λαϊκιστί των  φώτων μας !!!
ΠΡΟΒλέπω νέα μέτρα στον ορίζοντα

Ε ρε πως αλλάζουν οι καιροί !!!
Από τα ψηλά στα χαμηλά …τακούνια, πολλές από εμάς και από τα ανύπαρκτα στις γόβες στιλέτο άλλες !!
Εγώ για να προλάβω πολλούς /ές από εσάς το αποδίδω στο ότι με το πέρασμα των καιρών –χρόνων, λογικό να βγάζουμε τις γόβες ….  στιλέτο και να  φοράμε το τακούνι σαγιονάρας

Ε ρε Σαλόνικα τι σου έμελε να ζήσεις .
Και το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ  φιλοξενείς και το πάρτυ- παρέλαση υπερηφάνειας διοργανώνεις!!!
Πάνο – Πάνο, θα έρθεις προς τα δω πάνω;

Παρελάσεις
Παρέλαση 25ης Μαρτίου για το ΌΧΙ στην σκλαβιά
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου για το ΌΧΙ στον φασισμό
Παρέλαση για το ΌΧΙ σε ότι ως τα τώρα είχαμε για φυσιολογικό, το έτος 20…
Μέχρι τότε φυσικά, θα έχουμε μιλήσει , διαφωνήσει και ίσως και ψηφίσει, για το πώς αναπαράχθηκε το ανθρώπινο είδος μετά τον Αδάμ και την Εύα και το πώς πρέπει να συνεχίσουμε !!!
Το έβαλε στο τραπέζι ο Κυρίτσης, εκείνος που είπε πως τα έκανε επάνω του … «Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος.»
Μάλιστα, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για την πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή του, περισσότερο κι απ’ όταν όπως είπε  κατουρήθηκε στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού.

Δικαιώματα
Δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ναι , στον αυτοπροσδιορισμό ναι, αλλά στο Σύνταγμα νομίζω λέει πως δικαίωμα του έλληνα πολίτη είναι και  η εργασία και υποχρέωση του κράτους να του την παρέχει και φυσικά μακριά από εμένα το βόλεμα .
Γιατί παροχή εργασίας δεν είναι μόνο ένας διορισμός αλλά κυρίως ένα υγειές περιβάλλον, όπου ο καθείς έχει την δυνατότητα να κοπιάσει και ανάλογα να ΄΄αμοιφθεί΄΄ με τα των κόπων του …με απλά λόγια, γιατί… είπαμε, μέχρι συνταγές μαγειρικής το πολύ να πετυχαίνουμε …
Α και με την ευκαιρία τσακώστε την παρακάτω, όχι συνταγή αλλά λίστα με οδηγίες για την  τέχνη του κεφτέ!
Τα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος.
(μεταξύ μας καμία σχέση η επιλογή του κεφτέ, με ότι σκέφθηκε το πονηρό μυαλό μας /σας, κάνοντας συνειρμούς

Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό. Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Απορία
Έχουν όλες οι μειονότητες δίκαιο;
Έχουν όλες οι μειονότητες δίκιο;
Έχουν όλες οι μειονότητες αναγκαστικά δίκιο μόνο και μόνο γιατί είναι μειονότητες;  
Έχουμε  όλοι δικαίωμα, όχι να ζητούμε ισονομία αλλά να μας επιβάλλεται!!!
Αν όμως δεν έχουμε ισονομία , που δεν έχουμε ,έχουμε το δικαίωμα να την διεκδικούμε!!.
Πόσο όμως έχουμε το δικαίωμα να ζητούμε προνόμια και προνομιακή μεταχείριση;
Μήπως έτσι δημιουργούμε άλλες μειονότητες, που είναι πιο πολυμελείς από άλλες και κυρίως, ίσως να βοηθούμε και στην δημιουργία, ολοένα και πιο απίστευτων στρεβλών αιτημάτων;
Φρονίμων παιδί, μικρομικρομικροαστών,  πως αλλιώς να εσκεπτόμουν άλλωστε !!! ;

Μήνυμα
Κυρίες και κύριοι εμείς, όχι μόνο βλέπουμε αυτό που βλέπουμε, παρά την ατζέντα που προσπαθείτε  να μας επιβάλλετε… αλλά το ζούμε πριν καν μας το επιβάλλετε.

Συνέβη ατύχημα,
αλλά άνθρωποι είμαστε και μάλιστα με κάποια ηλικία, άρα και κάποια συμπτώματα, που εκπορεύονται από αυτήν π.χ. ακράτεια σιέλου , ούρων και έτσι  και χεστήκαμε και  η βάρκα έγειρε…
Αλλά, όλα και όλα μεταξύ μας, ανακουφίστηκα, αφού μέχρι να διαβάσω την τοποθέτηση του Καρανίκα, θα το δεχτεί ή όχι, σχετικά με τα φύλα και όχι τα φύλλα που αναφέραμε πιο πάνω |(ένα λου, έστω και θεσσαλονικιώτικο, πως αλλάζει την ατζέντα ) θα έχει κάποιους προβληματισμούς, δεν το κούναγα από την θέση μου
Τελικά όλα καλά, αν εξαιρέσουμε το παραπάνω ατυχές συμβάν …  

Θεσπρωτία: Εξαφανίστηκε γιατί ήθελε να ηρεμήσει ο 35χρονος που αγνοούνταν δύο εβδομάδες

Απορία !!!
Θα με ψάξετε και μένα, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα τον 35χρονο η ….όπως ο Ντε Βίτο σε μια ταινία, που του άλειψαν με βούτυρο το ψωμί του,  οι απαγωγείς της γυναίκας του και  δεν πλήρωνε τα λύτρα προκειμένου να γλυτώσει από αυτήν αλλά και …να την κληρονομήσει !!!
Το θέμα ωστόσο, είναι πως δαπανήθηκαν, ένα καρό φράγκα για να τον ψάχνουν, για περισσότερες από 15 μέρες.
Αυτά τα σπασμένα ποιός θα τα πληρώσει;
Κι εμένα και πολλούς από όσους μιλάω/ω , όταν μου ήρθαν ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΦΚΑ και ο ΕΝΦΙΑ και πήρα και μια γεύση για τα τέλη, στα τέλη Δεκέμβρη, την ίδια διάθεση είχα…. αλλά σκέφθηκα πως,  αφού βρήκαν αυτόν, εμένα που κομμάτι λάμπω περισσότερο, θα με τσάκωναν στο πιτς φυτίλι και κάθισα στην βάρκα μου, έστω και στην γερμένη και καταλαβαίνετε και με τι άλλο γεμισμένη …με καρτερία εφοδιασμένη, για ότι με περιμένει !!!

Άντε πάλι η βάρκα έγειρεεεεε!!
Δεν συγκρατήθηκε, για μια ακόμη φορά ο Απόστολος Γκλέτσος αποκάλυψε ότι κάνει σεξ μέσω Ιντερνετ.
Από τα πάρτυ υπερηφάνειας, στης δηλώσεις φανφάρας και κάθε παλαβομάρας, με εμάς να μεγαλώνουμε το θράσος τους, αφού τιτιβίζοντας τις απαξιωτικές ατάκες τους, που χαρακτηρίζονται από την έλλειψη ουσίας και την ηλιθιότητα τους, τους  δικαιώνουμε στην συνείδηση τους, κάνοντας τους να πιστεύουν πως προκαλούν ντόρο ….!!!!

Τι είναι ρατσισμός
η καλύτερα τι δεν είναι ρατσισμός
Ρατσισμός
είναι η συμπεριφορά απέναντι σε άτομα που διαφοροποιούνται ως προς τα φυσικά και πολιτισμικά(ήθη, έθιμα, τρόπο ζωής ) τους χαρακτηριστικά. Εκδηλώνεται με στοιχεία όπως υπεροψία, καχυποψία, περιφρόνηση, απομόνωση, περιθωριοποίηση, απόρριψη ( κοινωνικός αποκλεισμός), φαινόμενα βίας και μπορεί να πάρει πολλές μορφές: Σεξισμός – Φυλετισμός – Ξενοφοβία- Κοινωνικές και φυλετικές προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Ποιες είναι οι συνέπειες του ρατσισμού
Προσβάλλει την ανθρώπινη προσωπικότητα και συντελεί στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες και διασπάται η κοινωνική συνοχή.
Επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Καλλιεργούνται αισθήματα αντεκδίκησης σ΄ αυτούς που υφίστανται το ρατσισμό και  εμφανίζονται κοινωνικά προβλήματα. (π.χ. βία, εγκληματικότητα)
Σχηματίζονται κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες.
Αμβλύνεται η κριτική ικανότητα όσων ασπάζονται τις ιδέες του ρατσισμού με αποτέλεσμα να φανατίζονται και να μετατρέπονται σε μάζα( φανατικός αγελισμός).
Σε μια ρατσιστική κοινωνία λείπουν αρχές , αξίες , ιδανικά και το ανθρωπιστικό πνεύμα.

Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε το ρατσισμό;
 Να σεβαστούμε το δικαίωμα των ανθρώπων στην ισότητα αλλά και τη διαφορετικότητα, να αναζητήσουμε γέφυρες επικοινωνίας και να αναπτύξουμε σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες που ζούμε. Θα πρέπει να σεβαστούμε την ίδια τη φύση μας. Από τη φύση του ο άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να ζει σε κοινωνία, να συνεργάζεται, να δημιουργεί και να χαίρεται τα δημιουργήματά του. Οι όποιες διαφορές και ιδιαιτερότητες πρέπει να γίνονται σεβαστές, αφού ζούμε σ΄ ένα δημοκρατικό πολίτευμα που χαρακτηρίζεται από το σεβασμό. Των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, από την αρχή της ισότητας.
Από Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού  - Συνήγορος του παιδιού  
Κική Χεριστανίδου
αναζητώντας,μετά τις του  κεφτέ οδηγίες , οδηγίες για οικονομία με ευχαρίστηση.
Μεταξύ μας εκτίμησα, πως το να ζω οικονομικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο.
Ίσα -ίσα, θα έλεγα πως είναι και διασκεδαστικό!
Χώρια, που αφού δεν ασχολούνται κυρίως οι της Βουλής με αυτό, σίγουρα θα είναι και εφικτό !!!
Εκείνοι και μαζί με τους  ανά την Ελλάδα διοικούντες, με δική μας ευθύνη – παραχώρηση άλλωστε, ασχολούνται με το πώς θα ζούνε ακόμη πιο σπάταλα !!!